Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY SLANÉ | PÓRKOVÉ ROLÁDY.

INGREDIENCE: 1 bal. těsta v prášku na pizzu, 2 lžíce italského koření, 1 pórek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 50 g ovčího sýra, sůl, pepř, 650 g strouhaného sýra, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto v prášku připravíme podle návodu na obalu a vmícháme italské koření. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, posekáme a osmahneme spolu s pórkem na oleji. Ovčí sýr pokrájíme na kostičky a vmícháme do pórku. Osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na plát velký 30 x 20 cm. Poklademe ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PO SKLEPNICKU.

INGREDIENCE: 1500g vepřových žebírek, 200g sádla, 500g hříbků, 300g rajských jablíček, 20g česneku, 100g cibule, 50g másla, pepř, sůl, zelená petrželka. Bramborové placky.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme směs, která přijde na žebírka. Nakrájíme hříbky, oloupaná rajská jablíčka, která podusíme s česnekem a nasekanou petrželkou na cibuli. Osolíme ji a opepříme. Nyní usmažíme po obou stranách do zlatova placky ze syrových brambor, které mají být v průměru o 3 cm širší než maso. Na ně potom kl ..

RÝŽE | RIZOTO S KUŘECÍMI JÁTRY A ROZINKAMI.

INGREDIENCE: 400g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 100g žampiónů, kari, citrónová šťáva, 300g rýže, rozinky, sůl, kousek bujónové kostky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari a dusíme, až játra, přitom je pokapeme několika lžícemi vody. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem a dusíme doměkka. Rýži uvaříme ve vodě s přidáním bujónové kostky a solí, měkkou scedíme, přidáme ..

SALÁTY | POCHOUTKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2-3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200 g majolky, 1 šálku smetany, sůl, citrónová šťáva, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet. ..

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..

ZABIJAČKA MASO | ZABIJAČKOVÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..

KRÁLÍK | SEKANÉ ŘÍZKY Z KRÁLÍKA.

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 1 vejce, 300g tučného vepřového masa, 2 žemle, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 1 dl mléka na namočení žemlí.Na obalení : 3-4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 2 lžíce másla na omaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. (K vývaru přidáme zeleninu a použijeme ho k přípravě polévky.) Maso z kostí obereme a umeleme spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemle ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | DIVOKÁ KACHNA S PÓRKEM.

INGREDIECE: 1 divoká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, 1/2 kg pórku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke konci pečení poklici sejmeme a kachnu upečeme dozlatova. Během pečení ji podléváme pomerančovou směsí. Mezitím si očistíme pórek a nak ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJEČÍ PILAF.

INGREDIENCE: 500 g zaječího masa, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, sůl, lžička mleté papriky, 100 g rozinek, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g ryže, 3/4 I vývaru, máta, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou. Osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, rozinky a dusíme. Nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talířích vytvoříme ko ..

OMÁČKY | PAPRIKOVÁ OMÁČKA (Turecko).

INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200 g cibule, 2 hlavičky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, špetka soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky očistíme, zbavíme jader, vypereme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí semeleme na masovém strojku. Semleté papriky pak dáme dusit na olej. Zalijeme co nejmenším množstvím vody a dusíme asi dvacet minut, pak přidáme sůl, ocet, cukr a mletý pepř. Omáčka je vhodná ke skopovému masu, ale v Turecku ji podávají také jen s bílým chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz