Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ SÝREM

INGREDIENCE: 1 kg paprik, 100 g rajčat, 200 g strouhaného sýra, 2 vejce, 2 dl mléka, l dl oleje, 150 g starého pečiva, petrželka, majoránka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka, potom ho vymačkáme a důkladně rozmělníme vidličkou. Přidáme sýr, vejce, nadrobno pokrájená rajčata, petrželku, osolíme a okořeníme. Promíchanou směsí plníme očištěné papriky. Vložíme je do zapékací misky, pokapeme olejem a pečeme v středně vyhřáté troubě. ..

ZELENINA | PÓREK ZAPEČENÝ S BRAMBORY A VEPŘOVÝM BŮČKEM

INGREDIENCE: 500 g pórku, 500 g vařených oloupaných brambor, 50 g anglické slaniny, 100 g pečeného vepřového bůčku, 2 vejce, 1/4 l smetany, kousek másla, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Necháme okapat a mezitím dno máslem vymazané ohnivzdorné misky pokryjeme plátky vařených brambor. Ty posypeme kostičkami rozškvařené slaniny a na kostky pokrájeným pečeným vepřovým masem. Pak urovnáme vrstvu připraveného pórku ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1/2 kg očištěných ředkviček, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kaparů nebo 2 sterilované okurky nakrájené na drobné kostičky, 250 g sýra zálivka: 3 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce vody, l lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté ředkvičky nastrouháme na okurkovém struhadle na plátky, sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekanou petrželku, kapary nebo okurky a zakapeme zálivkou. Salát podáváme vychlazený. ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA ZE ZBYLÉHO VAŘENÉHO MASA

INGREDIENCE: 150 g zbylého vařeného masa, 2 lžíce jemně pokrájené zelené papriky, 1 rajče, l vejce, l lžička plnotučné hořčice, 50 g majolky, 50 g měkkého tvarohu, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso jemné nasekáme, přidáme natvrdo vařené nakrájené vejce, pokrájenou papriku a pokrájené rajče. Necháme odležet a mezitím utřeme tvaroh s majolkou, ochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Pak lehce vmícháme připravenou masovou směs a dosolíme. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TVAROHOVÝ KOLÁČ S MERUŇKAMI

INGREDIENCE: Na těsto: 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 200 g másla, 1 vejce. Na krém: l kg nízkotučného tvarohu, 200 g smetany, 2 vejce, 100 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 50 g Solamylu, stává z 1/2 citrónu, 400 g meruněk. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vejce vypracujeme do hladkého těsta, vyložíme jím koláčovou formu a utvoříme okraje asi 3 cm vysoké. Těsto odložíme na 1-2 hodiny do chladna. Mezitím připravíme náplň. Do tvarohu ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | RAJČATOVÁ MARMELÁDA S OVOCEM

INGREDIENCE: 500 g rajčat, 500 g navinulých jablk, 500 g sladkých hrušek, 500 g letních švestek, l kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata spaříme ve vařící vodě a sloupneme slupku. Jablka a hrušky rozkrojíme a vykrojíme jádřince. Švestky vypeckujeme. Vše dáme do širokého kastrole a pomalu rozvařujeme. Pokud je třeba, před počátkem varu podlijeme sběračkou vody. Rozvařené ovoce a rajčata rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Pak vrátíme zpět do kastrole, přidáme cukr a vaříme tak dlouhou, až je sm ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | LUKULOVA TŘEŠŇOVÁ MARMELÁDA

INGREDIENCE: 750 g vypeckovaných třešní, l velký, pokud možno růžový grapefruit, 750 g cukru, l Pektogel, lžíce griotky nebo třešňové pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované třešně trochu podrtíme ručním mixérem, grep oloupeme, jednotlivé dílky rozkrojíme a vyjmeme růžovou dužinu. Trochu ji na prkénku překrájíme a přidáme k třešním. Dužina nesmí obsahovat bílé slupičky. Vše promícháme a pomalu zahříváme za stálého míchání k varu. Povaříme asi 10 minut, pak přidáme cukr, a když se rozpustí pek ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ŠKVARKOVÉ PLACKY

INGREDIENCE: 200 g domcích vepřových škvarků, 150g hrubé mouky, 10g hladké mouky, sůl, 2 vejce, 1 dl mléka, kastička droždí (42g), ½ lžičky cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky drobně nasekáme. V mléce rozmícháme trochu cukru a přidáme droždí. Nasekané škvarky promícháme s hrubou a hladkou moukou a osolíme. Zpracujeme s vykynutým droždím a jedním vejcem a vypracujeme tuhé slané těsto, které na vále vyválíme na plát. tvořítkem vypichujeme placičky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a poklademe na ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ŠKVARKOVÉ VDOLEČKY

INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 2 vejce, 2 žloutky, sůl, 50g droždí, mléko, 2 lžíce rumu, 300g škvarků.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí mléka, špetky cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s vejci, solí a vykynutým kváskem, podle potřeby přelijeme mléko a vpracujeme 300 g lisovaných škvarků. Necháme vykynout a rozválíme. Vykrajujeme vdolečky, které na povrchu zdobíme rádýlkem a potřeme ušlehaným vejcem . ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ANGREŠTOVÝ DŽEM

INGREDIENCE: l kg očištěného angreštu, 600 g cukru, Pektogel (nemusí být). POSTUP PŘÍPRAVY: Zralý angrešt umeleme na masovém strojku, vložíme do širšího kastrole a vaňme za občasného míchání asi 15 minut. Pak přidáme po částech cukr a vaříme do zhoustnutí. Pokud nechceme vařit tak dlouho, použijeme přípravek Pektogel. Do rozvařeného angreštu můžeme přidat rozmačkaný černý rybíz, červený rybíz, maliny, brusinky nebo jahody. Společně povaříme a použijeme pektinový prášek. Podle potřeby přisladíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz