INGREDIENCE: 500 g hub, 250 g brambor, 50 g másla nebo oleje, 1 lžíce polohrubé mouky, 2,5 l vývaru z kostí nebo masoxu, 1 sladkokyselou okurku, cibuli, pažitku, lžíci kaparů, 2 dl bílého vína, citrónovou štávu, bílý pepř, mletý zázvor, koriandr, kmín, papriku, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do ..
INGREDIENCE: 4 velké listy kapusty, 4 plátky šunky, 4 plátky eidamu, 2 lžíce oleje, strouhanku a hladkou mouku na obalení, 2 vejce, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy 3 minuty předvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Na polovinu listu dáme plátek šunky a sýra, přehneme, spojíme párátky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné pálenky. POSTUP PŘÍPRAVY: Čistě vymyté velké sklenice (od okurek, 1-2 podle velikosti) naplníme jablečnou kaší (rozemletá jablka, cukr, voda) a necháme při pokojové teplotě přikryté gázou nebo čistým plátýnkem 6 dnů kvasi ..
INGREDIENCE: 5 matjesových filetů v oleji, 150g sterilované červené řepy, 200g strouhaných jablk, 200g vařených brambor, 150g nakládaných cibulek (perliček), 100ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu, asi lžíce jablečného octa, sůl, mletý bílý pepř, cukr krupice, čerstvý nebo sušený kopr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme strouhaná jablka, okapané matjesy, červenou řepu, cibulky a brambory - vše nakrájené na kostičky a zalijeme smetanovou nebo jogurtovou zálivkou (smetana nebo jogur ..
INGREDIENCE: 1 malý lilek, 4 velké cibule, sůl, pepř, 1 cuketa, 2 naťové cibulky, 2 lžíce oleje, 2 snítky oregana, 500g konzervovaných rajčat, 2 plátky goudy.POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na kousky. Osolíme jej a necháme 10 min. ležet. Oloupeme cibuli a odkrojíme vršky. Vyloupneme vnitřky a spolu s vršky je pokrájíme. Cele cibule přelijeme horkou vodou a 10 min. vaříme. Slijeme a necháme okapat. Cuketu nakrájíme na kostičky. Cibulky i s natí pokrájíme na kolečka. Osušíme lilek. V pánvi rozpál ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 lžička soli, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 125 ml mléka, 2 lžíce sekaných bylinek, 150g eidamu, fritovací olej, 3 rajčata, 3 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smísíme mouku s droždím, solí, citrónovou kůrou, máslem, vejcem, žloutkem a vlažným mlékem. Přidáme bylinky a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 min. kynout. Těsto vytvarujeme do válečku a nakrájíme na pl ..
INGREDIENCE: 400g libové vepřové kýty, 1 vejce, 2 lžíce solamylu, zázvor, olej, 4 žampióny, kousek bílé části pórku, 1 cibule, 1 menší kapie, česnek, 1 lžička medu, ocet, chilli, 2 lžíce bílého vermutu, 2 lžíce sojové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pak pokrájíme na hranolky. Vejce rozšleháme se lžící solamylu a se zázvorem, přidáme maso, promícháme a necháme 1-3 hodiny odležet. Pak je opečeme za stálého míchání na oleji, scedíme, na oleji osmáhneme žampióny nakrájen ..
INGREDIENCE: 200g uzeného krůtího masa (špekáčků), 1 cibule, 2 brambory, 2 jablka, 4 hříbky nebo žampióny, 4 lžíce oleje, 4 lžíce strouhanky, 80g Eidamu, 1 kostka zeleninového bujónu, zelené natě (petrželka, pampeliška), kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku osmažíme na oleji kousky cibule, přisypeme kostky masa a houby, zalijeme asi 1,5 l vody, osolíme a okmínujeme, přidáme kostku bujónu. Než začne voda vřít oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Z jablk vykrájíme jádřince, nakrájíme na kou ..
INGREDIENCE: 400g širokých nudlí nebo tagliatelle, 250g míchané zeleniny (mrkev, brokolice, celer), 200g jemné šunky, 200g tomatového pyré, 50g másla, oregano, ml. pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíře s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky. ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 10g droždí, 250g cukety, 100g cibule, 150g čerstvé papriky, 100g sýra parmazán, drcený pepř, olej, oregano, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosijeme mouku, osolíme a do dolíčku rozdrobíme droždí, které zalijeme asi 1,5 dl vlažné vody. Jakmile droždí nakyne, vymícháme těsto a necháme znovu nakynout zakryté. Formu vymažeme olejem, rozetřeme těsto a posypeme krájenou zeleninou. Po třetím vykynutí pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsně před dokončením zasypeme sýrem a nec ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA