Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KJUFTĚTY SE STUDENOU RAJČATOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 100 g vepřového masa, sůl, pepř, voda, 10 g cibule, 10 g eidamu. Omáčka: 50 g rajčatového protlaku, 10 g cibule, 10 g kysané okurky česnek, pepř, sůl, cyklamát. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený sýr. Tvoříme malé válečky a grilujeme asi 3 minuty po obou stranách. Hotové přelijeme omáčkou: Do rajčatového protlaku nastrouháme cibuli, kysan ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MOLDAVSKÉ TĚFTĚLI.

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, pepř, 10 g cibule, 10 g oleje, 20 g kořenové zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, celý pepř, bobkový list, 1 skleničky bílého vína, petrželka nebo kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Tvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Pak k nim přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a rajčatový protlak. Zalijeme vínem, podle potřeby netučným vývarem z kostí neb ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PIKANTNÍ MASOVÉ KULIČKY

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, sůl, sherry (1 lžíce), paprika, 20 g cibule, zázvor, pepř, 10 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: K jemně umletému masu přidáme sherry, sůl, pepř, zázvor a jemně nakrájenou cibuli. Dobře promícháme a utvoříme malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji s paprikou. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ČESKÝ BIFTEK.

INGREDIENCE: 4 bifteky, sůl, mletý pepř, 60 g másla, 2 lžíce bílého vína, 4 plátky šunky, 4 vejce, 4 rajčata, 200 g žampiónů, máslo na dušení žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Bifteky lehce naklepeme, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme a na rozehřátém másle po obou stranách opečeme. Opečené přeložíme na nahřátý talíř. Do šťávy přidáme bílé víno a zahřejeme. Jednotlivé porce zdobíme opečeným plátkem šunky a sázeným vejcem. Nakonec bifteky přelijeme šťávou, obložíme na čtvrtky nakrájenými ra ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | MYSLIVECKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 500g hovězí plece, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g čerstvých hub, ó0-80 g sádla, 2 lžíce kečupu, 100 ml červeného vína, 3 kuličky jalovce, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso umeleme, přidáme asi 3 lžíce studené vody, dva bílky, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme. Směs dáme vychladit. Mezitím rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dozlatova jí osmažíme. Potom přidáme na plátky pokrájené houby, sůl a vše vydusíme d ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ČÍNSKÉ JEHNĚ (dynastie Ming).

INGREDIENCE: 1 lžička pěti nebeských koření (díl skořice, hřebíčku, badyánu, pepře a fenyklu -nebo díl anýzu, skořice, lékořice, hřebíčku, zázvoru a muškátu), 2 lžičky kurkumy, 1 kg jehněčí plece, voda, 1 hrnku máčených bílých fazolí, sůl, 1 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Koření dáme do čistého kousku plátna, zavážeme a společně s celou plecí a fazolemi dusíme v uzavřeném woku – kotlíku asi 2 hodiny. Pak vyndáme pytlík s kořením, maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do vývaru ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | FEIJAOADA COMPLADA – Brazílie.

INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5-3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 1 klobása, 100 g slaniny, 3 cibule, 6-8 stroužků česneku, mletý pepř, 1 bobkový list, tlučený kmín, mleté chilli, petrželka, dobromysl, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme všechno maso a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, osmahneme na ni drobni= nakrájenou cibul ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | BASKICKÉ KUŘE – Španělsko.

INGREDIENCE: 1 větší kuře, 2 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce kachního nebo husího sádla, 6 žampiónů, 6 rajčat, 3 pálivé papričky, 150 g šunky, mletý pepř, 100 ml bílého vína, nať divokého česneku (nemáme-li, použijeme nať kulturních odrůd česneku nebo nať cibule). POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme, rozsekáme na větší kousky, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme hodinu uležet. V litinovém kastrolu rozpálíme kachní nebo husí sádlo a kousky kuřete v něm dozlatova opečeme. Přidáme rozčtvrcené žam ..

SPECIALITY ZELENINA | BOSTONSKÉ FAZOLE (Boston Baked Beans) – USA.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 3 cibule, 3 lžíce řepného sirobu, mletý pepř, 1 plechovka rajčatové šťávy, 3 lžíce ostré hořčice, 500 g kladenské šunky, sůl, 3 lžíce třtinového cukru casonady. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme do tlakového hrnce přes noc. Druhý den přidáme drobně sekanou cibuli, řepný sirob (prodává se jako "staročeský"), pepř, rajčatovou šťávu, hořčici, šunku v celku a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, fazole osolíme a promícháme, navrch dáme plátky ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KORSICKÉ KUŘE.

INGREDIENCE: 150 g anglické slaniny, 1 větší kuře, sůl, 12 menších nebo 6 větších žampiónů, 24 oliv, 6 rajčat, olej, 18 malých nebo 6 větších brambor,1i00 ml calvadosu POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme nadrobno, v kotlíku rozškvaříme, přidáme celé kuře, které jsme očistili, nasolili a ovázali bílou niti a po všech stranách je opečeme dozlatova. Přidáme na půlky nakrájené žampióny, olivy, rozčtvrcená oloupaná rajčata, na oleji opečené malé nebo rozkrájené velké brambory, zalijeme alkoholem, při ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz