Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ ŘÍZKY PO DALMATSKU.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hladká mouka, sádlo, 50 g cibule, špetka mleté papriky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, šťáva a kůra z 1 citrónu, 1 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme lehce v mouce a prudce opečeme po obou stranách na sádle. Když jsou všechny řízky opečeny, vyjmeme je, na sádlo po opékání nasypeme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme papriku, rozložíme na to opečené řízky; přidá ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA OBLOŽENÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek po 120 g, sůl, 40 g hladké mouky, 80 g sádla, 30 g másla, vývar, 80 g mrkve, 80 g petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g másla a 10 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, omoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, a to podle tloušťky žebírek na každé straně asi tři až čtyři minuty. Pečená žebírka vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, přilijeme k ..

DRŮBEŽ KUŘE | KOŘENĚNÁ KUŘECÍ STEHNA V HRÁŠKU.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 stroužky česneku, špetka ml. nového koření, 1 lžičky ml. pepře, 1 lžičky drceného kmínu, špetka tymiánu, 500g zmrazeného hrášku, 1 mrkev, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule drobně nakrájíme, česnek rozetřeme a promícháme s kořením. Touto směsí potřeme stehna a necháme je v chladničce pes noc proležet. Pak je osolíme, v kastrolu podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí nebo upečeme v troubě. K téměř měkkým stehnům přidáme hrášek, předvařenou, na kostičky nakr ..

DRŮBEŽ DROBY | HUSÍ JÁTRA S RAJČATY.

INGREDIENCE: 600 g husích jater, 200 g rajčat 100 g slaniny, 1 lžička hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 50 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná husí játra nakrájíme na úhledné plátky a ponoříme na sítku do vařící vody. Jemně krájenou cibuli osmahneme na másle do červena a malinko zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na tenké plátky, oblanšírovaná husí játra a rajčata předem oloupaná a nakrájená na čtvrtky. Vše osolíme, opepříme ..

ZELENINA | KAPUSTA ZAPEČENÁ SE SMETANOU (Rumunsko).

INGREDIECE: 800 g kapusty, 100 g másla, 1 lžíce strouhanky, 1 l smetany, 1 l mléka, 1 lžička práškového cukru, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu očistíme, vypereme, rozkrojíme na polovinu, vložíme do vařící osolené vody a vaříme, až kapusta změkne. Pak dáme a necháme okapat na sítu. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, přidáme kapustu, kterou jsme pokrájeli na širší pudle, zalijeme smetano, posypeme zbývající strouhanou houskou s cukrem a opakujeme. Pak zalijeme ..

ZELENINA | LILEK PO ATHÉNSKU (Řecko).

INGREDIECE: 800g lilku, 2 lžíce oleje, 100g rajčat, podle chuti sůl a pepř, 80g sýra na strouhání.POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na plátky a podusíme na oleji s rajčaty nakrájenými na kolečka. Osolíme, opepříme a když je lilek měkký, posypeme jej strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu k dušené drůbeži nebo jehněčímu masu. ..

OMÁČKY | PIKANTNÍ OMÁČKA.

INGREDEINCE: 200 g základní majonézy, 1 dl šlehačky, 5 nakládaných cibulek v octě, sterilovaná okurka, kapary, sardelky, několik nakládaných žampiónů, citrónová kůra, 2 lžíce citrónové šťávy, kerblík, 2 lžičky cukru, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakládané cibulky, oloupané sladkokyselé okurky, sardelky, žampióny, citrónovou kůru a kerblík rozsekáme na jemnou kašičku. K majonéze přimícháme citrónovou šťávu, přidáme cukr, rozsekanou kašičku z uvedených surovin až vznikne hustá pikantní omáčka. ..

PŘEDKRMY | PÁRKY GRILOVANÉ SE SÝREM.

INGREDIENCE: 200 g párků, 8 rohlíků, 150 g tvrdého sýra (moravsky bochník, eidamská cihla apod.), 2 lžíce másla, sůl, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané párky nakrájíme na 1 cm dílky, sýr na kostičky. Z rohlíků seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme část střídky (po usušení ji použijeme na strouhanku). Vnitřky rohlíků pomažeme máslem, mírně osolíme a střídavě do nich rozložíme dílky párků a kostičky sýra. Potom rohlíky zapečeme pod grilem nebo v troubě, až párky zčervenají a sýr se začne rozp ..

JITRNICE JELITA A PREJT | DOMÁCÍ JITRNICOVÝ PREJT II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..

Dárky ze skla | DOMÁCÍ JITRNICOVÝ PREJT II.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz