Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | OLIVOVÝ CHLÉB.

INGREDIENCE: 1 kostky droždí, 250g mouky, 150g bílého vína, sůl, 150g olivového oleje, 4 vejce, 100g nastrouhaného sýra, 100g nasekaných vlašských ořechů, po 50g vypeckovaných, hrubě nasekaných zelených a černých oliv.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozpustíme ve dvou lžících vlažné vody a spojíme s moukou. Za stálého míchání postupně přilijeme víno a olej. Přikryjeme a necháme 35 mi. Kynout na teplém místě. Do těsta zapracujeme sůl, vejce sýr, ořechy a olivy. Těsto vytvarujeme do bochníku, položíme do ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘE TANDORI.

INGREDIENCE: 1,2 kg kuřecích prsíček, kousek zázvoru, 4 stroužky česneku, 500g přírodního jogurtu, 5 lžic kořenící pasty tandori, 2 lžičky soli, 500 ml mangového čatní, 6 snítek koriandru.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Zázvor a česnek oloupeme, posekáme a promícháme s jogurtem, pastou tandori a solí. Vložíme maso a marinujeme 6 hodin v chladničce. Rozehřejeme gril v troubě. Maso vyjmeme z marinády a přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 min. K ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MANGOVÝ DATLOVÝ KOLÁČ.

INGREDIENCE: 1 velké mango, 75g datlí, 150g másla, 150g cukru, šťáva a kůra z 1 citrónu, 3 vejce, 200g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100g mandlí, 50g sekaných pistácií, příp. mandlí, 2 lžíce meruňkového džemu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mango oloupeme. Dužinu odřízneme v dílcích od pecky a nadrobno nakrájíme. Datle omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s kousky manga. Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme formu (28x20cm). Máslo ušleháme do pěny s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou. Pos ..

RÝŽE | AROMATICÁ RÝŽE SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 250g aromatické rýže (např. směsi rýže basmati a thajské), po 1 lilku a cuketě, 2 stroužky česneku, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 200g kostek dýně (sterilované), 200g cizrny (sterilované), 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), sůl, pepř, chilli koření, římský (křížový) kmín, ml. paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Aromatickou rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Lilek a cuketu nakrájíme na kosočtverce. Česnek nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, odsemeníme a rozčtvrtíme. Lilek a cu ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ NOKY.

INGREDIENCE: 200g syrových brambor, 150g vařených brambor, 2 vejce, 250g hrubé mouky, 1 cibule, 1 dl mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme vejce a mléko, postupně přihazujeme nejprve syrové, pak vařené brambory s cibulí. Do řídké kaše přidáme hrubou mouku. Lžíci vykrajujeme noky, vhazujeme do vařící vody a vaříme asi 6 min. Podáváme se škvarky a kyselým zelím. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z HUB A PAPRIK.

INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 větší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, kmín, talíř houbové směsi, kousek masoxu, 6 zelených paprik, 4 stroužky česneku, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, (2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu).POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, mírné osmahneme. Přidáme sůl, kmín a nakonec na větší kousky nakrájené houby. Podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek kostky masoxu a dusíme. K houbám přidáme op ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | GULÁŠ M. D. RETTIGOVÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vezmi jeden kg kyprého hovězího masa z kejty, dobře ho naklepej, nařezej z něho na dva prsty široké, na tři prsty dlouhé a na malík tlusté kousky, dej na kuthan na kostky nakrájený ledvinový lůj nebo slaninu, dvě nadrobno nakrájené cibule, trochu.tymiánových lístků, vlož do toho ty řízky, malinko to osol, posyp trochu tlučeným pepřem; dobře. to přikrej a nech. to dusit; když to počne vysmahovat, podlévej po lžíci hovězí polívky, aby se to nepřipálilo: Když jsou řízky dost měkké, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SPECIALITA PANÍ OCHMELKOVÉ.

INGREDIENCE: 1 kg kotlet. Nakládací lak: 5 vajec, 2 lžičky solamylu, lžička ml. pepře, lžička drceného kmínu, lžička v prstech promnutá majoránka, lžička ml. sl. papriky, 3 lžičky ml. pálivé papriky, lžička worcesteru, lžička kečupu, lžička kari, lžička Vegety, lžíce hořčice, lžíce solamylu, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách je naklepeme a jemně osolíme. Vejce a všechny ostatní přísady rozmixujeme v mixéru. Plátky masa vložíme do středně velké vyšší misky ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | PŘESOLENÁ OMÁČKA.

POSTUP: Přesolíme li omáčku nebo polévku, vhodíme do ní několik kousků syrových brambor a necháme několikrát přejít varem. Pak brambory vyjmeme. Slaná chuť se zmírní. Podobnou službu udělá i kousek chleba, petrželová nať nebo lžička medu. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SRAŽENÁ OMÁČKA.

POSTUP: Omáčka která se srazí (lidově zdrcne), vylepšíme špetkou kypřícího prášku nebo můžeme zkusit i lžičku studené vody či smetany nebo sundáme kastrol ze sporáku a ponoříme jej do studené vody. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz