INGREDIENCE: Přední díl husy, 100 g slaniny, 100 g cibule, 30 g mouky, špetka pepře, 10 g utřeného česneku, 20 g soli, 1 kapusta (1 kg).POSTUP PŘÍPRAVY: Přední díl husy - prsa (stažená z tučné husy) - rozsekáme na porce osolíme a dusíme na cibuli a nadrobno nakrájené rozpálené slanině. Při pečení často přeléváme vypečenou šťávou, vydusí-li se šťáva, doléváme vodou. Hotové měkké maso vyndáme a do vysmahlé šťávy přidáme mouku, znovu zasmahneme, přidáme česnek a pepř a do takto připraveného základu ..
INGREDIENCE: 300g telecí plece bez kostí, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, drcený kmín, 1 neloupaná cibule, 1 párek, 1 lžíce hl. mouky, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: telecí plec naklepeme, nakrájíme na středně velké kostky a za stálého míchání opékáme nasucho v teflonovém kastrole. Maso osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme protlak, celou cibuli, kmín a dusíme, až maso téměř změkne. Cibuli odstraníme, k masu vmícháme mouku rozmíchanou v troše studené vody, párek nakrájený na kolečka, olej a dusíme ..
INGREDEINCE: 4 plátky kuřecích prsíček, 2 nasekané chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalkového octa, 8 lžic sójové omáčky, 2 lžíce medu, 5 lžic oleje, 300 g rýže, sůl, 400 g brokolice, 1 svazek pórku, 1 červená paprika, 1 menší konzerva ananasu, 50 g arašídů, 175 ml vývaru (z kostky).POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje. Směsí potřeme maso. Rozpálíme gr ..
INGREDIENCE: 200 ml oleje, 4-6 pálivých papriček.POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje v pánvi dáme rozkrájené papričky i se semeny a ohřejeme na 75° C. Necháme vychladnout a několik dní ustát. Pak přecedíme. Olej po vychladnutí uchováváme v chladnu a temnu. Je vhodný do Mexických nebo Čínských jídel, na saláty i na jídla připravované na ohni a grilu. ..
INGREDIENCE: 1 zajíc, sůl, 70g másla, 140g slaniny, 140g šunky, 2 cibule, 100g tuřínu, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 zrn pepře a nového koření, proužek citrónově kůry, lžíce mouky, sklenka červeného vína, hovězí polévka, lžíce octa, 250g máslového těsta na rohlíčky nebo měsíčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pekáč dáme máslo a na kousky pokrájenou slaninu a šunku. Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové k ..
INGREDIENCE: zvěřina z koroptve, králík, zajíc, kosti, sůl, 2 bílky ze syrových vajec, 1 l vody, 3 l vývaru z kosti nebo zeleniny, 50g mrkve, 50g ředkve a 50g pórku, větvička rozmarýny, tymiánu, polovina bobkového listu a něco sušených hub. (Na 2 litry consommé: 4 l vývaru, 1 kg zvěřiny, 150g zeleniny.)POSTUP PŘÍPRAVY: Hrubě rozemletou zvěřinu dáme do kastrolu, přidáme bílky, zeleninu rozkrájenou na kostičky, studenou vodu a vývar ze zeleniny nebo kostí. Vývar musí být studený, bez kostí. Vše sm ..
INGREDIENCE: 400g brokolice, sůl, ml. pepř, sójová omáčka, olej, škrobová moučka, 500g libové vepřové kýty, česnek, cukr, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, vyjmeme a necháme dobře okapat. Pak ji opepříme, pokropíme sójovou omáčkou a lžíci oleje. Dvě lžíce škrobové moučky rozmícháme ve čtyřech lžících vody, smočíme v ní brokolici rozebranou na růžičky. Krátce ji opečeme po všech stranách na oleji a vyjmeme. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pak je n ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 1 vejce, 125g másla, 1 lžíce zakysané smetany, 400g lahůdkové cibulky, 1,5 kg rajčat, sůl, pepř, 1 lžička zrnitého instantního vývaru, 100g plátkové slaniny (slaninu můžeme vynechat nebo nahradit ovčím sýrem).POSTUP PŘÍPRAVY: Z moky , vejce, vloček a másla, 1 lžičky soli a zakysané smetany připravíme těsto a postavíme je na 30 min. do chladničky. Troubu vyhřejeme na 200°C. vymastíme plech a vyválíme na něm těsto, které pak vícekrát propíchneme vidličkou. Pečeme asi 1 ..
INGREDIENCE: 400g krevet, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 100g rajského protlaku, 5 cl bílého vína, 150 - 200 g taveného smetanového sýra, šťáva z poloviny citrónu, sůl, mletý bílý pepř, oregano, olivový olej, lžíce sekané petrželky nebo pažitky, 2 lžíce černých oliv na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme okapané krevety, česnek nakrájený na plátky, petrželku nebo pažitku, oregano, sůl, pepř a prohřejeme. Potom zalijeme směsí protlaku, bílého vína, citrónov ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Budeme si počínat tak jako a fazolemi: namočíme den předem 2 g celého zázvoru, aby nám nabobtnal a změkl. Pak nadrobno rozsekáme 1 cibuli, stroužek česneku a změklý zázvor. V rozpáleném oleji je zpěníme a zalijeme sójovou omáčkou. Porce kapra ještě napříč nakrojíme, lehce rozevřeme a potřeme máčenou škrobovou moučkou. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme tak dlouho, až je povrch pěkně chřupavý. Pak porce vyjmeme, zalijeme horkou omáčkou a podávám ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA