Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | MIŠÁKY.

INGREDIENCE: 330g hl. mouky, 100g Hery, 200g mouč. cukru, 70g ml. oříšků, 1/8 l mléka, 2 vejce, 1 prášků do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, cukr a tuk třeme do pěny, přidáme oříšky, mouku s práškem do pečiva a mléko. Pečeme zvolna na velkém vymazaném a vysypaném plechu. Upečený krájíme na úzké řezy, máčíme v polevě a obalujeme v cukru s kokosem.Poleva: 250g tuku Iva, 7 lžic vody, 6 lžic rumu, 5 lžic kakaa vše zvolna rozpustíme, ale nevaříme.Na obalení: 500g mouč. cukru, 100g kokosu. ..

TĚSTOVINY | TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM.

INGREDIENCE: 300 g listového špenátu, 200 g kuřecího masa, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 400 g těstovin, sůl, bílý pepř, 1 lžíce másla, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso nakrájíme na kousky, česnek a šalotku najemno nasekáme. Nudle uvaříme ve slané vodě. Na másle orestujeme šalotku a česnek, přidáme kuřecí maso, citrónovou šťávu, smetanu nebo jogurt a spařený špenát. Vaříme asi 2 minuty. Osolíme a opepříme, smícháme s nudlemi a pod ..

ZELENINA | DUŠENÁ KAPUSTA NA SLANINĚ.

INGREDIENCE: 1 kg kapusty, 100 g slaniny, 1 větší cibuli, 1 lžíci hladké mouky, 1 menší hlavičku česneku, sůl, pepř, 1,2 kg brambor, 200 ml hovězího vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu nakrájíme na větší kostky a spaříme ve vařící vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozškvaříme slaninu, potom přidáme cibuli a vše dozlatova orestujeme. Pak zaprášíme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kostky. Do tohoto z ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KULIČKY „FERRERO ROCHER“

POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého 100 % tuku vmícháme 1 sladké kondenzované mléko, 2 kakaové pudinky a 2 lžíce kakaa. Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou nabíráme kousky a v kokosové moučce vyvalujme kuličky. Ukládáme do papírových košíčků. ..

VEJCE | VAJEČNÝ SÝR.

INGREDIENCE: 10 vajec, 1 l mléka, Měkký salám, vařená nebo nakládaná zelenina, sterilovaný hrášek, sůl, Vegeta, zelené kořená.POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého osoleného a Vegetou okořeněného mléka nalijeme rozkvedlaná vejce a rychle na ohni mícháme, až se srazí. Vmícháme nakrájenou zeleninu a nakrájený salám, hrášek, nakrájenou petržel. Do cedníku dáme plátýnko, vlijeme sraženou míšeninu a plátno zakroutíme. Rychle ochladíme pod proudem studené vody a kroucením plátna odstraňujeme tekutinu. Vylisovan ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | RAŽNIČI ZE SRNČÍHO MASA.

INGREDIENCE: 600 g srnčího masa z kýty nebo hřbetu, cibule, jablko, sůl, máslo, olej na opečení masa.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a z každé strany opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso střídavě napichujeme s plátky cibule a oloupaného jadřinců zbaveného jablka. Polijeme rozpuštěným máslem a doměkka upečeme na pánvi. Můžeme lehce podlít vodou nebo vývarem. Vhodnou přílohou je dušená rýže, vařené brambory nebo krajíček chleba. ..

ZVĚŘINA DIVOČÁK | KANČÍ ŽEBÍRKO S MANDLEMI (Francouzská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 kg žebírka, sůl, 5 zrn pepře, 4 zrna nového koření, 3 bobkové listy, špetka tymiánu, 4 lžíce octa, 150g másla, 100g strouhaného černého chleba, několik listů estragonu, 20g mandlí, 1/8 l husté kyselé smetany, 1 sklenku madeirského vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka z mladého kusu uvaříme doměkka v osolené vodě s octem a kořením. Vychladlou zvěřinu potřeme kašičkou ze strouhaného chleba, části smetany a několika rozmělněných listů estragonu. Povrch posypeme drobně sekanými mandlemi, peč ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ PLÁTKY S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 500 g hovězího zadního, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rýžového vína, 2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 pórek, 3 malé cibulky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme přes vlákna na velmi slabé plátky. Promícháme s trochou sojové omáčky, přidáme rýžové víno nebo sherry, sezamový olej a škrobovou moučku. Necháme uležet. Na rozpálený olej vložíme maso, když je napůl hotové scedíme. Do woku vložíme pórek a mladou cibulku nakrájenou na slabé nud ..

SÓJA | SOJA NA PEKINGSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 1 krabička (Pekingského) sojového masa, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce sojového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce pepře, 1 lžíce sl. papriky, 1 lžíce kary, sůl, 1 cibule, 1 lžíce medu.Maso uvaříme ve vodě asi 20 minut. Vodu vylijeme a k masu přidáme kukuřičný škrob, sojový olej, sojovou omáčku, pepř, sladkou papriku, kary, sůl a med. V této směsi maso necháme marinovat. Sojové maso orestujeme a přidáme cibuli. Podáváme s vařenou rýží. ..

RÝŽE | ČÍNSKÁ SMAŽENÁ RÝŽE.

INGREDIENCE: 15 dkg na kostičky nakrájené vařené šunky, 2 lžíce oleje, 2/3 hrnku na plátečky nakrájených hub, mohou být z konzervy, ale nekyselé! přiměřeně vařené studené rýže (pro přiměřeně lidí, tedy 4-6), 1 lžíce najemno nakrájené zelené cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 zcela ušlehané ale syrové vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji opečte šunku, přidejte houby, po chvíli rýži, cibulku a sojovku. Smažte 10 minut, za usilovného míchání. Vlijte tam vejce a míchejte dál, až se vejce srazí. Pokud to m ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz