Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KACHNA | ZADĚLÁVANÁ KACHNA (Rumunsko).

INGREDIENCE: 1 očištěná kachna, 2 lžíce sádla, 150g cibule, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, 4 kuličky celého pepře, lžíce octa, 1 bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou kachnu nasekáme na porce, osolíme, dáme do pekáčku s rozpáleným sádlem a po obou stranách do zlatova opečeme. Na zbývajícím sádle zpěníme najemno krájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, celý pepř, b ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA NADÍVANÁ MAKARÓNY..

INGREDIENCE: 1očištěná husa, 250 g makarónů, 20 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 vejce, špetka mletého pepře,dle chuti sůl, 150 g husích jater. Hříbková omáčka - 200 g čerstvých hříbků, 40 g másla kyselé smetany, lžíce hladké mouky, 2 žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Husu dobře očistíme, křídla a nohy odsekneme a vykostíme tak, že po délce hřbetu rozřízneme kůži a malým ostrým nožíkem odřezáváme maso z kostry. Ve slané vodě uvaříme makaróny do poloměkka, scedíme, omastíme rozpuštěným másle ..

NÁPOJE POHÁRY | KRÉM S PŘEKVAPENÍM.

INGREDIECE: 3 vejce, 1 l mléka, 150g cukru, vanilkový cukr, 1 dl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, vejce, 3 cukru a vanilkový cukr šleháme na kraji plotny do husta. Z 1/3 cukru připravíme karamel, dáme do ohnivzdorných kelímků a zalijeme zhoustlým krémem. Misky narovnáme do vodní lázně a v mírné troubě vaříme asi třicet minut. Pak vyndáme a necháme vychladnout. Při podávání jej vyklopíme na talířek, rum zahřejeme na malé pánvičce nad plamenem, mírně nakloníme, aby nám chytly lihové páry a hořící rum ..

OMÁČKY | KŘENOVÁ OMÁČKA.

INGREDEINCE: 2 žloutky, 4 dl smetany, špetka soli, 50g strouhaného křenu, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky i smetanu mírně nahřejeme, třeme do pěny, osolíme, přidáme citrónovou šťávu, třeme a pomalu přidáváme smetanu. Pak vmícháme strouhaný křen, který jsme napřed spařili horkou polévkou, nechali odstát a polévku slili. Hrníček s takto připravenou omáčkou postavíme do horké vody, uchováme až do podávání. Nesmí se vařit. ..

ZVĚŘINA ZAJÍC | ZAJEČÍ PŘEDEK NA PAPRICE.

INGREDIENCE: Přední část zajíce, 100 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěné slanině, vložíme porce zajíce, opečeme, přidáme lžičku sladké papriky a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme horkou vodou. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, opět trochu podlijeme a na mírném ohni krátce povaříme. Příloha: vařené brambory nebo krupicové noky. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE PO GABROVSKU (Bulharsko).

INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, špetka mleté sladké papriky, 150 g rajčat, sůl, 100g másla, 400 g cibule, lžíce estragonu, 400 g brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozsekáme na porce, osolíme, opečeme na másle, vyjmeme a v tuku po pečení osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme nasekaný estragon a podlijeme vodou. Oloupané syrové brambory pokrájíme na větší kostičky, dáme do ohnivzdorné misky, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, přidáme opečené porce kuřete ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ ŠIŠKY S OVOCNOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 2lžice másla, sůl, máslo na omaštění.Na omáčku: 200g ovocného džemu (jahodový, rybízový, meruňkový nebo švestková klevela, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce moučkového cukru, l lžíce rumu, 1/4 lžičky skořice.POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírné osolíme, smícháme s prosetou moukou a zpracujeme na tužší těsto. Pak vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z nich tvarujeme šišky. Vkládáme je ..

MASO TELECÍ | TELECÍ KOTLETY VERONSKÉ.

INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, mletý pepř, 60g másla, sardelová pasta, 1 stroužek česneku, l lžička sekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na grilu. mezitím utřeme máslo se sardelovou pastou, přidáme rozetřený česnek a petrželku. Vzniklou směs rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, každou položíme na horkou kotletu a ihned podáváme. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | REBARBOROVÉ ČATNÍ.

1 kg rebarbory, 2 stroužky česneku, 20g čerstvého zázvoru (nebo mletého), citrónová šťáva, sůl, chilli, 300g rozinek, cukr, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Rebarboru oloupeme, drobně nakrájíme, česnek usekáme. Zázvor jemně nastrouháme. Přidáme další potraviny a vše dusíme, až čatní zhoustne. Vařící plníme do sklenic. ..

MOUČNÍKY DORTY | SLAVNOSTNÍ ČOKOLÁDOVÝ DORT.

INGREDIENCE: Na těsto - 100g mléčné čokolády, 3 vejce, 100g mouč. cukru, 75g polohr. mouky, 75g solamylu, 1 lžička prášku do pečiva.Na náplň – 1 sáček vanilkového pudinku, 400 ml mléka, 175g másla, 2 lžíce cukru, 60g mandlí.Na polevu – 300g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, 30g mouč. cukru, 1 lžička citrónové šťávy, mandlové ozdoby.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a 3 lžic studené vody připravíme pevný sníh, do kterého zamícháme cukr. Žloutky ušleháme do pěny. Přidáme změklou čokoládu, postupně mo ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz