Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ HUSA | HUSÍ PRSA DUŠENÁ V KAPUSTĚ.

INGREDIENCE: Přední díl husy, 100 g slaniny, 100 g cibule, 30 g mouky, špetka pepře, 10 g utřeného česneku, 20 g soli, 1 kapusta (1 kg).POSTUP PŘÍPRAVY: Přední díl husy - prsa (stažená z tučné husy) - rozsekáme na porce osolíme a dusíme na cibuli a nadrobno nakrájené rozpálené slanině. Při pečení často přeléváme vypečenou šťávou, vydusí-li se šťáva, doléváme vodou. Hotové měkké maso vyndáme a do vysmahlé šťávy přidáme mouku, znovu zasmahneme, přidáme česnek a pepř a do takto připraveného základu ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | TELECÍ RAGÚ S PÁRKEM.

INGREDIENCE: 300g telecí plece bez kostí, sůl, 3 lžíce rajčatového protlaku, drcený kmín, 1 neloupaná cibule, 1 párek, 1 lžíce hl. mouky, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: telecí plec naklepeme, nakrájíme na středně velké kostky a za stálého míchání opékáme nasucho v teflonovém kastrole. Maso osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme protlak, celou cibuli, kmín a dusíme, až maso téměř změkne. Cibuli odstraníme, k masu vmícháme mouku rozmíchanou v troše studené vody, párek nakrájený na kolečka, olej a dusíme ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ČÍNSKÉ KUŘECÍ PRSÍČKA S RÝŽÍ.

INGREDEINCE: 4 plátky kuřecích prsíček, 2 nasekané chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce bazalkového octa, 8 lžic sójové omáčky, 2 lžíce medu, 5 lžic oleje, 300 g rýže, sůl, 400 g brokolice, 1 svazek pórku, 1 červená paprika, 1 menší konzerva ananasu, 50 g arašídů, 175 ml vývaru (z kostky).POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí plátky nakrájíme na tři části. V míse smícháme nasekané chilli papričky, rozetřený čes­nek, ocet, 3 lžíce sójové omáčky, med a 2 lžíce oleje. Směsí potřeme maso. Rozpálíme gr ..

KOŘENÍ | ČERVENÝ PAPRIKOVÝ OLEJ.

INGREDIENCE: 200 ml oleje, 4-6 pálivých papriček.POSTUP PŘÍPRAVY: Do oleje v pánvi dáme rozkrájené papričky i se semeny a ohřejeme na 75° C. Necháme vychladnout a několik dní ustát. Pak přecedíme. Olej po vychladnutí uchováváme v chladnu a temnu. Je vhodný do Mexických nebo Čínských jídel, na saláty i na jídla připravované na ohni a grilu. ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZADĚLÁVANÝ ZAJÍC (Staročeská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 zajíc, sůl, 70g másla, 140g slaniny, 140g šunky, 2 cibule, 100g tuřínu, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 zrn pepře a nového koření, proužek citrónově kůry, lžíce mouky, sklenka červeného vína, hovězí polévka, lžíce octa, 250g máslového těsta na rohlíčky nebo měsíčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pekáč dáme máslo a na kousky pokrájenou slaninu a šunku. Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové k ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | CONSOMMÉ DE CASA (Španělská kuchyně).

INGREDIENCE: zvěřina z koroptve, králík, zajíc, kosti, sůl, 2 bílky ze syrových vajec, 1 l vody, 3 l vývaru z kosti nebo zeleniny, 50g mrkve, 50g ředkve a 50g pórku, větvička rozmarýny, tymiánu, polovina bobkového listu a něco sušených hub. (Na 2 litry consommé: 4 l vývaru, 1 kg zvěřiny, 150g zeleniny.)POSTUP PŘÍPRAVY: Hrubě rozemletou zvěřinu dáme do kastrolu, přidáme bílky, zeleninu rozkrájenou na kostičky, studenou vodu a vývar ze zeleniny nebo kostí. Vývar musí být studený, bez kostí. Vše sm ..

ZELENINA | BROKOLICE S VEPŘOVÝM MASEM.

INGREDIENCE: 400g brokolice, sůl, ml. pepř, sójová omáčka, olej, škrobová moučka, 500g libové vepřové kýty, česnek, cukr, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, vyjmeme a necháme dobře okapat. Pak ji opepříme, pokropíme sójovou omáčkou a lžíci oleje. Dvě lžíce škrobové moučky rozmícháme ve čtyřech lžících vody, smočíme v ní brokolici rozebranou na růžičky. Krátce ji opečeme po všech stranách na oleji a vyjmeme. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pak je n ..

MOUČNÍKY SLANÉ | RAJČATOVÝ KOLÁČ S CIBULKOU.

INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 1 vejce, 125g másla, 1 lžíce zakysané smetany, 400g lahůdkové cibulky, 1,5 kg rajčat, sůl, pepř, 1 lžička zrnitého instantního vývaru, 100g plátkové slaniny (slaninu můžeme vynechat nebo nahradit ovčím sýrem).POSTUP PŘÍPRAVY: Z moky , vejce, vloček a másla, 1 lžičky soli a zakysané smetany připravíme těsto a postavíme je na 30 min. do chladničky. Troubu vyhřejeme na 200°C. vymastíme plech a vyválíme na něm těsto, které pak vícekrát propíchneme vidličkou. Pečeme asi 1 ..

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | KREVETY V SÝROVÉ OMÁČCE – Řecko.

INGREDIENCE: 400g krevet, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 100g rajského protlaku, 5 cl bílého vína, 150 - 200 g taveného smetanového sýra, šťáva z poloviny citrónu, sůl, mletý bílý pepř, oregano, olivový olej, lžíce sekané petrželky nebo pažitky, 2 lžíce černých oliv na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme okapané krevety, česnek nakrájený na plátky, petrželku nebo pažitku, oregano, sůl, pepř a prohřejeme. Potom zalijeme směsí protlaku, bílého vína, citrónov ..

RYBY KAPR | TCHANG-CCHU-LI-JU (kapr po čínsku).

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Budeme si počínat tak jako a fazolemi: namočíme den předem 2 g celého zázvoru, aby nám nabobtnal a změkl. Pak nadrobno rozsekáme 1 cibuli, stroužek česneku a změklý zázvor. V rozpáleném oleji je zpěníme a zalijeme sójovou omáčkou. Porce kapra ještě napříč nakrojíme, lehce rozevřeme a potřeme máčenou škrobovou moučkou. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme tak dlouho, až je povrch pěkně chřupavý. Pak porce vyjmeme, zalijeme horkou omáčkou a podávám ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz