INGREDIENCE: 2 kg broskví (bez pecek), 1,4 kg krystalového cukru, trochu rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé umyté broskve zbavíme pecek a vaříme v rendlíku, dokud nezměknou. Potom je prolisujeme, opět uvedeme do varu, přidám cukr a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustnou. Přilijeme rum, důkladně promícháme a nalijeme do připravených sklenic, které uzavřeme, až když je marmeláda vychladlá. ..
INGREDIENCE: 450g mraženého listového těsta (10 plátků), 2 žloutky, 4 lžíce sekaných pistácií nebo mandlí, 1 balíček vanilkové omáčky v prášku, 250g tvarohu, 4 lžíce medu, 200 ml smetany, 3 plátky želatiny, 1 mango, 1 papája.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky listového těsta rozložíme a necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na 2 pechy naskládáme lehce přes sebe 5 plátků těsta. V okraji kde se překrývají, je k sobě lehce přimáčkneme. Žloutky rozšleháme a peroutkou těsto potřeme. Posypeme pistáciem ..
INGREDIENCE: 600g filé z mořského lososa (nebo jiný druh bílého filé), 3 lžíce citrónové šťávy, 1 konzervu sladké kukuřice, 4 středně velká rajčata, 2 středně velké cibule, 150 g sýra nivy, 3 lžíce přeškvařeného másla, 3 lžičky hladké mouky, sůl, 300 g hrášku, hrubě mletý pepř, .estragonové lístky na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na dost velké kostky. Pokapeme je citrónovou šťávou, zakryjeme a necháme krátce odležet. Propláchneme kukuřici a necháme ji okapat. Ra ..
INGREDIENCE: 1,2 kg brambor, sůl, voda, sádlo, hrnek hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Pekáč vymažeme sádlem. Brambory v ruce drobíme, přisypáváme mouku a děláme žmolky, které volně dáváme do pekáče. Pak pečeme v troubě nebo na plotně, přimašťujeme a obráceným koncem vařečky prošťuchujeme, až je šterc dozlatova opečen. ..
INGREDIENCE: 80g másla nebo tuku, 120g mouč. cukru, 4 vejce, 1 lžička vanilkového cukru, 140g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 400 – 500g třešní, tuk na vymaštění a hr. mouku na vysypání pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo (tuk) rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně vmícháme žloutky a napěníme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbývající cukr a ušleháme dohusta. Lehce jej vmícháme do máslové směsi současně s moukou prosetou s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymaštěného, mo ..
INGREDIENCE: 2 silnější salátové okurky, 250g listového špenátu, sůl, pepř, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 400g mletého masa, 1 lžičky citrónové kůry, 8 plátků anglické slaniny, 250 ml bílého vína, 125g rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme jadérka a osolíme. Opereme listy špenátu, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 2 min. blanšírujeme. Slijeme a drobně nasekáme. Cibuli nasekáme a osmáhneme ji na 2 lžících oleje. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Ochutíme citrónov ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 mrkve, 150g žampiónů, 5 lžic olivového oleje, 300g rýže, 250 ml suchého cidru (jablečné víno), sůl, pepř, 750 ml zeleninového vývaru z kostky, 1 lahůdková cibulka, 250g hrášku, svazek petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Mrkev oloupeme. Žampióny nakrájíme na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osmáhneme. Přidáme mrkev, žampióny a česnek a také osmáhneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jableč ..
INGREDIENCE: 500g syrových brambor, 300g hl. mouky, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a sůl a řádně promícháme. Přes síto s většími oky nebo lžičkou tvoříme halušky a klademe je do vroucí vody, vaříme cca 3 minuty. ..
INGREDIENCE: 1 husa, 2 cibule, 1 celer, 1 petržel, 2 mrkve, celý pepř, nové koření, sůl, hřebíček, bobkový list, kmín, 200g strouhané housky, 750g jablk, 1 l černého sladkého piva, 1 l suchého červeného vína.Kynutý knedlík: 200g anglické slaniny, 500g housek, 200g másla, 4 vejce, 1 l mléka, 300g hrubé mouky, 100g strouhanky, sůl, ocet, sádlo. Červené zelí: 1 kg červeného zelí - hlávka nebo kysané, 2 brambory, 5 stroužků česneku, cukr, ocet, sůl, cibule, sídlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Husu rozporcujeme ..
INGREDIENCE: 1 kg nových brambor, 1 talířek hub, cibule, olej, 200g anglické slaniny, strouhanka, ml. pepř, sůl, 2 vejce, petrželka, 2 dl smetany (12% tuku).POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, měkké oloupeme a po vychlazení nakrájíme na plátky. Houby nakrájíme na tenké plátky, vložíme je na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a osmáhneme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zapékací misku vymastíme olejem, vysypme strouhankou, dno poklademe polovinou dávkou brambor, na ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA