Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | VAŘENÁ CIBULE.

INGREDIECE: 600 g cibule, zelená petrželová nať, špetka mletého pepře, sůl, 2 lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a dáme vařit do většího množství osolené vody. Pak ji vyjmeme, necháme odkapat, rozpůlíme, osolíme, opepříme, posypeme sekanou petrželkou, zakapeme olejem a podáváme s chlebem. ..

BRAMBORY | BRAMBORY PEČENÉ S CIBULÍ A ČESNEKEM.

INGREDIECE: 800g brambor, sůl, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, zelená petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, ve slané vodě uvařené brambory nakrájíme na silné plátky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, česnek a petrželovou nať jemně usekáme, osmahneme na oleji, přidáme nakrájené brambory a pečeme do zlatova. Podáváme jako přílohu k pečeným masům, drůbeži a rybám. ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | TAVUK ČORBASI - SLEPIČÍ POLÉVKA (Turecko).

INGREDIENCE: 1 slepice, 1, 1 l vody, 50g rýže, 2 vejce, 1 citrón, podle chuti sůl, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vypereme, rozpůlíme a dáme vařit. Přidáme i dobře oprané vnitřnosti - játra, žaludek, i srdce a vaříme do měkka. Maso vyndáme a do vývaru zavaříme opranou okapanou rýži, osolíme a vaříme až je rýže měkká. Z předepsaného množství vajec oddělíme žloutky od bílků; bílky ušleháme do pěny. Do žloutků přidáme šťávu z citrónu, přisolíme a lehce spojíme s ušlehanými bí ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŘECKÝ VAJEČNÝ KOLÁČ.

INGREDIECE: 6 dl mléka, 40g mandlí, 2 vejce, 250g mouky, 100g fíků, 100g rozinek, špetka muškátového oříšku, špetka soli, olej na osmažení, mletá skořice, 40g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, vajec, soli, muškátového oříšku a mléka vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Do těsta zapracujeme pokrájené fíky, spařené, oloupané a pokrájené mandle a rozinky, vyválíme placku ve velikosti dortové formy, kterou v kastrole s rozpáleným olejem po obou stranách do růžova usmažíme. Vynd ..

OMÁČKY | OMAČKA Z NAKLÁDANÉHO KOPRU.

INGRDIENCE: 100 g základní majonézy, 2 vařené žloutky, lžíce nakládaného kopru, 1 citrón, 1 lžička hořčice, špetka sekaného kerblíku, 1 lžička cukru, podle chuti sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisované žloutky zamícháme s majonézou, přidáme jemně usekaný nakládaný kopr, hořčici, citrónovou šťávu a jemně usekaný kerblík. Ochutíme cukrem, opepříme, přisolíme, zamícháme a podáváme k vařeným rybám a masu. ..

ZELENINA | CHŘEST S KOPROVOU ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 600g drobných brambor, 1, 1 kg bílého chřestu, 2 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, 1 lžíce másla, 1 svazek kopru, 200 ml smetany, 1 lžička hořčice, sůl, zelený pepř, 8 plátků lososa. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou vaříme asi 25 minut doměkka. Slijeme vodu a oloupeme je. Oloupeme chřest a odkrojíme konce a stonky svážeme. Do 2 l vody přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, cukr a máslo. Vložíme chřest a vaříme 20 minut. Kopr nasekáme najemno. Našleháme smetanu a vmícháme do ní ..

PŘEDKRMY | PLNĚNÉ ROHLÍKY ZAPEČENÉ V ALOBALU.

INGREDIENCE: 8 rohlíků, 1 konzerva párků, 40g másla, 100g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlíky podélně rozkrojíme, střídku vydlabeme (použijeme ji na strouhanku). Do párků uděláme několik zářezů, vložíme je do rohlíků přidáme vločky másla a zasypeme strouhaným sýrem. Potom půlky rohlíků spojíme a po dvou je zabalíme do plátků alobalu, pevné uzavřeme, vložíme do rozžhaveného popelu ohniště nebo na grilovací rošt a 6-10 minut zapékáme. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÁ KOLÍNKA NA ROŽNI.

INGREDIENCE: 2 vepřová kolínka, 2 cibule, 1 dl světlého piva, bobkový list, hřebíček, sůl, 1 lžíce cukru, 5 zrnek pepře. )POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová kolínka důkladné očistíme, vypereme a necháme v chladničce. Potom je zalijeme vodou a necháme ještě proležet. vypereme, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou sůl, bobkový list a hřebíček a asi hodinu vaříme. Pak je vyjmeme, necháme okapat, potřeme pivem rozvařeným s cukrem, posypeme drceným nebo rozemletým pepřem, upevníme na jehlu grilu nebo ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY PO BOLOŇSKU.

INGREDIENCE: 500 g špaget nebo jiných těstovin, 4 lžíce oleje, 30 g cibule, 30 g mrkve, 10 g slaniny, 100 g mletého libového hovězího masa, 1 stroužek česneku, kousek celerové natě, 50 g kuřecích jater, 100 ml bílého přírodního vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, masový vývar, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, slaninu, mleté hovězí maso, česnek a kousek celerové natě. Zelenina musí jen zrůžovět. Pak přidáme ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BOSENSKÝ HRNEC.

INGREDIENCE: 800 g hovězího masa, 600 g brambor, 2 lžičky soli, 1 dl bílého přírodního vína, 1 dl vody, 2 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, 2-3 rajčata anebo trochu rajčatového protlaku, 15 zrnek pepře, 100 g mrkve, svazeček zelené petrželky, půl menšího celeru, 10 hřebíčků. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme,.cibuli nakrájíme na plátky, česnek ponecháme v oloupaných celých stroužcích. Maso rozkrájíme na 8-10 kousků. Brambory oloupeme a překrájíme napůl. Do hliněného hrn ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz