INGREDIENCE: 100 g vepřového masa, sůl, pepř, voda, 10 g cibule, 10 g eidamu. Omáčka: 50 g rajčatového protlaku, 10 g cibule, 10 g kysané okurky česnek, pepř, sůl, cyklamát. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený sýr. Tvoříme malé válečky a grilujeme asi 3 minuty po obou stranách. Hotové přelijeme omáčkou: Do rajčatového protlaku nastrouháme cibuli, kysan ..
INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 10 g cibule, 10 g oleje, 20 g kořenové zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, celý pepř, bobkový list, 1 skleničky bílého vína, petrželka nebo kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Pak k nim přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a rajčatový protlak. Zalijeme vínem, podle potřeby netučným vývarem z kostí neb ..
INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, sherry (1 lžíce), paprika, 20 g cibule, zázvor, pepř, 10 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: K jemně umletému masu přidáme sherry, sůl, pepř, zázvor a jemně nakrájenou cibuli. Dobře promícháme a utvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji s paprikou. ..
INGREDIENCE: 4 bifteky, sůl, mletý pepř, 60 g másla, 2 lžíce bílého vína, 4 plátky šunky, 4 vejce, 4 rajčata, 200 g žampiónů, máslo na dušení žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky lehce naklepeme, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme. Opečené přeložíme na nahřátý talíř. Do šťávy přidáme bílé víno a zahřejeme. Jednotlivé porce zdobíme opečeným plátkem šunky a sázeným vejcem. Nakonec bifteky přelijeme šťávou, obložíme na čtvrtky nakrájenými ra ..
INGREDIENCE: 500g hovězí plece, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g čerstvých hub, ó0-80 g sádla, 2 lžíce kečupu, 100 ml červeného vína, 3 kuličky jalovce, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, přidáme asi 3 lžíce studené vody, dva bílky, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Směs dáme vychladit. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dozlatova jí osmažíme. Potom přidáme na plátky pokrájené houby, sůl a vše vydusíme d ..
INGREDIENCE: 1 lžička pěti nebeských koření (díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu -nebo díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu), 2 lžičky kurkumy, 1 kg jehněčí plece, voda, 1 hrnku máčených bílých fazolí, sůl, 1 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření dáme do čistého kousku plátna, zavážeme a společně s celou plecí a fazolemi dusíme v uzavřeném woku – kotlíku asi 2 hodiny. Pak vyndáme pytlík s kořením, maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru ..
INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5-3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 1 klobása, 100 g slaniny, 3 cibule, 6-8 stroužků česneku, mletý pepř, 1 bobkový list, tlučený kmín, mleté chilli, petrželka, dobromysl, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme všechno maso a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, osmahneme na ni drobni= nakrájenou cibul ..
INGREDIENCE: 1 větší kuře, 2 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce kachního nebo husího sádla, 6 žampiónů, 6 rajčat, 3 pálivé papričky, 150 g šunky, mletý pepř, 100 ml bílého vína, nať divokého česneku (nemáme-li, použijeme nať kulturních odrůd česneku nebo nať cibule). POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, rozsekáme na větší kousky, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme hodinu uležet. V litinovém kastrolu rozpálíme kachní nebo husí sádlo a kousky kuřete v něm dozlatova opečeme. Přidáme rozčtvrcené žam ..
INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 3 cibule, 3 lžíce řepného sirobu, mletý pepř, 1 plechovka rajčatové šťávy, 3 lžíce ostré hořčice, 500 g kladenské šunky, sůl, 3 lžíce třtinového cukru casonady. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme do tlakového hrnce přes noc. Druhý den přidáme drobně sekanou cibuli, řepný sirob (prodává se jako "staročeský"), pepř, rajčatovou šťávu, hořčici, šunku v celku a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, fazole osolíme a promícháme, navrch dáme plátky ..
INGREDIENCE: 150 g anglické slaniny, 1 větší kuře, sůl, 12 menších nebo 6 větších žampiónů, 24 oliv, 6 rajčat, olej, 18 malých nebo 6 větších brambor,1i00 ml calvadosu POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme nadrobno, v kotlíku rozškvaříme, přidáme celé kuře, které jsme očistili, nasolili a ovázali bílou niti a po všech stranách je opečeme dozlatova. Přidáme na půlky nakrájené žampióny, olivy, rozčtvrcená oloupaná rajčata, na oleji opečené malé nebo rozkrájené velké brambory, zalijeme alkoholem, při ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA