INGREDEINCE: 250g hl. mouky, 1 vejce, 3 lžíce medu, 30g tuku Hera, 100g mouč. cukru, 1 lžičky jedlé sody, perníkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Med s tukem rozpustíme, třeme s cukrem a vejcem a přidáme ostatní ingredience. Necháme do druhého dne odpočinout. Potom vyválíme 3 placky, potřeme marmeládou, svineme jako závin a pečeme na vymazaném plechu. Před a při pečení potíráme cukrovou vodou. Hned po upečení se krájí. Můžeme také polít polevou. ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 250g Ramy, 250g mouč. cukru, 1 vejce, 2 žloutky, trochu ml. skořice, 10 rozdrcených hřebíčků, 1 prášek do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, ze dvou třetin vyválíme plát a položíme na vymazaný plech. Potřeme zavařeninou, zbylé těsto vyválíme na úzké válečky a křížem překládáme na povrch zavařeninou potřeného těsta. Upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. ..
INGREDIENCE: 450 g malých brambor, 350 g drůbežích jater, 300 g másla, 80 g slaniny, 400 g konzervovaných rajčat, 1 nasekaná cibule, 1 utřený stroužek česneku, 1 nahrubo nasekané jablko, 1 lžička papriky, 1 lžíce worcesteru, 3 lžíce petrželky, tymián, sůl, pepř, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, rozpůlíme a opečeme na oleji. Játra po obou stranách okořeníme pepřem a paprikou a na másle opečeme. Vyndáme a uložíme na teplé místo. Na pánev přidáme olej a dozlatova opečeme cibuli, slan ..
INGREDIENCE: šalotka, česnek, cukr, zelený, černý a bílý pepř, sůl, sladká paprika, kuřecí prsa, olej, sezamový olej, rýžové víno, sojová omáčka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme šalotku (jarní cibulku), česnek, trošku cukru, trošku drceného pepře, špetku soli a sladkou papriku, potom přidáme sojovou omáčku, promícháme, přidáme trošku rýžového vína (můžeme použít sherry nebo bílé víno), nepatrně sezamového oleje. Do připravené marinády vložíme kuřecí prsa a necháme marinovat přes noc. Rozpálíme gri ..
INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 2 žloutky, 30 g droždí, 2 lžíce majonézy, sůl, citrónová kůra, 1 lžíce rumu, 30 ml mléka, tvaroh, povidla.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí a mléka uděláme kvásek. Mouku, cukr, sůl, majonézu, žloutky, citrónovou kůru, rum a zbytek mléka dáme do mísy. Přidáme kvásek a zaděláme těsto, které necháme asi 1/2 hodiny vykynout. Z těsta tvoříme koláče, které zdobíme tvarohem a povidly. Ozdobené pečeme v troubě při 200°C ..
INGREDIENCE: 1/2 balíčku sójového granulátu ( sekané šunky ), 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 1 balíček špaget, vývar, 1 rajčatový protlak, 1 kečup, sůl, pepř, oregano, sojová omáčka, sýr na zapečení, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vývaru přidáme sojovou omáčku a sůl a přivedeme do varu. Vložíme sojový granulát a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme špagety a připravíme omáčku. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme granulát, měkký salám, rajčatový protlak, koření a nakonec vařené špagety. Vše promíchá ..
INGREDIENCE: 0,5 kg vepřového na nudličky nakrájeného, 1 cibule na nudličky, něco paprik na čtverečky, trošku strouhané mrkve, zkrátka co doma najdete (bambusové výhonky....), 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžíce solamylu, nebo zkrátka škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pepře, 1 lžička sušených chilli papriček, 1 lžička cukru, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smíchat a nechat 1 den odležet. Druhý den smažíme vše na suché pánvi a mícháme a mícháme, až je to hotovo. Příloha: rýže. ..
INGREDIENCE: 500g syrových brambor, 200g vařených brambor, 80g hrubé mouky, 1 lžička Solamylu, 1 vejce, sůl, 2 rohlíky.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme a necháme okapat, vařené umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Pak ze všech přísad včetně rohlíků vypracujeme těsto a formujeme knedlíky velikosti slepičího vejce. Vaříme v osolené vodě asi 15 min. Podáváme s osmaženou cibulí a kyselým zelím. ..
INGRDIENCE: 4 plátky libové kýty, 50 g šunky, 3 nakyslá jablka, česnek, hořčice, sůl, pepř, rostlinný olej, kapie na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: V mase vytvoříme kapsu, kterou vytřeme hořčicí a vložíme do ní oloupané jablko zabalené v šunce. Kapsu uzavřeme, maso osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem z obou stran a pečeme na oleji. Zbylou šunku, jablko a česnek přidáme při pečení k masu a vzniklou šťávou maso poléváme. Zdobíme kapií a podáváme se salátem z kysaného zelí.Příloha: Salát z kysa ..
INGREDIENCE: 500 g těstovin, 1 menší cibule, 1 malý stroužek česneku, 100 ml červeného vína, 200 ml kečupu, 150 g nastrouhané nivy, černé nebo zelené olivy, špetka bazalky a tymiánu, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, špetka cukru, sůl, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené těstoviny scedíme a necháme zakryté. V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme najemno posekaný česnek. Podlijeme připraveným kečupem s vínem, které ochutíme veškerým kořením a cukrem. Za stálého míchání vaříme na mírném ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA