INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 0,5 kg vařená rýže, 0,5 kg mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme, přidáme rýži a promícháme, můžeme zjemnit ..
INGREDIENCE: 580 g kysaného zelí, 500 g brambor, 1 žloutek, 1 kelímek pažitky, sůl, pepř, 1 lžíci mouky, nastrouhaný muškátový oříšek, 125 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1 lžíci másla, 1/4 l mléka, 1/4 l polévky z kostky, kmín, pažitku a salát na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí necháme na sítu důkladně okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Opereme pažitku a najemno ji usekáme. Potom smícháme brambory s okapaným zelím, pažitkou a žloutkem, dochutíme solí, pepřem a na ..
INGREDIENCE: 1 kg středně velkých brambor, 2 stroužky česneku, 6 lžic oleje, sůl, bílý pepř, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 žlutou papriku, 100 g ovčího sýra, 1 svazek petrželky nebo pažitky, sladkou papriku.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na podélné plátky nebo kostičky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Na velké pánvi zahřejeme olej a při mírné teplotě za občasného obracení na něm brambory přibližně 20 minut pečeme. Přitom je osolíme a opepříme. Mezitím dobř ..
INGREDIENCE: Vepřové kotlety. Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce rýžového vína nebo sherry, 3 lžíce vody, 2 lžíce cukru, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 jemně nakrájené cibule, 1 velká loupaná hruška.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, česneku, rýžového vína, vody, cukru, pepře, cibule a hrušku oloupanou a nakrájenou na drobné kostky. Maso grilujeme z obou stran do zlatohněda. ..
INGREDEINCE: 150 g mletého zadního hovězího masa, 150 g mleté vepřové plece, 1 žemle, 1 vejce, 40 g slaniny, 20 g sádla, 20 g hladké mouky, kousek cibule, mletá paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemli nakrájenou na plátky zvlhčíme vodou a po chvilce ji rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu pokrájené slaniny a vše promícháme. Ze směsi utvoříme 4 placičky, poklademe je slaninou pokrájenou na nudličky a utvoříme válečky. Vložíme je na rozehřáté sádlo, lehce opečeme po všec ..
INGREDIENCE: 300 g malých krevetek, 50 g másla, 1 l kuřecího vývaru, 50 ml smetany, 1 cibule, 3 stružky česneku, 2 rajčata, bazalka, petrželka, sůl, bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na másle spolu s česnekem a krevetkami. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Přidáme oloupaná rajčata, nasekanou bazalku, petrželku a vaříme asi 5 minut. Na závěr zjemníme smetanou, ochutíme solí a pepřem. ..
INGREDIENCE: 600 ml mléka, 2 vejce, 4 lžíce nastrouhaného eidamu, 200 g jiného tvrdého sýra, 1/2 lžíce chilli, muškátový oříšek, sůl, pepř, toastový chléb nebo veka, máslo, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, vejce, nastrouhaný sýr, chilli, muškátový oříšek, sůl a pepř rozšleháme v míse. Veku nakrájíme na 2-3 cm široké plátky. Do misky, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou, klademe veku, nastrouhaný druhý tvrdý sýr, veku a celé zalijeme směsí z mléka, vejce, sýru a koření. Necháme 3 ..
INGREDIENCE: 500 g rybího filé, 3 vejce, 1 velká cibule, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 dl rybího vývaru, 1 kg vařené rýže, sůl, pepř, sladká mletá paprika, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou cibuli orestujeme dosklovita, přidáme nakrájené rybí filé, orestujeme a před koncem restování posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Vložíme na nudličky nakrájenou, ve vývaru povařenu kořenovou zeleninu, sůl a pepř. Směs odstavíme, vmícháme do ní žloutky a studenou uvařenou rýži. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do sm ..
INGREDIENCE: 1 sáček drcené sóji, 1 cibule, 1 vejce, 2 stroužka česneku, 4 lžíce strouhanky, 1 menší kapusta, pepř, sůl, majoránka, olej na smažení.Fazolový salát: 1 sáček bílých fazolí, 1 cibule, 2 karotky, 6 sterilovaných okurek, 1 majonéza, sůl, pepř, citron nebo ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Sóju vaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kapustu spaříme a rozemeleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, česnek a majoránku. Vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 430 g cukru, strouhaná citrónová kůra z 1 citronu, 2 žloutky, 1 vejce, 400 g hladké mouky, 300 g smetany, 4 lžíce medu, 400 g sekaných lískových oříšků, 1 lžíce mléka, trochu moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme do pěny se 180 g cukru a citrónovou kůrou. Přidáme žloutek a vejce a postupně přimícháme mouku. Těsto zabalené do fólie vložíme na 30 min. do chladničky. Troubu předehřejeme na 175 °C. Zbylý cukr rozpustíme, vmícháme smetanu a med a povaříme. Přid ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA