INGREDIENCE: 1 očištěná kachna, 2 lžíce sádla, 150g cibule, 1 lžíce hl. mouky, 1 lžička rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, sůl, 4 kuličky celého pepře, lžíce octa, 1 bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou kachnu nasekáme na porce, osolíme, dáme do pekáčku s rozpáleným sádlem a po obou stranách do zlatova opečeme. Na zbývajícím sádle zpěníme najemno krájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek, celý pepř, b ..
INGREDIENCE: 1očištěná husa, 250 g makarónů, 20 g másla, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 2 vejce, špetka mletého pepře,dle chuti sůl, 150 g husích jater. Hříbková omáčka - 200 g čerstvých hříbků, 40 g másla kyselé smetany, lžíce hladké mouky, 2 žloutky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Husu dobře očistíme, křídla a nohy odsekneme a vykostíme tak, že po délce hřbetu rozřízneme kůži a malým ostrým nožíkem odřezáváme maso z kostry. Ve slané vodě uvaříme makaróny do poloměkka, scedíme, omastíme rozpuštěným másle ..
INGREDIECE: 3 vejce, 1 l mléka, 150g cukru, vanilkový cukr, 1 dl rumu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, vejce, 3 cukru a vanilkový cukr šleháme na kraji plotny do husta. Z 1/3 cukru připravíme karamel, dáme do ohnivzdorných kelímků a zalijeme zhoustlým krémem. Misky narovnáme do vodní lázně a v mírné troubě vaříme asi třicet minut. Pak vyndáme a necháme vychladnout. Při podávání jej vyklopíme na talířek, rum zahřejeme na malé pánvičce nad plamenem, mírně nakloníme, aby nám chytly lihové páry a hořící rum ..
INGREDEINCE: 2 žloutky, 4 dl smetany, špetka soli, 50g strouhaného křenu, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky i smetanu mírně nahřejeme, třeme do pěny, osolíme, přidáme citrónovou šťávu, třeme a pomalu přidáváme smetanu. Pak vmícháme strouhaný křen, který jsme napřed spařili horkou polévkou, nechali odstát a polévku slili. Hrníček s takto připravenou omáčkou postavíme do horké vody, uchováme až do podávání. Nesmí se vařit. ..
INGREDIENCE: Přední část zajíce, 100 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpuštěné slanině, vložíme porce zajíce, opečeme, přidáme lžičku sladké papriky a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme horkou vodou. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, pak ji zaprášíme moukou, opět trochu podlijeme a na mírném ohni krátce povaříme. Příloha: vařené brambory nebo krupicové noky. ..
INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, špetka mleté sladké papriky, 150 g rajčat, sůl, 100g másla, 400 g cibule, lžíce estragonu, 400 g brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozsekáme na porce, osolíme, opečeme na másle, vyjmeme a v tuku po pečení osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme nasekaný estragon a podlijeme vodou. Oloupané syrové brambory pokrájíme na větší kostičky, dáme do ohnivzdorné misky, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, přidáme opečené porce kuřete ..
INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 2lžice másla, sůl, máslo na omaštění.Na omáčku: 200g ovocného džemu (jahodový, rybízový, meruňkový nebo švestková klevela, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce moučkového cukru, l lžíce rumu, 1/4 lžičky skořice.POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírné osolíme, smícháme s prosetou moukou a zpracujeme na tužší těsto. Pak vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z nich tvarujeme šišky. Vkládáme je ..
INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, mletý pepř, 60g másla, sardelová pasta, 1 stroužek česneku, l lžička sekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na grilu. mezitím utřeme máslo se sardelovou pastou, přidáme rozetřený česnek a petrželku. Vzniklou směs rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvarujeme kuličku, každou položíme na horkou kotletu a ihned podáváme. ..
1 kg rebarbory, 2 stroužky česneku, 20g čerstvého zázvoru (nebo mletého), citrónová šťáva, sůl, chilli, 300g rozinek, cukr, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Rebarboru oloupeme, drobně nakrájíme, česnek usekáme. Zázvor jemně nastrouháme. Přidáme další potraviny a vše dusíme, až čatní zhoustne. Vařící plníme do sklenic. ..
INGREDIENCE: Na těsto - 100g mléčné čokolády, 3 vejce, 100g mouč. cukru, 75g polohr. mouky, 75g solamylu, 1 lžička prášku do pečiva.Na náplň – 1 sáček vanilkového pudinku, 400 ml mléka, 175g másla, 2 lžíce cukru, 60g mandlí.Na polevu – 300g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku, 30g mouč. cukru, 1 lžička citrónové šťávy, mandlové ozdoby.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a 3 lžic studené vody připravíme pevný sníh, do kterého zamícháme cukr. Žloutky ušleháme do pěny. Přidáme změklou čokoládu, postupně mo ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA