INGREDIENCE: 1 bal. těsta v prášku na pizzu, 2 lžíce italského koření, 1 pórek, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 50 g ovčího sýra, sůl, pepř, 650 g strouhaného sýra, 1 žloutek.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto v prášku připravíme podle návodu na obalu a vmícháme italské koření. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, posekáme a osmahneme spolu s pórkem na oleji. Ovčí sýr pokrájíme na kostičky a vmícháme do pórku. Osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na plát velký 30 x 20 cm. Poklademe ..
INGREDIENCE: 1500g vepřových žebírek, 200g sádla, 500g hříbků, 300g rajských jablíček, 20g česneku, 100g cibule, 50g másla, pepř, sůl, zelená petrželka. Bramborové placky.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme směs, která přijde na žebírka. Nakrájíme hříbky, oloupaná rajská jablíčka, která podusíme s česnekem a nasekanou petrželkou na cibuli. Osolíme ji a opepříme. Nyní usmažíme po obou stranách do zlatova placky ze syrových brambor, které mají být v průměru o 3 cm širší než maso. Na ně potom kl ..
INGREDIENCE: 400g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 100g žampiónů, kari, citrónová šťáva, 300g rýže, rozinky, sůl, kousek bujónové kostky, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari a dusíme, až játra, přitom je pokapeme několika lžícemi vody. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem a dusíme doměkka. Rýži uvaříme ve vodě s přidáním bujónové kostky a solí, měkkou scedíme, přidáme ..
INGREDIENCE: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2-3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200 g majolky, 1 šálku smetany, sůl, citrónová šťáva, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové pečeně, 500 g vepřového bůčku, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, česnek, pepř, kmín, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso umeleme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, bílé víno dobře vymícháme. Ze směsí uhněteme šišku, vložíme na pekáč, mírně posypeme kmínem, jemně krájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou do zlatova. Zabijačkovou pečeni krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory a zelným salátem. ..
INGREDIENCE: 1 králičí předek, 1 vejce, 300g tučného vepřového masa, 2 žemle, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 1 dl mléka na namočení žemlí.Na obalení : 3-4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 2 lžíce másla na omaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. (K vývaru přidáme zeleninu a použijeme ho k přípravě polévky.) Maso z kostí obereme a umeleme spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemle ..
INGREDIECE: 1 divoká kachna, 2 pomeranče, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, 1/2 kg pórku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce sekaných vlašských ořechů, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu omyjeme a osušíme. Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s medem, solí a pepřem. Potom vložíme kachnu do pekáče, podlijeme vodou a nejprve zprudka a potom zvolna dusíme asi 50 minut. Ke konci pečení poklici sejmeme a kachnu upečeme dozlatova. Během pečení ji podléváme pomerančovou směsí. Mezitím si očistíme pórek a nak ..
INGREDIENCE: 500 g zaječího masa, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 3 lžíce opečených mandlí, sůl, lžička mleté papriky, 100 g rozinek, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g ryže, 3/4 I vývaru, máta, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a opečeme na oleji spolu s česnekem, cibulí a paprikou. Osolíme, podlijeme a půl hodiny dusíme. Přidáme propranou rýži, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, rozinky a dusíme. Nakonec přidáme opražené nakrájené mandle. Na talířích vytvoříme ko ..
INGREDIENCE: 400 g paprikových lusků, 200 g cibule, 2 hlavičky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, špetka soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky očistíme, zbavíme jader, vypereme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí semeleme na masovém strojku. Semleté papriky pak dáme dusit na olej. Zalijeme co nejmenším množstvím vody a dusíme asi dvacet minut, pak přidáme sůl, ocet, cukr a mletý pepř. Omáčka je vhodná ke skopovému masu, ale v Turecku ji podávají také jen s bílým chlebem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA