INGREDIENCE: 100 g slaniny, 600 g drůbežích jater, 3 cibule, 250 g čerstvých hub, 200 ml sherry nebo podobného vina, 1 lžička maizeny, 2 lžičky Vegety, 250 ml kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, v hluboké pánvi je rozškvaříme, přidáme na kousky nakrájená očištěná drůbeží játra, krátce osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme. Vyjmeme játra, k cibuli přidáme na plátky nakrájené houby, podusíme, přidáme víno smíchané s maizenou, Vegetu a kys ..
INGREDIENCE: 6 vepřových řízků, sůl, červený paprikový olej, 10 g hořké čokolády, 3 zrnka nového koření, 3 sušené pálivé chilli papričky, 6 plátků sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme, potřeme červeným olejem a necháme hodinu uležet. Pak si připravíme strouhanou čokoládu, smíchanou s tlučeným novým kořením a drceným pálivým chilli. Řízky opečeme na dřevěném uhlí na roštu po jedné straně, obrátíme, posypeme čokoládovou směsí, překryjeme plátkem sýra a na roštu dopečeme. Podáváme s tor ..
INGREDIENCE: 100 g slaniny, 1 velká cibule, 6 vepřových řízků, sůl, 6 čerstvých pálivých chilli papriček, sladká paprika, 50 ml tequily, vodky nebo borovičky, olej, omáčka ajilimójili (viz. omáčky). POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobné nakrájené slanině zpěníme nahrubo sekanou cibuli. Řízky naklepeme, rozpůlíme každý na dva kusy, osolíme, do středu dáme cibuli se slaninou, půlku pálivé čile papričky, posypeme sladkou paprikou, zakápneme tequilou, zabalíme, sepneme jehlou nebo párátkem, potřeme olejem a ..
INGREDIENCE: 2 kg masitého vepřového bůčku, sůl, ml. pepř, 300 ml bílého vína . POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4 cm, osolíme, opepříme, napěchujeme do kameninového "sádelňáku" a necháme den uležet v chladu. Pak vezmeme silnostěnný kastrol, nalijeme do něj víno, přidáme uleželý bůček, dáme na oheň a škvaříme. Občas promícháme. Když se tekutina vypaří. zmírníme oheň a škvaříme dál asi 1 1 hodiny. Škvarky vyjmeme cedníkem, necháme okapat a vychladíme. Kastrol se ..
INGREDIENCE: 600 g mletého libového předního hovězího masa, 2 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžička maizeny, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 100 g strouhaného kokosu, olej, 2 hrušky, 2 broskve, 1 větši silně pálivá paprika, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s kukuřičnou moukou, kukuřičným škrobem maizenou, mlékem, vejcem, solí, drceným česnekem, strouhanou cibulí, kmínem a dobře propracujeme. Ze směsi uděláme 6 karbanátků, kte ..
INGREDIENCE: 1,2 kg skopového masa, špetka šafránu, sůl, voda, 200 g másla, 1 hrnek oleje, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžičky zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 2 cibule, 2 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme a rozdělíme na 6 kusů, které potřeme šafránem rozdrceným v soli a rozpuštěném ve vodě. Do hrnce dáme maso, 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje, papriku, zázvor, kmín, drobně sekanou cibuli a třený česnek, zalijeme maso do poloviny vodou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme ..
INGREDIENCE: 1 kg skopové plece, sůl, 3 lžíce drceného kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vykostíme, potřeme solí, zabalíme do utěrky, svážeme a uvaříme v páře v tlakovém hrnci nebo na napařovači knedlíků asi 1 1/2 hodiny. Na stůl podáváme v celku s miskami soli a drceného kmínu. Každý si sám ukrajuje kousky a máčí v soli a kmínu. Podáváme s bílým chlebem. ..
INGREDIENCE: 6 telecích plátků, sůl, 3 plátky šunky, 80 g nivy, petrželka, 1 lžička dobromysli, 80 g másla, vývar, 250 ml sl. smetany, 1 lžička maizeny, 1 balíček špaget, voda, sůl, 150 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa naklepeme, osolíme, na každý dáme půl plátku šunky, rozdrcenou nivu, sekanou petrželku, dobromysl, zabalíme, sepneme párátkem nebo jehlou a v kastrolu na másle opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové skřivany vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s maiz ..
INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 1 hrnku rýže, 2 1 hrnku vývaru, 1 lžička tymiánu, mletý pepř, 1 lžička bazalky, 70 g rozinek, 600 g mletého jehněčího masa, 1 vejce, 1 lžíce kopru, 1 lžíce Vegety, 1 hlávka zelí (asi 1,5 kg), voda, sůl, 10 rajčat, 1 bílý jogurt, 1 lžička maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme drobné nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme rýži, opečeme, přidáme vývar, tymián, pepř, bazalku, předem spařené a okapané rozinky a na malém ohni bez odkrý ..
INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, 3 cibule, 3 papriky, 6 rajčat, olej, sůl, 1 lžička sl. mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, cibuli rozčtvrtíme a rozdělíme na lístky, papriky nakrájíme na větší kousky, polovinu rajčat oloupeme a rozčtvrtíme. Vše střídavě napichujeme na jehly, dáme do tukem vymazané remosky nebo zapékací misky, osolíme, posypeme paprikou, zakápneme olejem, poklademe zbylými rajčaty, přikryjeme a pomalu upečeme. Podáváme polité vypečenou šťávou s rýží. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA