INGREDIENCE: 600g nových brambor, 2 vejce, 1 lžičky italské směsi koření, sůl, pepř, lžička ml. sl. papriky, 100g hl. mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 100 ml smetany, 1 lžičky cukru, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce sekaných bylinek, 1 červené papriky.POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a slupku oloupeme. Brambory rozčtvrtíme. Smísíme vajíčka s bylinkami, solí, paprikou a pepřem. Brambory obalíme v mouce a omočíme je v těstíčku. V pánvi rozpálíme olej a obale ..
INGREDIENCE: 400g kuřecího masa z prsíček, 100g anglické slaniny, 2 cibule, 3 rajčata, 3 papriky, pepř, sůl, olej, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a osušené kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky, mírně naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a napícháme střídavě s kousky slaniny, kolečky cibule a dílky rajčat a papriky na grilovací jehly. Necháme asi hodinu odležet. Pak směs grilujeme na roštu nebo po všech stranách opékáme na pánvičce na oleji. Při podávání je ..
INGREDIENCE: 1000 g uzené krkovičky nebo plecka, 1 cibule, špetka kmínu, 50 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso dáme na pekáček přidáme sádlo kmín, podlijeme vodou a v troubě pečeme. Když je téměř měkké přidáme na látky pokrájenou cibuli a dopečeme. Podáváme s knedlíkem. ..
INGREDIECE: 200g kukuřičné mouky, 3 vejce, 70g másla, 1 dl kyselého mléka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dobře rozšleháme, přidáme polovinu rozpuštěného másla, kyselé mléko, osolíme a vmícháme kukuřičnou mouku. Plech na pečení vymažeme a rozválíme na něm tenkou vrstvu těsta, přelijeme horkým máslem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. ..
INGREDIENCE: 800 g srnčí kýty, sůl, 160 g slaniny, 100 g másla, 100 g cibule; 100 g šunky, kořenová zelenina, mletý pepř, 2 zrnka jalovce, vývar, 1 dl červeného vlna, pomeranč, na jíšku máslo a hladkou mouku.POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí kýtu odblaníme, vykostíme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli, celer, petržel, mrkev a šunku nakrájíme a osmažíme na másle a na slanině s pepřem a několika zrnky jalovce. Do toho vložíme připravenou kýtu, rychle opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 1 h ..
INGREDIENCE: 1 sele, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, několik kuliček celého pepře, 2 natvrdo vařená vejce, hřebíček, bobkový list, citrónová šťáva, 1 citrón, 2 plátky želatiny, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyvrhnuté sele dobře očistíme, opálíme štětiny, opereme, dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou (aby bylo jen ponořené), osolíme, přistavíme na mírný oheň a vaříme do měkka. Uvařené necháme ve vývaru vychladnout. Vychladlé sele vyjmeme z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme na plátky, sr ..
INGREDIENCE: 30 g másla, 2 žampióny, 20 g celeru, 20 g petržele, polovina malé kapusty, masový vývar, 3 lžíce ryže, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle podusíme očištěné a nakrájené žampióny, očištěnou a nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem, přidáme spařenou rýži osolíme a opepříme a vaříme tak dlouho, až je ryže měkká. K polévce zvlášť podáváme strouhaný sýr. ..
INGREDIENCE: 600 g hovězího masa, hladká mouka, olej, svazeček petrželky; 3 stroužky česneku, dobře omytá nastrouhaná citrónová kůra, sůl, mletý pepř, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky. a naklepeme, lehce obalíme v mouce a osmahneme po obou stranách na horkém oleji. Pak opečené plátky naskládáme do kastrolu, posypeme nasekaným česnekem a petrželkou, špetkou citrónové kůry, osolíme a opepříme. Olej, v němž se maso opékalo, smícháme s vývarem, maso zalijeme tak, aby bylo ponořené, a ..
INGREDIENCE: 2 kuřata po 800 g, sůl, majoránka, 60 g škvařeného drůbežího sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná kuřata osolíme na povrchu i uvnitř, vnitřek posypeme trochou majoránky. Aby kuřata držela tvar při pečení, svážeme nití konce kuřecích stehýnek. Kuřata potřeme sádlem a vložíme nejraději do nádoby z jenského skla. Na.počátku. pečení je podlijeme trochou vody, při pečení je občas poléváme vypečenou šťávou. Upečeme dočervena. Když maso změklo, kuřata vyjmeme z nádoby, necháme stát několik minu ..
INGREDIENCE: 500 g mletého vepřového masa (plec a bůček), 1-2 žemle, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, špetka kmínu, olej na pomaštění roštu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, okořeníme rozemletým kmínem a paprikou a smícháme s žemlemi, namočenými v mléce a dobře vymačkanými. Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a smícháme s okořeněnou směsí. Dobře promícháme.Je-li příliš tuhá, přidáme trochu vody. Řídkou směs doplníme strouhankou. Pak z ní připravíme 8-10 plochých karbanátků a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA