Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KAPUSTA S RÝŽI A UZENOU ROLKOU.

INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 220 g rýže, 400 g uzené rolky, špetku soli, špetku pepře, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 větší červenou cibuli, 1 lžíci oleje na rýži. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu dobře omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou rolku dáme do vařící vody a uvaříme doměkka. Když je hotová, nakrájíme ji na proužky. Kapustu spaříme vařící vodou. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme ji na tenčí kolečka. V hrnci rozpálíme rostlinný olej a červenou cibuli na něm zpěníme. Přidáme k ní s ..

TĚSTOVINY | LASAGNE SE ZELENINOU A HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 balíček lasagní, 250 g mozzarelly, 6 rajčat, 500 g mletých loupaných rajčat, bazalka, 1 lilek, 100 ml bílého vína, sůl, bílý pepř, 200 g listového špenátu, 5 stroužků česneku, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme lasagne. Na oleji zpěníme bazalku, zalejeme mletými rajčaty a bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit. Dno zapékací misky poklademe plátky rajčat, zalejeme omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Zakryjeme vrstvou lasagní. Stejný postup dodržím ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ANGREŠTOVÝ DŽEM.

INGREDIENCE: 2 kg angreštů, 1,6 kg krystalového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu umytých a očištěných angreštů umeleme na masovém strojku, v rendlíku je zasypeme polovinou cukru a důkladně povaříme. Potom přidáme zbytek angreštů a cukru a za stálého míchání vaříme, dokud džem nezrosolovatí. Po vychladnutí ho nalijeme do sklenic a vychladlý uzavřeme. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KVĚTÁKOVÝ GULÁŠ S UZENINOU.

INGREDEINCE: 1 květák, sůl, pepř, sladká paprika, 1/2 l mléka, 2 cibule, 4 párky, 200 g měkkého, slámu, 4 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 g mraženého hrášku, 1 balení bramborové kaše v prášku, strouhaný muškátový oříšek, 1/2 svazku petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Vaříme asi 10 minut ve 3/8 l vroucí osolené vody se 3 –4 lžícemi mléka. Potom jej dáme na síto okapat. Vývar z květáku zachytíme a odložíme si jej stranou. Cibule oloupeme a nakr ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMOROVÝ KNEDLÍK PLĚNÝ SMAŽENOU CIBULKOU.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200g hrubé mouky, 150g hrubé krupice, 1 vejce, špetku soli, 250g cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Poté je umeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, mouku, krupici a zaděláme těsto. Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dozlatova. Bramborové těsto rozválíme na placky a naplníme je usmaženou cibulkou. Poté je srolujeme do tvaru rolád, přimáčkneme okraje a vaříme (nejlépe v ubrousku nejsou na povrchu rozvařené) je obvyklým způsobem. ..

ZELENINA | VRSTVENÉ ZELÍ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkové zelí (může být i kysané) spaříme, krátce podusíme na nakrájené cibuli, osolíme (podle chuti osladíme), kečup, pepř, bobkový list a majoránku. Mleté maso podusíme zvlášť na cibulovém základě a rovněž podle chuti okořeníme. Když je maso téměř hotové, vrstvíme jej společně s dušeným zelím do vymaštěného pekáče, pokapeme smetanou a dáme zapéci do trouby. ..

BRAMBORY | ŠALVĚJOVÉ BRAMBORY SE SALÁTEM.

INGREDEINCE: 200 g pórku, 200 g vařené šunky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce majonézy, sůl, bílý pepř, 800 g malých brambor, 2 velké cibule, 4 lžíce olivového oleje, šalvěj, omyté listy salátu, 4 rozčtvrcená rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s octem a majonézou, osolíme a opepříme. Pórek a šunku vmícháme do ochucené majonézy. Brambory důkladně okartáčujeme, případně oloupeme. Cibul ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ČÍNSKÉ KUŘECÍ NUDLIČKY S RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 400 g kuřecích řízků, 50 g zázvoru, 2 stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 160 g rýže natural, 4 mrkve, 2 pórkové cibulky, 8 sušených švestek, 300 g sójových klíčků, 5 lžic oleje sambal oelek, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na nudličky, marinujeme 30 min. se strouhaným zázvorem a lisovanými stroužky česneku v sójové omáčce. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu omyjeme, očistíme. Mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme, pórkové cibulky pok ..

VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ | VEPŘOVÁ PANENKA VE VINNÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 500g vepřové svíčkové, sůl, pepř, 1 svazek směsi bylinek, 50g smetanového čerstvého sýra, 1 lžíce strouhanky, 125g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 125 ml bílého vína, 3 lžíce světlé hotové jíšky, špetka cukru, 2 cukety, 1 vejce, 3 lžíce mouky, olej na pečení, bylinky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | MAKOVÁ NÁPLŇ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zvlášť dobrou a intenzívní chuť získá mletý mák, jestliže ho po umletí krátce na pánvi osmáhneme. Mák by se neměl mlít do zásoby, neboť obsahuje tuk, který rychle žlukne. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz