Recepty na xkuchtik.cz

RYBY RŮZNÉ | JAVANSKÁ GRILOVANÁ RYBA.

INGREDIENCE: 1,5 kg čerstvých ryb, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, trochu vody, 1 lžička mleté pálivé papriky, 50 g másla, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou rybu potřeme marinádou z drceného česneku, sójové omáčky a vody a necháme 2 hodiny marinovat. Při grilování rybu potíráme marinádou. Hotovou rybu posypeme pálivým chilli, polijeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem nebo s bramborem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SLANINA S ČOČKOU – Francie.

INGREDIENCE: 700 g masitého uzeného bůčku nebo kladenské pečené, voda, 12 malých cibulek, mletý pepř, 3 hrnky čočky, 6 hrnků vody, 1 řapíkový celer nebo 6 řapíků celeru bez zelených listů, 3 mrkve, 3 stroužky česneku, bouquet garni, máslo, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nebo pečeni dáme do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu, pak hned scedíme a prolijeme studenou vodou. Kousek tuku skrojíme, rozkrájíme na kostičky a v kastrolu rozškvaříme. Přidáme celé cibulk ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SLANINOVÝ HRNAC (Bacon Hotpot) – Anglie.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazoli, 6 hrnků vody, fi00 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 řapíkové celery nebo 6 řapíků bulvového celeru bez listů, Z lžíce staročeského sirupu, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce hnědého přírodního cukru nebo třtinové casonady. Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme na kostky nakrájenou slaninu, drobné nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou celerovou nať, přikryjeme a uvaříme fazole doměkka. Pak odkryjeme, pokapeme melasou (u nás staročeským řepným sirupem), hořčicí, ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VENKOVSKÝ HRNEC (Frijoles refritos dela Charra) – Mexiko.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 2 cibule, 400 g vepřových kůží, 2 stroužky česneku, 250 g slaniny, 3 čerstvé čile papričky, 250 g rajčat, sůl, nať koriandru, 300 ml světlého 10° piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme s krájenou cibulí přes noc. Druhý den přidáme na kostky nakrájené kůže; sekaný česnek a uvaříme doměkka. Do hluboké pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme drobné pokrájené čile papričky a oloupaná rajčata, osmahneme, přidáme fazole i se zbylou te ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ SRDCE NA JEHLE (Anticuchos) – Mexiko.

INGREDIENCE: 1,5 kg hovězího srdce, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu 4 papriky, 400 ml vinného octa, 1 lžíce glutasolu, 5 sušených chilli papriček, 200 ml vody, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Srdce očistíme a nakrájíme, na kostky o hrané asi 3 cm, které naložíme do marinády. Na marinádu smícháme drcený česnek, tlučený kmín, drobné nakrájené oloupané papriky, vinný ocet a glutasol. Maso necháme marinovat přes noc. Druhý den zalijeme drcené chilli vařící vodou a necháme hodinu máčet. Kostky masa napích ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | JELENÍ KOTLETY – Čechy.

INGREDIENCE: 6 jeleních kotlet, mletý pepř, olej, sůl, bylinkové máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Jelení kotlety vykostíme, odblaníme, očistíme, po krajích nařízneme, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme uležet. Uleželé pečeme na roštu po obou stranách, osolíme a podáváme s koláčkem bylinkového másla. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ OŘÍŠKY – Čína.

INGREDIENCE: 1 kg kuřecího masa, 3 lžíce bílého vína, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sezamových semínek, 1 cibule, 1 lžička zázvoru, 50 g šunky, 1 lžičky cukru, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžičky pálivé mleté papriky, 1 lžičky badyánu, estragonový ocet, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, polovinu naložíme do vína s glutasolem, druhou polovinu do sójové omáčky a necháme 30 minut odležet. Pak maso z vína obalíme: třetinu sezamovými semí ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PROVENSÁLSKÉ GRILOVANÉ KUŘE – Francie.

INGREDIENCE: 1 1 kuřete, olej, 1 citrón, nahrubo tlučený černý pepř, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce petrželky, 50 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na porce a potřeme je olejem smíchaným se šťávou z citrónu, vetřeme pepř, rozmarýn, tymián, petrželku a necháme hodinu odležet. Porce opékáme na grilu z obou stran a potíráme zbylou marinádou, zředěnou vínem. Podáváme s rýží. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠAŠLÍK ABCHAZSKÝ.

INGREDIENCE: 300 g skopových ledvinek, 600 g skopové kýty, 1 lžíce sušených plodů dřišťálu, 2 cibule, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky očistíme a propláchneme, maso nakrájíme na větší kousky, ledvinky asi na .poloviční velikost. Obojí naložíme s tlučenými plody dřišťálu, jednou hrubé sekanou cibulí a pepřem a necháme uležet přes noc. Druhý den střídavé napícháme na jehly maso, plátky zbylé cibule, ledvinky a opečeme na dřevěném uhlí. Podáváme s bílým chlebem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ALBÁNSKÉ KŮZLE.

INGREDIENCE: 1 kg kůzlečího nebo jehněčího masa, sůl, 100 g másla, 500 ml smetany, 4 vejce, 2 lžíce kaparů, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, osolíme a na másle po obou stranách krátce opečeme. Pak je vložíme do zapékací misky, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, sekanými kapary, drceným česnekem, soli a zapečeme. Podáváme s vekou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz