Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TŘEŠŇOVÝ ZÁVIN (Bulharsko).

INGREDIECE: 150g másla, 150g cukru, 500g hladké mouky, 2 vejce, třešně( i kompotované).POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy s prosetou moukou, cukrem a vejci a vypracujeme v těsto. Těsto pak rozdělíme na dva díly. Oba díly vyválíme na tloušťku 1 centimetru a první díl vložíme do vymazaného pekáče. Na těsto rozložíme vypeckované třešně. Druhým dílem těsta třešně přikryjeme, přimáčkneme a kolem dokola polijeme zbylým máslem, propícháme vidličkou a pečeme v troubě. Po vychladnutí na ..

VEPŘOVÉ KRKOVICE | KŘUPAVÁ PEČENÁ KRKOVICE.

INGREDIENCE: 800g vykostěné krkovice, 2 lžíce másla, 3 mále cibule, 1 lžička hrubé soli, 1 lžíce oleje, 300g rajčat, 350g malých cukin, 120g cukru, 100 ml bílého octa, 2 lžíce červeného vína, bazalka, rozmarýn, tymián, sůl, 1 lžíce hrubého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku je přelijeme rozehřátým máslem a pečeme asi hodinu za občasného podlévání vodou. Mezitím nakrájíme najemno 1 cibuli a bylinky. Smícháme je s pepřem, olejem a hrubou solí. Hmotu asi 10 minut před dopeč ..

PŘEDKRMY | ŠUKNKOVÉ KORNOUTKY S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 větší slabé plátky šunky, 6 lžic jemně strouhaného křenu, 2 dl smetany na šlehání, 2 lžíce citrónové šťávy, s81, hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozložíme na pracovní desku, plátky překrojíme na poloviny, lžičkou na ně naneseme směs ušlehané smetany, mírně osolené a smíchané s křenem a citrónovou šťávou. Po naplnění je stočíme do kornoutků a povrch ozdobíme hvězdičkami šlehačky. Podáváme je po vychlazení na listech křehkého hlávkového salátu. ..

PŘEDKRMY | ZAPÉKANÁ DRŮBEŽÍ POCHOUTKA.

INGREDIENCE: 1 vařeného nebo pečeného kuřete, 2 rajčata, 50 g anglické slaniny, 4 žampióny, cibule, 2 lžíce tuku, sůl, mletý pepř, 100 g sýra .POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné kuře nakrájíme na plátky, stejně tak spařená a oloupaná rajčata, slaninu, žampióny a cibuli. Vše postupně osmažíme na tuku v zapékací misce a ochutíme pepřem a soli. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova. ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÝ SALÁM ZAPEČENÝ V ALOBALU.

INGREDIENCE: 400g širšího salámu 100g strouh. sýra, 2 lžíce strouhanky, 2 lžičky hořčice, 4 lžičky kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Salám oloupeme a nakrájíme na 8 plátků. Polovinu plátků potřeme hořčicí, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou, přiklopíme ostatními plátky a zabalíme do alobalu. Zapečeme na grilu a podáváme s kečupem, pečenými brambory a zeleninovým salátem. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ŠPÍZY ZE SVÍČKOVÉ.

INGREDIENCE: 800 g hovězí svíčkové, 1 lžičky kmínu a totéž množství koření kari, 1 červená a 1 zelená paprika; 1 hřebiček, 12 zrnek pepře, 1 stružek česneku, sůl, 1 lžíce olivového oleje.Na omáčku: 750 g zralých rajčat, šťáva z 1 citrónu, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 0,5 dl olivového oleje, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, vyčistíme a osušíme. Potom je rozkrájíme na kousky - přibližně téže velikosti, jako budou plátky masa. Stroužek česneku utřeme se solí, kmín, hřebíček a pepř ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ PRSÍČKA PO PETROHRADSKU.

INGREDIENCE: 4 porce kuřecích prsíček, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdších druhů čerstvých hub, 100 m1 bílého přírodního vína, 1 1 kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky tymiánu, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na lžíci rozehřátého tuku zprudka po všech stranách opečeme. Vyjmeme je, přidáme další tuk, cibuli nakrájenou na kolečka a očištěné, na větší kousky nakrájené houb ..

TĚSTOVINY | SMAŽENÉ MAŠLIČKY.

INGREDIECE: 2 vejce, 100g olivového oleje, 50g moučkového cukru, 120g hladké mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky uděláme důlek, vyklepneme vejce, osolíme a propracujeme v nudlové těsto. Rozválíme na kulaté placky a rádýlkem krájíme širší nudličky, které vážeme do mašliček a smažíme v rozpáleném oleji do růžova. Hotové vyjmeme a podáváme pocukrované moučkovým cukrem. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETA SE ŠUNKOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, drcený pepř, sůl, olej, 1 natvrdo vařené vejce.Na omáčku: 20g másla, 2 lžíce hl. mouky, 1,5 dl smetany ke šlehání, 120g šunky, sůl, 1 lžičky kari.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší misky a necháme dole v ledničce pod alobalem přes noc uležet. Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 4 minuty.Příprava omáčky: Na roze ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | ZAPÉKANÝ VAJEČNÝ DŽUVEČ Z KUŘAT.

INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, 120 g cibule zelňačky, 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka sladké papriky, podle chuti sůl, 1 dl vývaru z kostí, 3 dl kyselého mléka, 4 vejce, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme společně s cibulkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do měkka. Jednotlivé porce hotového pokrmu klademe do ohnivzdorných misek, zalijeme kyselým osoleným mlékem, v němž j ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz