Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VNITŘNOSTI | DRŮBEŽÍ JATRA S HOUBAMI – Francie.

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 600 g drůbežích jater, 3 cibule, 250 g čerstvých hub, 200 ml sherry nebo podobného vina, 1 lžička maizeny, 2 lžičky Vegety, 250 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v hluboké pánvi je rozškvaříme, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, krátce osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Vyjmeme játra, k cibuli přidáme na plátky nakrájené houby, podusíme, přidáme víno smíchané s maizenou, Vegetu a kys ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ PPULEZAHIL XELOB-U-BAG – Mexiko.

INGREDIENCE: 6 vepřových řízků, sůl, červený paprikový olej, 10 g hořké čokolády, 3 zrnka nového koření, 3 sušené pálivé chilli papričky, 6 plátků sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme, potřeme červeným olejem a necháme hodinu uležet. Pak si připravíme strouhanou čokoládu, smíchanou s tlučeným novým kořením a drceným pálivým chilli. Řízky opečeme na dřevěném uhlí na roštu po jedné straně, obrátíme, posypeme čokoládovou směsí, překryjeme plátkem sýra a na roštu dopečeme. Podáváme s tor ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ZÁVITKY CANCÚN (Escalopes de Cancún) – Mexiko.

INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 velká cibule, 6 vepřových řízků, sůl, 6 čerstvých pálivých chilli papriček, sladká paprika, 50 ml tequily, vodky nebo borovičky, olej, omáčka ajilimójili (viz. omáčky). POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné nakrájené slanině zpěníme nahrubo sekanou cibuli. Řízky naklepeme, rozpůlíme každý na dva kusy, osolíme, do středu dáme cibuli se slaninou, půlku pálivé čile papričky, posypeme sladkou paprikou, zakápneme tequilou, zabalíme, sepneme jehlou nebo párátkem, potřeme olejem a ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | FRANZOUZSKÉ ŠKVARKY (rillons).

INGREDIENCE: 2 kg masitého vepřového bůčku, sůl, ml. pepř, 300 ml bílého vína . POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4 cm, osolíme, opepříme, napěchujeme do kameninového "sádelňáku" a necháme den uležet v chladu. Pak vezmeme silnostěnný kastrol, nalijeme do něj víno, přidáme uleželý bůček, dáme na oheň a škvaříme. Občas promícháme. Když se tekutina vypaří. zmírníme oheň a škvaříme dál asi 1 1 hodiny. Škvarky vyjmeme cedníkem, necháme okapat a vychladíme. Kastrol se ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | KOKOSOVÉ KARBANÁTKY – Mexiko.

INGREDIENCE: 600 g mletého libového předního hovězího masa, 2 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžička maizeny, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 100 g strouhaného kokosu, olej, 2 hrušky, 2 broskve, 1 větši silně pálivá paprika, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s kukuřičnou moukou, kukuřičným škrobem maizenou, mlékem, vejcem, solí, drceným česnekem, strouhanou cibulí, kmínem a dobře propracujeme. Ze směsi uděláme 6 karbanátků, kte ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | MHAMMAR – Maroko.

INGREDIENCE: 1,2 kg skopového masa, špetka šafránu, sůl, voda, 200 g másla, 1 hrnek oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 2 cibule, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a rozdělíme na 6 kusů, které potřeme šafránem rozdrceným v soli a rozpuštěném ve vodě. Do hrnce dáme maso, 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje, papriku, zázvor, kmín, drobně sekanou cibuli a třený česnek, zalijeme maso do poloviny vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠOUA – Alžír.

INGREDIENCE: 1 kg skopové plece, sůl, 3 lžíce drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, potřeme solí, zabalíme do utěrky, svážeme a uvaříme v páře v tlakovém hrnci nebo na napařovači knedlíků asi 1 1/2 hodiny. Na stůl podáváme v celku s miskami soli a drceného kmínu. Každý si sám ukrajuje kousky a máčí v soli a kmínu. Podáváme s bílým chlebem. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TELECÍ SKŘIVANI – Itálie.

INGREDIENCE: 6 telecích plátků, sůl, 3 plátky šunky, 80 g nivy, petrželka, 1 lžička dobromysli, 80 g másla, vývar, 250 ml sl. smetany, 1 lžička maizeny, 1 balíček špaget, voda, sůl, 150 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, osolíme, na každý dáme půl plátku šunky, rozdrcenou nivu, sekanou petrželku, dobromysl, zabalíme, sepneme párátkem nebo jehlou a v kastrolu na másle opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové skřivany vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s maiz ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PLNĚNÉ ZELNÉ LISTY (Dolmatos) – Řecko.

INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 1 hrnku rýže, 2 1 hrnku vývaru, 1 lžička tymiánu, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 70 g rozinek, 600 g mletého jehněčího masa, 1 vejce, 1 lžíce kopru, 1 lžíce Vegety, 1 hlávka zelí (asi 1,5 kg), voda, sůl, 10 rajčat, 1 bílý jogurt, 1 lžička maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme drobné nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme rýži, opečeme, přidáme vývar, tymián, pepř, bazalku, předem spařené a okapané rozinky a na malém ohni bez odkrý ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | STOMNA KEBAB – Bulharsko.

INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, 3 cibule, 3 papriky, 6 rajčat, olej, sůl, 1 lžička sl. mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na lístky, papriky nakrájíme na větší kousky, polovinu rajčat oloupeme a rozčtvrtíme. Vše střídavě napichujeme na jehly, dáme do tukem vymazané remosky nebo zapékací misky, osolíme, posypeme paprikou, zakápneme olejem, poklademe zbylými rajčaty, přikryjeme a pomalu upečeme. Podáváme polité vypečenou šťávou s rýží. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz