INGREDIENCE: 500g vepřové plece, sůl, ml. pepř, olej, 2 cibule, kari, kousek bujónové kostky, 8 lžic hrášku.Rozinková rýže: 4 porce vařené rýže, sůl, 2 lžíce rozinek, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec naklepeme, nakrájíme na kostky a za stálého míchání opečeme po všech stranách na oleji. Vyjmeme, na oleji osmáhneme hrubě nakrájené cibule, vmícháme kari, přidáme bujónovou kostku, maso, sůl, pepř a vše podlijeme trochou vody. Maso dusíme do změknutí, přidáme hrášek a vše ještě několik min. podu ..
INGREDIENCE: 1 krocan, 300g slaniny, 1 l mléka, 500g jedlých kaštanů, 1 l drůbežího vývaru, 1 svazek petrželky kudrnky, 150g másla, sůl, 1 citrón, 6 vajec, černý pepř mletý, 200g uvařeného uzeného masa, 500g mletého vepřového, 200g krocaních jater, 50g sardelek, muškátový květ, 300g strouhanky, bylinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného krocana prosolíme, prsa prošpikujeme částí slaniny, vykroutíme krk a vyčistíme vole. Poté naplníme, zabalíme do alobalu a pečeme asi 2-3 hodiny. Půl hodiny před dopeče ..
INGREDIENCE: 1,5 kg tvrdých hřibů nebo podobných hub, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600g mletého masa, lžíce sušeného tymiánu, 3 lžíce sekané zelené petrželky, plátky šunky (cca 200g), strouhanka lehce namočená v mléce (cca 250 ml), sůl, mletý černý pepř, rostlinný olej, tuk na vymazání zapékací mísy. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, nožičky oddělíme od klobouků a nakrájíme na plátky. Klobouky necháme vcelku. Cibuli a česnek nasekáme najemno a na oleji lehce osmažíme. Potom přidáme nakrájené nož ..
INGREDIENCE: 250g směsi rýže a obilovin, 4 vepřové řízky (po 120g), sůl, pepř, hrubě ml. pepř, 4 lžíce solního oleje, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 2 cibule, 4 snítky petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýžovou směs vaříme podle návodu na obalu. Řízky okořeníme pepřem. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a řízky na něm opékáme po každé straně 4 min. Poté osolíme. S paprik odstraníme semeníky a bílí přepážky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriky na kosočtverce. Oboje osmáhneme na zbylém oleji, okoř ..
INGREDIENCE: 300 g pórku, 60 g šunky, 1 svazek kopru, 4 filety z tresky, bylinková sůl, mletá sladká paprika, 60 g bylinkového taveného sýra, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 malé konzervy rajčat (300 g), sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek očistíme a omyjeme, 12 kusů natě odložíme stranou. Zbylé pokrájíme na kolečka, šunku na kostičky. Kopr omyjeme, osušíme a posekáme. Tresku omyjeme, osušíme a po obou stranách okořeníme bylinkovou solí a mletou paprikou. Rybu potřeme bylinkovým sýrem. Navrch roz ..
INGREDIENCE: 1 kg chřestu, 2 dl kyselé smetany, 3 lžíce másla, 100g strouhanky, kostku cukru, lžičku mleté sladké papriky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest uvaříme do poloměkka ve slané vodě, do které přidáme kostku cukru. Dáme okapat na síto. Zapékací mísu vymažeme lžící másla. Na druhé lžíci másla osmažíme strouhanku. Na dno mělké zapékací mísy dáme polovinu smetany, posypeme lžící osmažené strouhanky a naskládáme chřest. Polijeme zbytkem smetany, posypeme hustě strouhankou, mletou paprikou a pokl ..
INGREDIENCE: 100 g měkkého tvarohu, 30 g másla, 1/2 cibule, špetku sladké papriky, sul, 2 zelené papriky, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sul a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně rozřízli a zbavili vnitrních jader. Podáváme s chlebem k čaji nebo k mléku. ..
INGREDIECNE: 2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli ..
INGREDIENCE: 2 svazky petrželové nati, 800g brambor, sůl, 2 žloutky, 3 lžíce škrobu, 1 lžíce hořčice, pepř, 1 kg vykostěných uzených kotlet, 4 lžíce oleje, po 1 svazku bazalky a petrželky, 60g kyselých okurek, 150g majonézy, 100g jogurtu, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Z petrželky otrháme lístky a jemně je nasekáme. Brambory drobně nastrouháme. Přelijeme je vroucí osolenou vodou a asi minutu blanšírujeme. Vodu slijeme, brambory důkladně vymačkáme a necháme odkapat. Dáme je do mísy, přidáme žloutek, škrob ..
INGREDIENCE: 250 g uzené krkovičky, 200 g uzeného jazyka, 100 g párků, 280 g rýže, 3 lžíce rostlinného tuku, 1 větší cibule, 4 lžíce strouhaného sýra, špetka soli, pepř, oregano, POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenou krkovičku a jazyk uvaříme doměkka. Rýži vypereme v teplé vodě, krátce ji orestujeme na 1 lžíci tuku a pak zalijeme vodou v poměru na 1 díl rýže 1 1/2 dílu vody. Osolíme, přivedeme do varu, vložíme do trouby a 20 minut dusíme. Občas je nutné rýži promíchat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Zpěníme ji ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA