INGREDIENCE: 1 kg brambor, 6 vodnic, 3 cibule, petrželka, nať koriandru, 3 stroužky česneku, 1 lžičky mleté pálivé papriky, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve slupce uvařené, oloupané, na plátky nakrájené brambory smícháme se spařenou, na plátky nakrájenou vodnicí, na plátky nakrájenou syrovou cibulí, sekanou petrželkou, koriandrem, drceným česnekem, pálivou paprikou, olejem a osolíme. Podáváme horké nebo studené. ..
INGREDIENCE: 6 lžic oleje, 7 cibulí, 7 rajčat, 2 sladké papriky, 1 pálivá paprika, sůl, 6 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme oloupaná nadrobno nakrájená rajčata, drobné pokrájené oloupané papriky, osolíme a dusíme za častého míchání, až se zelenina rozvaří a vznikne kaše. Horkou kaši dáme do misek a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. ..
INGREDIENCE: 3 holubi, 50g slaniny, cibule, 3 zrna pepře, 3 zrnka nového koření, 8 utřených sardelí, bobkový list, tymián, 100g másla, 4 vejce, 1 husí játra, 3 - 4 žampióny, 3 pistácie, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a nasolené holuby doměkka udusíme na kousku slaniny s cibuli, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Vše pak prolisujeme přidáme sardelové máslo a prolisovaná syrová hustí játra, na malé kousky nakrájené žampióny a hrst pistácií. Dobře promísíme s celými vejci a p ..
INGREDIENCE: 2 šálky studeně pečeně zvěřiny (jelení, srnčí nebo divokého králíka), 1 šálku nadrobno nakrájené cibule, 1 lžička hořčice, sů1 a pepř, 2 vejce, 5-10 dkg másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na masovém mlýnku umeleme studenou pečenou zvěřinu, přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, osolíme, opepříme, důkladně promícháme, přidáme syrová vejce a ještě chvíli mícháme. Do vymazaného pekáčku vložíme připravenou směs a opečeme do zlatohněda. ..
INGREDIENCE: Odřezky zvěřiny, 100g mouky, 150g omastku, koření (1 bobkový list, 5 zrn pepře, 3 zrna hřebičku), citrónová kůra, 2 cibule, 2 kyselé okurky, lžíce octa, 1/8 l červeného vína, 2 kostky cukru, 1 l vody, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odřezky zvěřiny pokrájíme na úhledné kousky, obalíme moukou a v rozpáleném omastku opečeme do světlehněda. Potom je podlijeme vařící slanou vodou a dusíme pod pokličkou. Do kousku tenkého vypraného plátna dáme trochu zrnek pepře, hřebíčku, bobkový list, citrónovo ..
INGREDIENCE: 1 kg srnčího plecka, 120g sádla, 200g cibule, 10g česneku, 500g kyselého zelí, 100g rýže, 15g červeně papriky, sůl, špetka kmínu, 1 l kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu nakrájíme na větši kousky. V kastrole na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme papriku, kmín, česnek utřený se solí, zvěřinu a vše trochu osmažíme. Zvěřinu dusíme pod pokličkou při občasném podlévání vodou (podléváme jen tolik, aby se nepřipálila) asi 1 1 hod. Pak k ni přidáme pokrájené kysané zel ..
INGREDIENCE: 1 kg mufloní kýty, sůl, lžíce hořčice, 2 vajíčka na osmažení, 20g másla, 100g čerstvých hub, 2 okurky, 1 párek nebo čabajská klobása, 100g másla, 3 lžíce vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odležené maso z kýty upravíme na větší placku, kterou naklepeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Nejprve placku potřeme hořčicí. Mezitím na másle usmažíme houby s vejci a rozestřeme na placku. Do prostřed dáme párek nebo čabajskou klobásu a rozkrájené okurky. Zvěřinu přes to zavineme, obvážeme nití, p ..
INGREDIENCE: 500g mufloní kýty, 1 cibule, 1 sklenka octa, sůl, 100g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěné mufloní kyty nakrájíme asi 40g kousky, které ponoříme i s kolečky cibule asi na šest hodin do zředěného octa. Potom kousky vyjmeme z octa a osušíme. Na připravené 3 jehly navlékneme kousky zvěřiny, potřené rozpuštěným máslem a proložené kolečky marinovaných cibulí. Nad rožněm na velmi prudkém ohni opékáme 5-6 minut. Ke konci je osolíme a podáváme s kolečky marinované cibule. ..
INGREDIENCE: 1 kg černě zvěřiny z krku nebo plece, 1 cibule, 100g másla, 1 lžička papriky, sůl, 1 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme krájenou cibulku, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso z krku, plecka. Po osolení a pokmínování dusíme doměkka. Nakonec přidáme majoránku a třeny česnek. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, promícháme a trochu necháme po vařit. Příloha: vařené brambory a nakládané houby. ..
INGREDIENCE: 150g fazolí, 150g uzeného bůčku, 100g celeru, sůl, pepř, 3 hrníčky vývaru s masoxu, 1 zelená paprika, , hrníček kysané smetany, lžička hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme den předem do vody. Bůček, papriku bez jader, celer nakrájený na kostky. Do tukem vymazané mísy z varného skla naložíme namočené fazole, bůček, celer, papriku, osolíme, okořeníme, vmícháme hořčici a zalijeme připraveným vývarem. Mísu zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Když fazole změknou, zalijeme smetanou a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA