Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | BURGUNSKÝ HRNEC – Francie.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 500 g vepřového bůčku, 500 g vepřové plece, sůl, voda, 6 větších mrkví, 1 kapusta, 3 vodnice, 6 pórků, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 4 hřebičky, 6 větších brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme vařit všechno maso, které jsme předem nasolili a vaříme pomalu na mírném ohni. Po 2 1 hodinách varu přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu, celý česnek, cibuli s napíchaným hřebíčkem. Po další půlhodině přidáme nakrájené brambory a ještě půl hodiny povaříme. Celé ku ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | GARBANZO – Mexiko.

INGREDIENCE: 2-3 hrnky žlutého hrachu , 3 l vody, 1 syrové vepřové koleno, 1 uzené vepřové koleno, 2 telecí nožičky, 2 cibule, 2 lžíce sladké mleté papriky, sůl, 200 g paprikové klobásy, 1 větší brambor, 1 lžička tlučeného kmínu, 1 lžička natě koriandru, 150 g slaniny, 3 pálivé papričky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do velkého hrnce namočíme hrách přes noc. Druhý den přidáme kolena, nožičky, sekanou cibuli, papriku a přikryté vaříme na mírném ohni doměkka. Pak maso vyjmeme, vykostíme, i s kůžemi nakrájím ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | GRUZÍNSKÉ ČACHOCHBILI.

INGREDIENCE: Olej, máslo, 1 větší kuře, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 rajčata, sůl, 1 citrón nebo estragonový ocet, vývar, 250 ml kefíru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej s oříškem másla a kuře rozsekané na kusy velikosti polovičních porcí postupné opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme. Pak v tuku zpěníme drobné nakrájenou cibuli, rozpustíme papriku, přidáme rozkrájená rajčata, opečené maso, osolíme, okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, podlijeme vývarem a dusíme, až je m ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MEXICKÉ MAČAMANTEL.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovičky, 1 l kuřecího vývaru, 1 lžíce dobromysli, 4 kuličky nového koření, 8- 10 masitých pálivých paprik, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g rajčat, 50 g jader vlašských ořechů, máslo, sůl, 3 kompotovaná jablka, 3 kompotované hrušky, 200 g zelených fazolek, 200 g sterilovaného hrášku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostky, v kotlíku nasucho prudce opečeme dohněda, zalijeme vývarem, přidáme dobromysl, tlučené nové koření a necháme asi hodinu ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ITALSKÁ PASTA ASCIUTTA.

INGREDIENCE: 1 balíček špaget, sůl, voda, olej, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžička dobromysli, 200 g rajčatového protlaku, 500 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova, přidáme dobromysl, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmažíme, zředíme vodou, osolíme a za častého míchání odvaříme na původní hustotu protlaku. Do omáčky dáme okapané špagety, promícháme a na talíři ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOTLÍK VOŇAVÉHO VEPŘOVÉHO – Mexiko.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové plece, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 kuliček pepře, voda, sůl, sádlo, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 750 g rajčat, 70 g mandlí, 70 g rozinek, 4 hřebíčky, 1 lžičky skořice, 12 oliv, čerstvá nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do jednoho kotlíku dáme maso v celku, cibuli a česnek pokrájené na kusy, celý pepř, zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme asi 45 minut. V druhém kotlíku na sádle osmahneme hrubé pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčat ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ KOTLÍK (Mkalli) – Alžír.

INGREDIENCE: 3 Lžíce oleje, 1 lžičky mletého zázvoru, sůl, špetka šafránu, 2 stroužky česneku, 250 ml vody, 3 cibule 1,2 kg skopové plece, nať koriandru, voda, 2 citróny, 3 hrnku oliv. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky, sekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vařící vodou, aby maso bylo téměř zakryt ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MAYSKÝ IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko

INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrové vepřové koleno, 1 králičí hřbet, 1 srnčí krk; 2 krocaní nebo 4 slepičí stehna, 1 lžíce kmínu, 4 zrnka nového kořeni, 1 lžíce dobromysli, 4 chilli papričky, 4 zelené a 4 červené papriky, 4 rajčata, 250 g mléčných kukuřičných zrn (nebo z konzervy), 200 g ananas,i (i konzervovaný), 2 lžíce třtinového cukru, 1 citrón, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočíme fazole s drobné nakrájenou cibulí. Druhý den maso v kusech ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | PYTLÁCKÝ ZAJÍC (Poachers Rabbit) – Anglie.

INGREDIENCE: 1 zajíc nebo králík, sůl, voda, hladká mouka, sušená petrželka, tymián a máta, máslo, 3 cibule, 200 g čerstvých hub, 4 brambory, estragonový ocet, 100 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Zajíce rozdělíme na porce a přes noc naložíme do silné osolené vody. Druhý den porce důkladné osušíme a obalíme v mouce smíchané s petrželkou, tymiánem a mátou. Do dobře vymaštěného kotlíku poklademe vrstvy masa, sekané cibule, krájených čerstvých hub a uzavřeme vrstvou brambor nakrájených na plátky. Pokr ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PORTORIKÁNSKÝ KOTLÍK (Asopao).

INGREDIENCE: 1 velké kuře, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžíce dobromysli, mletý pepř, olej, 1 větší cibule, 150 g uzené krkovičky, 2 zelené papriky, 500 g rajčat, 1 l vývaru, 300 g sterilovaného zeleného hrášku, 12 oliv, 1 1 hrnku vařené rýže, 300 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na porce a potřeme pastou ze soli, česneku, dobromysli a pepře a necháme hodinu odležet. Na oleji opečeme drobné nakrájené kuřecí sádlo, na něm opečeme postupné kuřecí porce, které vyjmeme. Pak zpěníme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz