POSTUP: Chceme-li přisladit kyselou rajskou omáčku, přidáme do ní nastrouhanou mrkev. Omáčka se tím také zahustí. Nebo do ní přikápneme trochu přislazeného mléka. ..
POSTUP: Řídkou omáčku zahustíme,když do ní po částech opatrně vmícháme hrudku másla uhnětenou s moukou v poměru jedna k jedné. ..
POSTUP: Omáčka je příliš světlá? Zkaramelizujeme pár kostek cukru a vmícháme do omáčky. ..
INGREDIENCE: 750g houbové směsi (špiček, smržů, hřibů...), 210g polohrubé mouky, 3 vejce, sekaná čerstvá nebo sušená šalvěj, sůl, mletý černý pepř, tuk na podušení hub, opečení šišek a vymazání zapékací nádoby. Sýrová omáčka: máslo, polohrubá mouka, drůbeží vývar, sladká smetana nebo šlehačka, mletý muškátový oříšek, sůl, mletý bílý pepř, dva druhy sýra - čedar nebo ementál a rokfór nebo niva, špetka kurkumy nebo šafránu na obarvení. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nadrobno posekané a na tuku podušen ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 100g krupicového cukru, 20g kakaa, 70g hl. mouky, 2 lžíce oleje, tuk na vymaštění a hr. mouka na vysypání formy, marmeláda, ovoce na ozdobu.Jogurtová náplň: 1 l smetany (12% tuku), 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 20g práškové želatiny, 1 dl mléka, 1 l bílého tučného jogurtu, 150g měkkého tučného tvarohu, 1,5 dl smetany ke šlehání, cukr, 100g strouhaného kokosu.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, lehce vmícháme kakao prosáté s moukou, ..
INGREDIENCE: 600g kuřecích řízků, 2 cibule, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 lžíce oleje, 500 ml slepičího bujónu, 400g rýže basmati, strouhaná kůra citrónu, sůl, pepř, špetka ml. kardamonu, po 100g bílého a modrého hroznového vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nasekáme. Maso prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a krátce osmáhneme. Troubu zahřejeme na 200°C. Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti p ..
INGREDIENCE: 600g očištěných syrových brambor, 100g hladké mouky, 100g sekaných škvarků, 1 dl mléka, 2 vejce, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, sádlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme mléko, mouku,, třeny česnek, vejce a koření. Promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu těsta mlékem a přimícháme hrubě sekané škvarky. Bramborák pečeme na sádle na pánvi po obou stranách. Nejchutnější je bramborák ihned po upečení do křupava. Doplňu ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 100g slaniny, 300g vepřových jater, 2 menší cibule, 6 feferonek, sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou krkovičku nakrájíme na kousky - plátky, mírně osolíme, potřeme česnekem, opepříme a pokapeme olejem Dáme do misky a necháme alespoň 5 hodin odležet (nejlépe však přes noc). Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz se slaninou, játry a cibulí, vše na plátky nakrájené, a proložíme feferonkou. Připravené špízy můžeme píci na roštu nad dřevěným ..
INGREDIENCE: 800g libového vepřového masa, 100g rýže, 150g sádla, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, majoránka, mletý pepř, kmín, l -2 stroužky česneku, 1 vejce, listy z 1 kysané hlávky zelí (nemáme-li je po ruce, můžeme použít povařené listy z čerstvé hlávky zelí, 1,5kg kysaného zelí, 1 kg vepřové hlavy, 2 cibule, 60 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 500 g uzených klobás, 800 g vepřových žebírek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži po ..
INGREDIENCE: 800g libového vepřového masa, 100g rýže, 150g sádla, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, majoránka, mletý pepř, kmín, l -2 stroužky česneku, 1 vejce, listy z 1 kysané hlávky zelí (nemáme-li je po ruce, můžeme použít povařené listy z čerstvé hlávky zelí, 1,5kg kysaného zelí, 1 kg vepřové hlavy, 2 cibule, 60 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 500 g uzených klobás, 800 g vepřových žebírek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme. Přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži po ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA