INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hladká mouka, sádlo, 50 g cibule, špetka mleté papriky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, šťáva a kůra z 1 citrónu, 1 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme lehce v mouce a prudce opečeme po obou stranách na sádle. Když jsou všechny řízky opečeny, vyjmeme je, na sádlo po opékání nasypeme drobně nasekanou cibuli, osmahneme ji, přidáme papriku, rozložíme na to opečené řízky; přidá ..
INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek po 120 g, sůl, 40 g hladké mouky, 80 g sádla, 30 g másla, vývar, 80 g mrkve, 80 g petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g másla a 10 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, omoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, a to podle tloušťky žebírek na každé straně asi tři až čtyři minuty. Pečená žebírka vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, přilijeme k ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 stroužky česneku, špetka ml. nového koření, 1 lžičky ml. pepře, 1 lžičky drceného kmínu, špetka tymiánu, 500g zmrazeného hrášku, 1 mrkev, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule drobně nakrájíme, česnek rozetřeme a promícháme s kořením. Touto směsí potřeme stehna a necháme je v chladničce pes noc proležet. Pak je osolíme, v kastrolu podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí nebo upečeme v troubě. K téměř měkkým stehnům přidáme hrášek, předvařenou, na kostičky nakr ..
INGREDIENCE: 600 g husích jater, 200 g rajčat 100 g slaniny, 1 lžička hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 50 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná husí játra nakrájíme na úhledné plátky a ponoříme na sítku do vařící vody. Jemně krájenou cibuli osmahneme na másle do červena a malinko zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na tenké plátky, oblanšírovaná husí játra a rajčata předem oloupaná a nakrájená na čtvrtky. Vše osolíme, opepříme ..
INGREDIECE: 800 g kapusty, 100 g másla, 1 lžíce strouhanky, 1 l smetany, 1 l mléka, 1 lžička práškového cukru, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu očistíme, vypereme, rozkrojíme na polovinu, vložíme do vařící osolené vody a vaříme, až kapusta změkne. Pak dáme a necháme okapat na sítu. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, přidáme kapustu, kterou jsme pokrájeli na širší pudle, zalijeme smetano, posypeme zbývající strouhanou houskou s cukrem a opakujeme. Pak zalijeme ..
INGREDIECE: 800g lilku, 2 lžíce oleje, 100g rajčat, podle chuti sůl a pepř, 80g sýra na strouhání.POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek nakrájíme na plátky a podusíme na oleji s rajčaty nakrájenými na kolečka. Osolíme, opepříme a když je lilek měkký, posypeme jej strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu k dušené drůbeži nebo jehněčímu masu. ..
INGREDEINCE: 200 g základní majonézy, 1 dl šlehačky, 5 nakládaných cibulek v octě, sterilovaná okurka, kapary, sardelky, několik nakládaných žampiónů, citrónová kůra, 2 lžíce citrónové šťávy, kerblík, 2 lžičky cukru, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakládané cibulky, oloupané sladkokyselé okurky, sardelky, žampióny, citrónovou kůru a kerblík rozsekáme na jemnou kašičku. K majonéze přimícháme citrónovou šťávu, přidáme cukr, rozsekanou kašičku z uvedených surovin až vznikne hustá pikantní omáčka. ..
INGREDIENCE: 200 g párků, 8 rohlíků, 150 g tvrdého sýra (moravsky bochník, eidamská cihla apod.), 2 lžíce másla, sůl, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané párky nakrájíme na 1 cm dílky, sýr na kostičky. Z rohlíků seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme část střídky (po usušení ji použijeme na strouhanku). Vnitřky rohlíků pomažeme máslem, mírně osolíme a střídavě do nich rozložíme dílky párků a kostičky sýra. Potom rohlíky zapečeme pod grilem nebo v troubě, až párky zčervenají a sýr se začne rozp ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 250 g bůčku, 300 g vepřových jater, kousek vepřových plic, 500 g žemlí, 100 g cibule, 30 g česneku, sůl, majoránka, mlety pepř, nové koření, 300 g sádla, 1 l vývaru z kostí, citrónová kůra.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kusy, zalijeme studenou vodou zatížíme a necháme několik hodin máčet. . Pak je dobře vymačkáme, až se rozpadají. Očištěnou hlavu, bůček a kosti vaříme v osolené vodě s cibulí. Měkké maso vykostíme a nakrájíme na kostky. Syrová játra umeleme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA