INGREDIENCE: 750g čerstvé houbové směsi, 6 housek, trochu mléka, 6 vajec, 3 středně velké cibule, 220g anglické slaniny, sůl, mletý pepř, 1 - 2 lžičky drceného kmínu, lžíce sušeného tymiánu, strouhanka na zahuštění, hladká mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na menší kousky a spolu s drobně posekanou cibulí osmažíme na rozškvařené slanině. Tuk slijeme, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.V misce houby s cibulí a slaninou smícháme se 3 až 4 vejci, houskou (kterou jsm ..
INGREDIENCE: 2 větší pórky, sůl, špetku pepře, 7 lžic oleje na smažení, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 800 g menších brambor, případně kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme na talířek a našleháme. Do dalšího talířku dáme jemně prosetou strouhanku a do třetího hladkou mouku. Celé pórky spaříme ve vařící vodě, necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a obalíme postupně v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané ještě ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 500g rajčat omyjeme a najemno rozkrájíme. Na 1 lžíci oleje zesklovatíme 5 lžic nadrobno pokrájené cibule. Přidáme rajčata a 3 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 min. Poté přilijeme 250 ml vývaru, přidáme po 3 lžících sekané petrželky a bazalky, po 1 lžíci sekaného rozmarýnu a tymiánu, bobkový list a lžíci sekaného česneku a dusíme asi 60 min. Propasírujeme přes síto a necháme vychladnout. Ve studené vodě namočíme 6 plátků bílé želatiny, vymačkáme a rozpustíme v 500 ml ra ..
INGREDIENCE: 1 listové těsto, 4 drůbeží párky, 8 plátků sýra, 8 plátků anglické slaniny, 1 paprika, 1 cibule, 1 vejce, kečup, křenová směs, hořčice, sůl, olej na vymazání.POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto osolíme a rozválíme na 8 stejných obdélníků. Párky rozřízneme, jednu půlku pomažeme hořčicí a přikryjeme plátkem slaniny. Druhou půlku potřeme kečupem a pokladem cibulí, nakrájenou na kolečka. Párek potřeme křenovou směsí a obalíme plátky sýra. Položíme na listové těsto a obložíme paprikou. Vše za ..
INGREDIENCE: 3 varné sáčky s rýží, sůl, 4 středně velké cibule, 400 g žampionů, 1 pórek (asi 150 g), 2 lžíce oleje, 115 ml zeleninového vývaru (z kostky), 150 g mraženého hrášku (příp. sterilovaného), pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté sáčky vyjmeme a necháme je okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nasucho očistíme, pórek, očistíme, omyjeme a osušíme. Žampiony pouze rozpůlíme a pórek pokrájíme na tenké plátky. Olej rozehřej ..
INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dusím ..
INGREDIENCE: 500g středních žampionů, 1 pórek, 1 lžička rostlinného másla, 2 vejce, 100g šunky,1 1/2 lžíce strouhaného sýra, 1 červená paprika, špetka soli, rostlinné máslo na vymazání misek.POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony oloupeme a nožičky odřízneme. Šunku papriku, nožičky a pórek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm lehce orestujeme nakrájené přísady. V misce rozšleháme vejce a orestovanou směs jimi zalijeme. Můžeme přisolit. Mícháme, dokud se vejce nesrazí. Necháme trochu zchladn ..
INGREDIENCE: 1 sáček mušliček (doporučuji Italské bezvaječné), 150g nivy nebo čedaru, sáček mražené zeleniny s květákem, 6 žampiónů, 150g šunky, šunkového salámu nebo zbylého kuřecího masa, 1 lžíce oleje, 1 kostka masoxu, špetka soli, 3 špetky kořenící směsi na pizzu (nebo na mletá masa), strouhanka a kousek másla na vymazání a vysypání pečící nádoby, špetka drceného kmínu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mušličky či jiné těstoviny zajímavého tvaru uvaříme podle návodu, ale dáváme pozor, abychom je nepřevařily ..
INGREDIENCE: Stehna a hřeb z 1 králíka, 100g slaniny, 3 větší cibule, 200 ml vývaru z masoxu, 1 lžíci hladké mouky, špetka soli, tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě třetiny slaniny nakrájíme na rovnoměrné proužky, kterými pečlivě protkneme králičí maso. Osolíme, posypeme tymiánem a necháme přibližně 20 minut odležet na chladném místě. Zbylou třetinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme a rozřízneme na půlkolečka. Slaninu rozpustíme na pánvičce a zpěníme na ní cibuli. Do pekáčku dáme zp ..
INGREDIENCE: 350 g žampionů, 200 g mrkve, 1 svazek jarní cibule, 1 stroužek česneku, 250 g dlouhozrnné rýže, 500 ml zeleninového vývaru, 50 g slaniny, 3 lžíce másla, 1/2 lžíce mouky, 125 ml bílého vína, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce kysané smetany, svazek petržele, sůl, .pepřPOSTUP PŘÍPRAVY: Houby a mrkev oloupeme. Cibulku očistíme, zelenou nať neodstraňujeme. Mrkev, žampiony i cibuli pokrájíme. Oloupeme česnek a nasekáme. Rýži propereme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 20 minut. Na pán ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA