Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | ŠUNKA ZAPEČENÁ S BANÁNY A SÝREM.

INGREDIENCE: 4 silnější plátky šunky, 4 lžíce másla, 2 banány, 2 lžíce citrónové šťávy, lžička kari koření, 2 lžíce smetany, 4 silnější plátky sýra primátor. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky šunky posypeme kari a po obou stranách krátce opečeme v zapékací misce na másle. Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a promícháme s citrónovou šťávou a smetanou. Připravenou směs naneseme na plátky šunky a přikryjeme je plátky sýra. Vložíme je do trouby a zapékáme při střední teplotě, až se sýr začne roztékat. Podá ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘVÉ KOLENO V PIVNÍM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, sůl, 3 zrna pepře, 2 zrna nového koření, 1 cibule, olej. Těstíčko: 2 vejce, asi 150g hl. mouky, asi 6 lžic světlého piva, 1 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Koleno uvaříme s cibulí a kořením doměkka, po mírném prochladnutí vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky. Z vajec, mouky a dalších přísad připravíme středně husté těstíčko, postupně v něm namáčíme plátky masa a usmažíme je do růžova. Podáváme horké (nepoužívejte nikdy 12% piva, tepelnou úpravo ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE S HOŘČICOVOU OMÁČKOU (Jugoslávie)

INGREDIENCE: 1 očištěná slepice, 60 g másla, podle chuti sůl. Omáčka - 40 g másla, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce hořčice, 3 dl kyselé smetany, špetka cukru a soli, 1 octa, 2 žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou vypranou slepici nakrájíme na porce,osolíme, potřeme olejem a pečeme v troubě za stálého podlévání vlastní šťávou. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, dobře rozšleháme s vodou (nebo vývarem) a provaříme, pak přidáme hořčici, ocet, smetanu, mírně povaříme, odstavíme a opatrně zaš ..

BRAMBORY | BRAMBORY SE SLANINOU.

INGREDIENCE: 400g brambor, 2 kedlubny, 350g mrkve, 1 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, sůl, pepř, 125g goudy, muškátový oříšek, 80g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou omyjeme a vaříme doměkka asi 20 minut. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Oloupeme je a nakrájíme je na plátky. Zeleninu omyjeme a případně oloupeme. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na plátky. Celer hrubě nastrouháme. Přelijeme je vývarem a 10 minut vaříme. Slijeme a nechám ..

SPECIALITY ZELENINA | KŘUPAVÝ TOSKÁNSKÝ NÁKYP.

INGREDIENCE: 2 housky, 4 rajčata, 250g kozího sýra, sůl, pepř, 6 lžic olivového oleje, 30g vlašských ořechů, 1 svazku bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: Housky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měli být přibližně stejně silné. Troubu zahřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm po obou stranách dozlatova opečeme. Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní rovnáme opečenou housku, rajčata a kozí sýr. ..

POMAZÁNKY | LIPTOVSKÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 250 g tvarohu, 1 šálku smetany, lžička mleté papriky, menší cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh prolisujeme, ušleháme se smetanou a paprikou. Do připravené pomazánky vmícháme na kostičky pokrájenou cibuli a podle chuti osolíme. ..

PŘEDKRMY | UZENINOVÉ RAŽNIČI SE ZELENINOU.

INGREDIENCE: 400 g uzeniny (salám, špekáčky nebo párky, 100 g slaniny, 2-3cibule, 3-4 rajčata, 3 papriky, 4 krajíce chleba, sůl, grilovací omáčka, hořčice nebo kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Párky nebo špekáčky nakrájíme na silnější kolečka oloupaný salám na čtverečky, oloupanou cibuli na silnější plátky a semen a semeníků zbavené papriky na silnější proužky. Slaninu nakrájíme na slabé plátky a chléb na kostky. Připravené suroviny (kromě zeleniny) mírně osolíme a střídavě napichujeme na grilovací jehl ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty bez kosti, 100G slaniny, 3 cibule, mlety pepř, citrónová šťáva, bobkový list, alej, sůl. Na pažitkové máslo: 60g másla, 1-2 lžíce drobně usekané pažitky, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěné skopové kýty nakrájíme 20-30gramové kostky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do misky, přidáme jednu na kolečka nakrájenou cibuli, směs pokapeme citrónovou šťávou, olejem, přidáme bobkový list, promícháme a necháme několik hodin odležet. Pak maso nap ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | NEAPOLSKÉ MEDAILÓNKY.

INGREDIENCE: 500 g pravé svíčkové, 40 g másla, 50 g šunky, 4 žampióny, 1 lžička sekané petrželky, sůl, mletý pepř, šťáva z citrónu, hovězí vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme na centimetr silné plátky. Ohnivzdornou misku vymažeme syrovým máslem, vložíme do ní rozkrájenou šunku, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, sekanou petrželku. Na to položíme plátky masa, osolíme a opepříme je, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do horké trouby. Pečeme za občasného obracení masa a podlévání výva ..

TĚSTOVINY | MAKARÓNÝ PO NEAPOLSKU.

INGREDIENCE: 500 g makarónů, případně jiných těstovin, 50 g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sekané petrželky, 50 g másla, 2lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru, několik lístků bazalky.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat. Mezitím přepravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku, přidáme drobně nakrájeny stroužek česneku, sekanou petrželku, máslo a chvíli osmahneme. Potom přidáme rajčatový protlak ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz