Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | OMÁČKA PĚNOVÁ K ZELENINÁM.

INGREDIENCE: 2 žloutky, 1 citrón, 50g másla, 2 lžíce vývaru ze zeleniny, špetka soli a mletého pepře, zelená petrželová nať, 2 lžíce šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citrónovou šťávu, vývar ze zeleniny, sůl a pepř do zhoustnutí. Pak přidáme jemně usekanou petrželovou nať. Před podáním vmícháme do husté ušlehané omáčky ještě šlehačku a ihned podáváme. Omáčka se hodí k zeleninám, jako jsou artyčoky, květák, černý kořen, chřest, ale i k vařeným rybám. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SKLENĚNÁ KRUPKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel, kapusta, brokolice), 1 cibule, 200g krupek, 2 lžíce oleje, 1 l vývaru ze zeleniny nebo 2 polévkové kostky, 1 žloutek, 100 ml sl. smetany nebo mléka, pažitka, sůl, ml. pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Polévkovou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli rozkrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme tuk. Vložíme zeleninu, cibuli a promyté, scezené krupky. Asi 5 minut podusíme za stálého míchání, potom ..

POMAZÁNKY | SARDINKOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: Krabička sardinek v oleji, 250 g tvarohu, lžíce citrónové šťávy, sůl, středně velká cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardinky i s olejem rozmačkáme vidličkou, silnější kosti odstraníme a smícháme s tvarohem na jemnou pomazánku. Ochutíme ji citrónovou šťávou, osolíme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí: Podáváme s tmavým chlebem. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S BROSKVOVOU ŠLEHAČKOU.

INGREDEINCE: Na těsto – 4 vejce, 75g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 125g polohrubé mouky, na špičku nože prášku do pečiva.Na náplň – 9g bílé želatiny (asi6 plátků), 1 broskvový kompot (850 ml), 200g bílého jogurtu, 1 lžíce cukru, 200ml smetany ke šlehání, 50g strouhaných mandlí, 3 lžíce mouč. cukru, 1 bílek, zelenou potravinářskou barvu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků připravíme tuhý sníh. Zašleháme do něj mouč. cukr i vanilkový. Potom vmícháme žloutky a prosijeme mouku s práškem do pečiva. ..

VEJCE | VAJEČNÉ KROKEEETY.

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mléko, sůl, pažitka, 5 vajec, tuk na smažení.Na obalování: 1 vejce, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce připravíme světlou jíšku zalijeme ji mlékem ovaříme na hustou kaši. Osolíme, přidáme natvrdo vařená, na kostičky posekaná vejce. V pomoučněných dlaních tvoříme hmoty menší oválné krokety, obalujeme je v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ KOTLETY PO MILÁNSKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 2 papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na oleji a vložíme do ohnivzdorné misky. Do oleje, na kterém jsme opékali maso, dáme drobně nakrájený česnek, na proužky nakrájené papriky a krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem rozředěným trochou vývaru, povaříme a přilijeme na žebírka, která přiklopíme a dusíme asi půl ..

VEPŘOVÉ KÝTA | HUSARSKÉ PTÁČKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky (z kýty), 60g měkkého salámu, 20g anglické slaniny, 2 cibule, 2 lžíce oleje, ml. sl. Paprika, 40-60g hl. mouky, 1 dl kysané smetany, 1 dl mléka, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky rozklepeme hodně do šířky, osolíme, lehce poprášíme paprikou, pokryjme kolečky salámu, plátky anglické slaniny, čtvrtkami cibule a stočíme v závitky. Upevníme je jehlami nebo párátky. Druhou cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, shrneme ji stranou, na oleji krátce opečeme závitk ..

KRÁLÍK | PEČENÝ KRÁLÍK.

INGREDIENCE: 1 mladý králík, 100 g slaniny, sůl, mlety pepř, 100 g másla, 2 dl bílého vína, 2 dl smetany, 1 lžíce mouky, 1 lžíce hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem a poléváme šťávou. Před dopečením šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme hořčici a ještě prohřejeme. Po upečení králíka rozdělíme na porce. Podáváme ho s brambory a poléváme zah ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | ŽAMPIÓNOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250 g žampiónů, 50 g másla, 2 šalotky, 1,5 l vývaru nebo vody, 6 plátků suchého toastového chleba, jemně krájená petrželka, 3 polévkové lžíce smetany, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté třeně i kloboučky žampiónů osušíme, celkem 200 g žampiónů nadrobno nasekáme a zbytek nakrájíme na plátky (kloboučky). Šalotku očistíme a jemně nakrájíme, Odebereme lžící másla a zbylé rozpustíme v hrnci, Přidáme nakrájenou šalotku, necháme ji zesklovatět. Pak na ni vložíme nasekané žam ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LYONSKÁ ROŠTĚNÁ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, l lžíce oleje, 120 g cibule, olej na potření roštěnek, mletý pepř, 750 g lyonských brambor (asi 50 g másla a 2 středně velké cibule), sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky mírně naklepeme, nařízneme okraje, opepříme je, potřeme z obou stran olejem a.necháme dobře hodinu v chladnu odležet. Pak je grilujeme pod předehřátým grilem po každé straně 4 minuty. Mezitím na oleji osmahneme na kroužky nakrájenou cibuli. Grilované roštěnky osolíme, položíme na lyonské brambory, p ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz