Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KLOPSY NA ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 40 g telecího masa, 40 g hovězího masa, sůl, 1 vejce, 10 g žemle, 20 g mléka, citrónová kůra, 20 g mrkve, 20 g brukve, 10 g fazolek, 10 g hrášku, 3 g hladké mouky, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, osolíme, spojíme s vejcem a v mléce zvlhčenou žemlí. Přidáme citrónovou kůru a jemně sekanou petrželku. Dobře zpracujeme. Z hmoty tvoříme noky, které dusíme společně s pokrájenou zeleninou doměkka. Šťávu můžeme zahustit nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povařit. H ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z TELECÍCH JATER.

INGREDIENCE: 500g telecích jater, 250g slaniny, 2 žemle, 2 žloutky, kousek cibule, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněná játra, slaninu namočené a vymačkané žemle a cibuli umeleme dvakrát nebo třikrát na masovém strojku. Ke směsi přidáme žloutky koření, a sůl a dobře propracujeme. Tvořítko vymažeme tlusté sádlem, vyložíme směsí, zakryjeme pomaštěným pergamenovým papírem, uzavřeme a vaříme asi jednu a půl hodiny. ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z TELECÍCH JATER.

INGREDIENCE: 500g telecích jater, 250g slaniny, 2 žemle, 2 žloutky, kousek cibule, paštikové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněná játra, slaninu namočené a vymačkané žemle a cibuli umeleme dvakrát nebo třikrát na masovém strojku. Ke směsi přidáme žloutky koření, a sůl a dobře propracujeme. Tvořítko vymažeme tlusté sádlem, vyložíme směsí, zakryjeme pomaštěným pergamenovým papírem, uzavřeme a vaříme asi jednu a půl hodiny. ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | ŽAMPIÓNOVÁ HOUBOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1/8 1 smetany, 1 1 1 vody, 250 g žampiónů, 40 g másla, 1 malá cibule, 50 g mouky, sůl, 2 vejce uvařená natvrdo, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku; přidáme nastrouhanou cibuli a mouku. Jíšku zalijeme vodou a osolíme. Nenecháme vařit, přimícháme smetanu, nadrobno nakrájené vejce uvařené natvrdo a jemně usekanou petrželku. ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | ŠPANĚLSKÁ TELECÍ JÁTRA

INGREDIENCE: 500 g telecích jater, 100 g cibule, 200 g rajčat, 50 g kečupu, 60 g oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněná játra nakrájíme na plátky (dva kusy na jednu porci), lehce naklepeme paličkou, po straně nařízneme, osolíme a opepříme. Játra opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji spolu s rajčaty. Přendáme na talíř, do oleje vložíme na drobné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme přidáme kečup podlijeme trochou vody a povaříme. Šťávu přelijeme přes játra. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAPČETA.

INGREDIENCE: 500 g masa ( jehněčí, nebo mícháme hovězí maso se skopovým a telecím, či hovězí maso s vepřovým), 2 cibule, sůl, pepř, hrstka petrželky, 1 šálku studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme v míse s drobně nasekanou cibulí a s petrželkou, osolíme a opepříme. Mícháme pečlivě deset minut a po troškách přiléváme studenou vodu. Přes noc dáme k ledu odležet. Druhý den maso zvolna rozmrazíme, mokrou rukou formujeme hladké šištičky a upečeme je během pěti až osmi minut na roš ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ JÁTRA NA CIBULCE.

INGREDIENCE: 750 g husách jater, 100 g husího sádla, 20 g soli, 150 g cibule, 30 g hladké mouky, 5 g mletého pepře, 5 g kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná husí játra zbavíme skvrn po žluči. Slabě je po délce na povrchu nařízneme opepříme, okmínujeme a dáme dusit na drobně nakrájenou dozlatova osmahlou cibuli na husí sádlo. Játra dusíme pod pokličkou a občas je obracíme aby byla pěkně zbarvena po obou stranách. Dusíme prudce tak dlouho, až se šťáva vysmahne na tuk Měkká játra vyjmeme a základ zapráš ..

RYBY PSTRUH | PSTRUZI PO ŠVÝCARSKU.

INGREDIENCE: 4 pstruzi, 3 dl bílého vána, 3 dl hovězího vývaru, 4-5 malých cibulek, petrželka, 2 plátky citrónu, muš. květ, 3 celé pepře, sůl, 1 krajíček černého chleba, 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Víno, hovězí vývar, oloupané cibulky, petrželka, citrón, chléb a koření v kastrolu osolíme a přivedeme do varu. Přidáme očištěné pstruhy a na zcela mírném ohni je čtvrt hodiny vaříme. Ryby vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme jíškou z másla a z mouky. ..

RYBY RŮZNÉ | ÚHOŘ NA ŠALVĚJI (z Rakouska).

INGREDIENCE: 1 kg úhoře, sůl, 2 žemle, 1 lžička šalvěje, 80 g másla, 2 lžíce strouhanky, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Staženého úhoře rozkrájíme na tři cm tlusté dílky které osolíme a posypeme sušenou rozemnutou šalvějí. Navlékneme je na špejle střídavě s tenkými plátky žemle nebo rohlíku, které seřízneme tak aby nepřečnívaly maso. Na dno pekáčku nalijeme půl šálku vody, špejle položíme napříč přes pekáček, dílky potíráme rozpuštěným máslem a asi 25 minut pečeme v dobře vyhřáté troubě. Potom dílky ..

RYBY MAKRELA | PEČENÉ RYBY PO DALMATSKU.

INGREDIENCE: 1 1 kg ryb (menší úhoři, makrely, sardele či řezy ze zmrazených sleďů), sůl, pepř, 6-8 stroužků česneku, svazek petrželky, 2 bobkové listy, olej, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby očistíme odřízneme hlavy a ploutve, úhoře stáhneme z kůže a naskládáme je jako olejovky do pekáče, který musí být tak velký, aby ryby vyplnily celou jeho plochu. Osolíme je, opepříme a posypeme nadrobno rozkrájeným česnekem, petrželkou a mezi ryby dáme kousky bobkového listu. Přilijeme tolik oleje, až jsou ry ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz