INGREDIENCE: 1 včerejší houska, 750g rajčat, 150g ovčího sýra, 500g žampionů, 30g másla, sůl, černý pepř, 2 svazky petržele, 750g hovězí sekané, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžičky sušeného rozmarýnu, sladká paprika, 1 lžíce olivového oleje, 1 kelímku smetany ke šlehání, 1 lžíce solamylu, alobal, podle libosti čerstvé oregano nebo tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Housku namočíme do studené vody. Rajčata omyjeme a 200 g z nich rozpůlíme, vyjmeme jadérka a rozkrájíme je. Ovčí sýr nakrájíme na kostky. Ze žampionů o ..
INGREDIENCE: 160 g rýže, sáček mražené zeleniny, 1 cibule, trocha oleje, sůl, 4 vejce, lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a trochu ji opražíme, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přisypeme zeleninu a asi 20 minut dusíme. Mezitím uděláme na másle míchaná vajíčka a ta pak smícháme s rýží. ..
INGREDIENCE: 1 kg kyselého zelí, 1 kg hlávkového zelí nakrájeného na nudličky, 1 kg vepřového nakrájeného na kostky, 10 dkg uzeného bůčku nakrájeného na kostky, 20 dkg salámu nakrájeného na kostky, 5 dkg sádla, 10 dkg cibule nakrájené nadrobno, sůl, paprika, bobkový list, majoránka, sušené švestky, ořechy, červené víno, všeho přiměřeně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kyselé zelí propláchneme vodou, obě zelí vaříme každé zvlášť až změknou. Cibuli osmahnout, přidat osolené maso a podusit. Pak smícháme obě zelí, ..
INGREDIENCE: 600g hl. mouky, 3 žloutky, 4 lžíce mouč. cukru, 250g sádla, 1 l vlažného mléka, 50g kvasnic, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme kvásek, přidáme mouku, rozpuštěné, vlažné sádlo, cukr, mléko, sůl a dobře těsto vymícháme. Necháme kynout. Pak těsto rozdělíme na 5 kousků. Každý vyválíme na kolo, které rozkrojíme na 8 dílů (trojúhelníků). Plníme tvarohovou i jinou nádivkou a stáčíme do tvaru rohlíků a upečeme. ..
INGREDIENCE: 2 kg švestkové kaše, 300g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé švestky umyjeme, zbavíme pecek a za stálého míchání vaříme tak dlouho dokud nezhoustnou. Potom přidáme cukr a znovu vaříme, pokud hmota nezhoustne. Můžeme přidat posekané ořechy. Plech vysteleme pečícím papírem, který potřeme olejem. Navrch rozetřeme horkou hmotu ve vrstvě asi 2 cm a v mírně vyhřáté troubě pomalu vysušíme. Hotovou pastu zbavíme papíru a zakroutíme do válečku, který uzavřeme do sklenice. Můžeme je použít do moučn ..
INGREDIENCE: 1 vnitřností z divokého selete, 40g másla, 3 žloutky, 100g strouhanky, 100g cibule, 50g tuku, sůl, ml. pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na tuku do skloviny. Máslo utřeme do pěny a zamícháme do něho žloutky. Vnitřnosti rozsekáme nebo umeleme, z bílků ušleháme sníh; vše smícháme dohromady, řádně promícháme, přisypeme strouhanku, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Nádivkou nadijeme sele, protáhneme rožeň a zašijeme. Zvolna opět rožním ..
INGREDIENCE: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 1 pórek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, chilli pepř, provensálské koření, olej, 4 kuřecí prsa, 1 smetana na šlehání, sojová omáčka, 150 g eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu. Do misky nalijeme, osolíme, přidáme česnek, provensálské koření a pepř. Naložíme kuřecí prsíčka a necháme uležet asi půl hodiny. Osmahneme na pánvi. Mezitím si nakrájíme papriku, kterou dáme do vymazané zapékací misky, na to položíme osmahlé maso, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané uvařené brambory asi tak 1/2 kg. Do misky dáme 150 g hrubé mouky, 2 žloutky, rozmícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme. Vzniklé těsto, nesmí být moc husté, dáme do cukrářského sáčku a vytlačujme na plech. Pečeme asi 5-7 minut na 200°C. Můžeme potírat žloutkem. ..
INGREDIENCE: 4 ks králičích předních běhů, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření.Karbanátková směs: vařené králičí maso, 300 g vepřové krkovice, 50 g strouhanky, 50 ml smetany, sůl, bílý pepř, rozmarýn.Na obalení: 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, sůl., olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí běhy vaříme spolu se zeleninou a kořením asi 2 hodiny. Z vývaru můžeme připravit chutnou polévku. Králičí maso obereme a umeleme spolu s vepřovou krkovicí, řádně promícháme ..
INGREDIENCE: 250 g směsi přírodní a divoké rýže, 300 g brokolice, 1 paprika, 1 červená cibule, 2 vejce, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 100 g krevet, 2-4 lžíce sójové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Směs rýže nasypeme do 4 hrnků vroucí vody a vaříme 25 min. na mírném ohni. Scedíme, prolijeme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky. Papriku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a rozkrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Vejce rozšleháme s p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA