INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 220 g rýže, 400 g uzené rolky, špetku soli, špetku pepře, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 větší červenou cibuli, 1 lžíci oleje na rýži. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu dobře omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou rolku dáme do vařící vody a uvaříme doměkka. Když je hotová, nakrájíme ji na proužky. Kapustu spaříme vařící vodou. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenčí kolečka. V hrnci rozpálíme rostlinný olej a červenou cibuli na něm zpěníme. Přidáme k ní s ..
INGREDIENCE: 1 balíček lasagní, 250 g mozzarelly, 6 rajčat, 500 g mletých loupaných rajčat, bazalka, 1 lilek, 100 ml bílého vína, sůl, bílý pepř, 200 g listového špenátu, 5 stroužků česneku, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme lasagne. Na oleji zpěníme bazalku, zalejeme mletými rajčaty a bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit. Dno zapékací misky poklademe plátky rajčat, zalejeme omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Zakryjeme vrstvou lasagní. Stejný postup dodržím ..
INGREDIENCE: 2 kg angreštů, 1,6 kg krystalového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu umytých a očištěných angreštů umeleme na masovém strojku, v rendlíku je zasypeme polovinou cukru a důkladně povaříme. Potom přidáme zbytek angreštů a cukru a za stálého míchání vaříme, dokud džem nezrosolovatí. Po vychladnutí ho nalijeme do sklenic a vychladlý uzavřeme. ..
INGREDEINCE: 1 květák, sůl, pepř, sladká paprika, 1/2 l mléka, 2 cibule, 4 párky, 200 g měkkého, slámu, 4 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 g mraženého hrášku, 1 balení bramborové kaše v prášku, strouhaný muškátový oříšek, 1/2 svazku petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Vaříme asi 10 minut ve 3/8 l vroucí osolené vody se 3 –4 lžícemi mléka. Potom jej dáme na síto okapat. Vývar z květáku zachytíme a odložíme si jej stranou. Cibule oloupeme a nakr ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200g hrubé mouky, 150g hrubé krupice, 1 vejce, špetku soli, 250g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Poté je umeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, mouku, krupici a zaděláme těsto. Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dozlatova. Bramborové těsto rozválíme na placky a naplníme je usmaženou cibulkou. Poté je srolujeme do tvaru rolád, přimáčkneme okraje a vaříme (nejlépe v ubrousku nejsou na povrchu rozvařené) je obvyklým způsobem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkové zelí (může být i kysané) spaříme, krátce podusíme na nakrájené cibuli, osolíme (podle chuti osladíme), kečup, pepř, bobkový list a majoránku. Mleté maso podusíme zvlášť na cibulovém základě a rovněž podle chuti okořeníme. Když je maso téměř hotové, vrstvíme jej společně s dušeným zelím do vymaštěného pekáče, pokapeme smetanou a dáme zapéci do trouby. ..
INGREDEINCE: 200 g pórku, 200 g vařené šunky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce majonézy, sůl, bílý pepř, 800 g malých brambor, 2 velké cibule, 4 lžíce olivového oleje, šalvěj, omyté listy salátu, 4 rozčtvrcená rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s octem a majonézou, osolíme a opepříme. Pórek a šunku vmícháme do ochucené majonézy. Brambory důkladně okartáčujeme, případně oloupeme. Cibul ..
INGREDIENCE: 400 g kuřecích řízků, 50 g zázvoru, 2 stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 160 g rýže natural, 4 mrkve, 2 pórkové cibulky, 8 sušených švestek, 300 g sójových klíčků, 5 lžic oleje sambal oelek, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky, marinujeme 30 min. se strouhaným zázvorem a lisovanými stroužky česneku v sójové omáčce. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme, očistíme. Mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme, pórkové cibulky pok ..
INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zvlášť dobrou a intenzívní chuť získá mletý mák, jestliže ho po umletí krátce na pánvi osmáhneme. Mák by se neměl mlít do zásoby, neboť obsahuje tuk, který rychle žlukne. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA