Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ PRSA PO MYSLIVECKU (Španělsko).

INGREDIENCE: Prsa z dvou kuřat, 60 g sádla nebo oleje, lžička mouky, 1 lanýž, několik oliv, 2 cibule, 3 stroužky česneku, zelená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: K naklepaným a dočervena opečeným. kuřecím prsíčkům přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, rozkrájený lanýž a papriku. Podusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme a podle možnosti přidáme i několik rozkrájených oliv. Podává se s dušenou rýží, bramborem nebo s opečeným černým chlebem a s kyselou okurkou. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | KRÁLIČÍ PAŠTIKA SE ŠUNKOU (Francie).

INGREDIENCE: Zadní běhy nebo hřbet z králíka, 120 g krájené šunky, 150 g libového vepřového masa, 200 g vysoké slaniny, sůl, pepř, 2 dl červeného vína, 1 dl koňaku nebo rumu, na špičku nože paštikového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze hřbetu nebo ze zadních běhů králíka seřízneme asi polovinu masa, odstraníme šlachy a blány, nakrájíme asi půl centimetru tlusté plátky, které spolu se šunkou vložíme do hluboké misky, zalijeme přírodním vínem a koňakem a dobře zakryté necháme asi tři až čtyři hodiny od ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ROUENSKÁ KACHNA (Francie).

INGREDIENCE: Kachna o váze asi 1 1 kg, láhev červeného vína (Bordeaux), 125g slaniny, 80 g másla, 5 cibulí, 1 mrkev, sůl, v mulu zavázaná zelená petrželka, špetka tymiánu, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně rozsekaná kachní játra zalijeme vínem a necháme - čím déle, tím lépe - odležet. Kachnu uvnitř i navrchu osolíme a s polovinou másla pečeme 40 minut v předehřáté troubě. Na zbytku másla osmažíme jemně nakrájenou cibuli, mrkev a slaninu, a když jsou dočervena, přilijeme k nim víno, přidáme s ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 600-800 g různého masa (skopové, telecí, vepřové), 200 g slaniny, 4 velké brambory, zelené papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme řízky masa skopového, telecího a vepřového proužky slaniny a cibule a navlečeme vše na rožeň, střídavě maso slaninu, cibuli, popř. můžeme mezi to dát plátek. oloupaného bramboru či půlku paprikového lusku. Všechno stáhneme dohromady a zabalíme do měchuřiny vyprané ve slané vodě nebo do promaštěného pergamenového papíru a zavážeme na koncích. Opékáme na rožn ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | KUAH – Maroko.

INGREDIENCE: 600 g skopových jater, 300 g skopového loje, 1 lžičky mletého pepře, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a lůj nakrájíme na menší kousky, játra asi na třícentimetrové, lůj na ještě menší a napícháme na jehly. Posypeme směsí pepře, pálivé papriky a kmínu a opečeme. Solíme až po upečení. Pokud nejsme muslimové, můžeme pokrm připravit i z vepřových jater. Lůj však musí být skopový. Podáváme s chlebem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KÁRSKÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 120 g vepřového plecka, 25 g cibule, 3 lžičky rumu, sladká paprika, sůl, pepř, citrónová šťáva, 10 g slaniny, 50 g rajčat, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na malé kousky nakrájené vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, vložíme do nádoby, poklademe plátky cibule, pokapeme citrónovou šťávou a rumem a necháme několik hodin odležet. Pak napichujeme střídavě se slaninou a cibulí na jehlu a grilujeme. Obkládáme rajčaty a sypeme sekaným koprem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MASO PO AMERICKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, 5 g oleje, sůl, pepř, worcester, 50 g cibule, 50 g brukve, 50 g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené vepřové maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Podlijeme netučným vývarem z kostí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme celé malé cibulky, brambory a brukev nakrájené na kostičky a dodusíme. Podle chuti osolíme. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MORAVSKÝ VRABEC.

INGREDIENCE: 20 g vepřového libového bůčku, česnek, sůl, kmín, 10 g oleje, 20 g cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na podlouhlé díly - na 1 porci 1 díl, potřeme utřeným česnekem se solí, okmínujeme a dáme do kastrolu na zpěněnou cibuli. Zapečeme v troubě, podlijeme netučným vývarem a upečeme za občasného podlévání šťávou doměkka. Místo do kastrolu můžeme vrabce zabalit do vymazaného alobalu a péci na plechu v troubě. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ZBOJNICKÁ PEČÍNKA.

INGREDIENCE: 100g vepřové kýty, 10g slaniny, 20g klobásy, 20g cibule, 3 g hl. mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujeme na jehlu. Vložíme do pekáče na rozpálenou slaninu, zprudka opečeme, podlijeme netučným vývarem a dusíme doměkka. Šťávu potom zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehly. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BULHARSKÁ KJUFTIĚTA.

INGREDIENCE: 10 g vepřového masa, 10 g brambor, 1 /4 vejce, 10 g žemle, voda, sůl, pepř, petrželka, 10 g oleje, 20 g cibule, 70 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: K jemně umletému vepřovému masu přidáme strouhanou syrovou bramboru, žemli namočenou ve vodě, vejce, sůl, pepř. Dobře promícháme a tvoříme malé šišky, které zlehka obalíme v sekané petrželce. Drobně nakrájenou cibuli zapěníme na oleji, přidáme nakrájená rajčata a připravené masové šišky. Necháme vysmahnout, podlijeme netučným vývarem z kostí ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz