Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBOVÉ RAGÚ NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 500 g hub, 250 g brambor, 50 g másla nebo oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 2,5 l vývaru z kostí nebo masoxu, 1 sladkokyselou okurku, cibuli, pažitku, lžíci kaparů, 2 dl bílého vína, citrónovou štávu, bílý pepř, mletý zázvor, koriandr, kmín, papriku, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do ..

ZELENINA | KAPUSTOVÁ PSANÍČKA.

INGREDIENCE: 4 velké listy kapusty, 4 plátky šunky, 4 plátky eidamu, 2 lžíce oleje, strouhanku a hladkou mouku na obalení, 2 vejce, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy 3 minuty předvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Na polovinu listu dáme plátek šunky a sýra, přehneme, spojíme párátky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY | DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET.

INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čistě vymyté velké sklenice (od okurek, 1-2 podle velikosti) naplníme jablečnou kaší (rozemletá jablka, cukr, voda) a necháme při pokojové teplotě přikryté gázou nebo čistým plátýnkem 6 dnů kvasi ..

RYBY RŮZNÉ | MATJESOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 5 matjesových filetů v oleji, 150g sterilované červené řepy, 200g strouhaných jablk, 200g vařených brambor, 150g nakládaných cibulek (perliček), 100ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu, asi lžíce jablečného octa, sůl, mletý bílý pepř, cukr krupice, čerstvý nebo sušený kopr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme strouhaná jablka, okapané matjesy, červenou řepu, cibulky a brambory - vše nakrájené na kostičky a zalijeme smetanovou nebo jogurtovou zálivkou (smetana nebo jogur ..

ZELENINA | CIBULE PLNĚNÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 malý lilek, 4 velké cibule, sůl, pepř, 1 cuketa, 2 naťové cibulky, 2 lžíce oleje, 2 snítky oregana, 500g konzervovaných rajčat, 2 plátky goudy.POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na kousky. Osolíme jej a necháme 10 min. ležet. Oloupeme cibuli a odkrojíme vršky. Vyloupneme vnitřky a spolu s vršky je pokrájíme. Cele cibule přelijeme horkou vodou a 10 min. vaříme. Slijeme a necháme okapat. Cuketu nakrájíme na kostičky. Cibulky i s natí pokrájíme na kolečka. Osušíme lilek. V pánvi rozpál ..

SÝRY | SMAŽENÉ SÝROVÉ KULIČKY S RAJČTOVÝM SALÁTEM.

INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 lžička soli, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 125 ml mléka, 2 lžíce sekaných bylinek, 150g eidamu, fritovací olej, 3 rajčata, 3 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smísíme mouku s droždím, solí, citrónovou kůrou, máslem, vejcem, žloutkem a vlažným mlékem. Přidáme bylinky a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 min. kynout. Těsto vytvarujeme do válečku a nakrájíme na pl ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ NUDLIČKY PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g libové vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce solamylu, zázvor, olej, 4 žampióny, kousek bílé části pórku, 1 cibule, 1 menší kapie, česnek, 1 lžička medu, ocet, chilli, 2 lžíce bílého vermutu, 2 lžíce sojové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pak pokrájíme na hranolky. Vejce rozšleháme se lžící solamylu a se zázvorem, přidáme maso, promícháme a necháme 1-3 hodiny odležet. Pak je opečeme za stálého míchání na oleji, scedíme, na oleji osmáhneme žampióny nakrájen ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ČUNDRÁCKÁ BAŠTA.

INGREDIENCE: 200g uzeného krůtího masa (špekáčků), 1 cibule, 2 brambory, 2 jablka, 4 hříbky nebo žampióny, 4 lžíce oleje, 4 lžíce strouhanky, 80g Eidamu, 1 kostka zeleninového bujónu, zelené natě (petrželka, pampeliška), kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku osmažíme na oleji kousky cibule, přisypeme kostky masa a houby, zalijeme asi 1,5 l vody, osolíme a okmínujeme, přidáme kostku bujónu. Než začne voda vřít oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Z jablk vykrájíme jádřince, nakrájíme na kou ..

TĚSTOVINY | SOLFERINSKÉ NUDLE.

INGREDIENCE: 400g širokých nudlí nebo tagliatelle, 250g míchané zeleniny (mrkev, brokolice, celer), 200g jemné šunky, 200g tomatového pyré, 50g másla, oregano, ml. pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíře s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky. ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | SÝROVÝ KOLÁČ SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 10g droždí, 250g cukety, 100g cibule, 150g čerstvé papriky, 100g sýra parmazán, drcený pepř, olej, oregano, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosijeme mouku, osolíme a do dolíčku rozdrobíme droždí, které zalijeme asi 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto a necháme znovu nakynout zakryté. Formu vymažeme olejem, rozetřeme těsto a posypeme krájenou zeleninou. Po třetím vykynutí pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením zasypeme sýrem a nec ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz