Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | ITALSKÝ SLOVNÍČEK TĚSTOVIN.

ANELLI = prstýnky, kroužky. CAPELLINI = nejemnější tenké nudle. CANNELONI = širší trubky určené k plnění a zapékání.CAPPELLETTI = kloboučky conchglie.RIGATE = mušličky, lasturky.FARFALLE = motýlci, mašličky.FEDELI = tenké válečky dlouhé.FETTUCINE = hnízda z širokých nudlí.FUSILLI = vrtulky, vývrtky.LASAGNE = čtvercové nebo obdélníkové plátky.LASAGNETTE = velmi dlouhé plátky.LUMACHE MEDIA = drobné ulitky.MACARONI = tenké duté nebo silné duté dlouhé válce.ORICCHIETTE = tvary ouška.PASTINA = různé ..

OD BABIČKY | VIŠŇOVÝ DORT OD BABIČKY.

INGREDIENCE: 250g másla, 200g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 kapek mandlové tresti, špetka soli, 3 vejce, 250g poloh. mouky, 1 balíček vanilkového pudinku, 75g mletých mandlí, 3 lžičky prášku do pečiva, 150g jogurtu, 300g višní, 50g mandlových lupínků.POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr, mandlovou tresť a sůl. Postupně zapracujeme vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanil. pudinkem a mandlemi. Spolu s jogurtem vmícháme do těsta. Troubu rozehřejeme na 160°C. Rozvír ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KŘEHČÍ TŘENÉ TĚSTO.

POSTUP: Třené těsto na mramorovou nebo pískovou bábovku bude zvlášť křehké, když do něj přidáme trochu jablečného octa a několik kapek rostlinného oleje. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | UVOLNĚNÍ KOLÁČE Z FORMY.

POSTUP: Jestliže se vyjmutí koláče z rozvírací formy nedaří, jde to dobře s napnutou režnou nití vsunutou mezi dno formy a kláč. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ČESNEKOVÁ KUŘECÍ KŘIDÉLKA.

INGREDIENCE: 2 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce červeného vína, 2 rozmačkané stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžička pálivé papriky, sůl, pepř, 24 kuřecích křidélek. POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi svaříme med, vinný ocet, červené víno, olej, pálivou papriku, sůl a pepř. Na závěr přidáme česnek. Kuřecí křidélka vložíme do pekáče, přelijeme horkou marinádou a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 30-40 minut a během pečení potíráme marinádou. Servírujeme horké nebo studené. ..

HOVĚZÍ VNITŘNOSTI | JÁTRA PO BENÁTSKU.

INGREDIENCE: 2 cibule, hladkou mouku, 400g hovězích nebo telecích jater, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, petrželku, rýži, šafrán, bílé víno, parmazán. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvařeni vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusitv troubě. Necháme zlehka vychladnout a zamícháme do rýže parmazán. Na pánvičce orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, vyndáme bokem. Hovězí nebo telecí játra ..

TĚSTOVINY | NUNDLE S PIKANTNÍ OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 250 g dlouhých nudlí, 200 g šunky, 400 g pórku, sůl, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 lžíci středně ostré hořčice, pepř, cukr, řeřichu a petrželku na ozdobení POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek pečlivě očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na kostičky. Dlouhé nudle nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 12 minut. Zhruba po 7 minutách varu přidáme pórek a dovaříme. V hrnc ..

SPECIALITY ZELENINA | ČÍNSKÁ SMĚS S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 25 g černých čínských hub, 1 zelená paprika, po 100 g žampionů, řapíkového celeru a brokolice, 2 mrkve, 2 pórky, 200 g čínského zelí, 180 g kukuřičných zrn (sterilovaných), 230 g bambusových výhonků (sterilovaných), 350 g sójových klíčků (sterilovaných), po 6 lžících oleje, sójové omáčky, mletého koriandru a mletého kmínu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Houby necháme asi 15 min. nabobtnat ve vlaž­né vodě. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky, plátky, kolečka nebo na kosti ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | LANGOŠE III.

INGREDIENCE: 1 kg hl. mouky, 1 l mléka, 1 kysaná smetana, 1 lžíce soli, 50g droždí.POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto, dobře propracujeme a dáme do igelitového sáčku, vložíme jej do lednice, těsto pořád kyne. Vydrží v lednici až 14 dní. Z této dávky uděláme asi 30 langošů. ..

ZVĚŘINA DIVOČÁK | KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 1 kg zvěřiny z kýty, 100g slaniny, sůl, 5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobková listy, 2 dl červeného vína, 30g másla a 50g mouky nebo strouhanky, 120g šípkové zavařeniny, citrónová kůra a šťáva, 3 lžíce madeirského vína, trochu cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu z kyty divokého vepře očistíme, zbavíme sádla, vypereme a naklepeme. Pak zvěřinu vložíme do kamenného hrnce, zalijeme mořidlem, zatížíme a dáme do studena 6-8 dnů uležet. Při úpravě usmažíme na rozehřáté, nakrájené slanině ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz