INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 1 zaječí játra, 200 g slaniny, 1 cibule, 1 vejce, 1 žemle, strouhanka, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině slaniny zpěníme cibuli, potom na ní podusíme pokrájené maso. Pokud možno nepodléváme. Měkké maso vykostíme a umeleme se syrovými játry a s namočenou a vymačkanou žemlí. Do směsi přidáme slaninu s cibulí, na které se maso dusilo vejce, koření a sůl a podle potřeby zahustíme prosetou strouhankou. Směs nemusí být hustí Zbylou slaninu nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 500g vepřových jater, hladká mouka, 40g oleje, sůl, mletý pepř, 20 g másla, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, 4 rajčata, majoránka, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná játra nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, lehce naklepeme, obalíme v mouce a v oleji a po obou stranách opékáme tři minuty, aby uvnitř zůstala růžová. Opečená játra osolíme, opepříme, dáme na teplé místo a přikryjeme, aby nevystydla. Olej z pánve slijeme, do šťávy přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a č ..
INGREDIENCE: 450 g předního hovězího masa bez kostí, 50 g sádla, 2 cibule, lžička mleté sladké papriky, kmín, 2 stroužky česneku, sůl, 250g kysaného zelí, 2 zelené papriky, 40 g rýže, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, česnek utřený se solí, maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme, až je maso téměř měkké. Potom k němu přidáme překrájené zelí i s lákem a na nudličky nakrájené papriky. Du ..
INGREDIENCE: 400 g libového vepřového masa, 2 zelené papriky, 1 cibule, sůl, lžička kari, 2 lžíce vína sherry, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, očištěnou papriku a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s kari a se sherry. Necháme v chladnu půl hodiny odležet. V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm rozdrcený česnek, přidáme okořeněné maso a opečeme. Podlijeme a udusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží a s kečupem. Sherry nahradíme i naší Tesavelou Ca ..
INGREDIENCE: 800 g drštěk, 60 g sádla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, 50g hladké mouky, 60g rajčatového protlaku, muškátový květ, mletý pepř, sul, 1-2 stroužky česneku, petrželka, 40 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Drštky obvyklým způsobem očistíme, vypereme, překrájíme na menší kusy, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po kratším varu dršťky ocedíme, zalijeme čistou vlažnou vodou a vaříme doměkka. Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky. V tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidám ..
INGREDIENCE: 40 g oleje, 1-2 stroužky česneku, 3 cibule, 300 g míchaného mletého masa (hovězí a vepřové), 4 malé baklažány, sklenička červeného vína, sůl, mletý pepř, tymián, sušená bazalka, 100 g strouhaného sýra, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme osušené baklažány, zalijeme vínem a udusíme doměkka. Podle potře ..
INGREDIENCE: 200 g barevných fazolí, 40 g oleje, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 600 g mletého hovězího masa, 300 g rajčat, sůl, 3 čerstvé nebo 1 sušená chilli paprička, mletý pepř, dobromysl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a propláchnuté fazole namočíme přes noc do litru vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Mezitím rozehřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme dosklovita. Přidáme mleté maso, zamícháme a necháme asi pět minut dusit. Potom přidáme oloupaná, na malé ..
INGREDIENCE: 1 středně velké kuře, sůl, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 str. česneku, 1 lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého zázvoru, 2 lžičky kari, 1 malý rajčatový protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na menší kousky a alespoň částečně vykostíme, osolíme a na oleji po všech stranách opečeme. Ke konci opékání zpěníme vedle kuřete nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a koření. Podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme protlak, dochutíme solí a dodusíme. P ..
INGREDIENCE: 1 menší králík bez kýt, 300 g vepřového bůčku s kostí, 1 palička česneku, sůl, asi půl lžičky mletého zázvoru. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka rozdělíme na menší porce, bůček nakrájíme na kousky podle kostí, obojí potřeme česnekem utřeným se solí, lehce poprášíme mletým zázvorem, srovnáme do rendlíku, podlijeme vodou a podusíme. Měknoucí maso dáme do předehřáté trouby a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme doměkka. Slijeme přebytečný tuk a p ..
INGREDIENCE: 600g filé, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce oleje, 3 větší 3 stroužky česneku, petrželka, špetka majoránky 4-6 rajčat, mletý pepř, 2 menší citróny, 40g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Částečně rozmražené filé rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe je oloupanými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty, osolíme, op ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA