POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kostičky 100g slaniny a 1 cibuli, přidáme snítku petrželky, bobkový list, několik celých pepřů a vše necháme zpěnit. Pak přidáme kousky nakrájeného králíka, zalijeme vývarem (z kostí a kořenové zeleniny) a dusíme. Mezitím si připravíme z 60g másla a 50g hladké mouky světlou jíšku, kterou zalijeme polévkou z králíka, řádně povaříme a procedíme. Králíka a slaninu dáme do této omáčky a necháme volné vařit až do měkka. Před podáváním vmícháme do omáčky žloutek rozkvedla ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka nakrájíme na kousky a osolíme. Celer, petržel a menší díl mrkve nakrájíme na plátky dáme zpěnit na tuku, zalijeme slepičím vývarem a přidáme nakrájeného králíka. Lehce posypeme trochou zázvoru a sladké papriky a dusíme pod pokličkou. Mezitím si zhotovíme ze 3 lžic mouky a 60g másla světlou jíšku zalijeme ji polévkou, do hladka vymícháme, přidáme k masu a povaříme. Měkké maso vyjmeme, omáčku zakapeme citrónovou šťávou a procedíme na maso. Podáváme e těstovinami, nejlépe a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové králičí maso obereme z kostí, nakrájíme je na malé kousky, osolíme a opečeme na tuku. Rozsekané kosti dáme vařit s kořenovou zeleninou, špetkou majoránky a solí. Uděláme bledou jíšku, kterou zalijeme tímto vývarem, vzniklou omáčku do hladka vymícháme a necháme povařit se sklenkou bílého přírodního vína. Přidáme opečené maso a volné do měkka dusíme. Když maso změklo, nakapeme do omáčky citrónovou šťávu a vmísíme 2 ve smetaně rozkvedlané žloutky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme 50g tuku s jemně pokrájenou cibulkou, na to osolený králičí zadek a pečeme v troubě za častého podlévání. Když je maso poloměkké přidáme k němu trochu sekané petrželky, 1-2 stroužky utřeného česneku, 3-4 nakrájené hříbky, 1 dl bílého vína, 4 rajčata trochu vývaru. Dusíme do měkka podáváme s malými brambůrky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka nakrájíme a ponoříme asi na 2 hodiny do marinády. Několikrát jej během té doby obrátíme, aby všechny kousky stejnoměrně nasákly. Pak jednotlivé porce utěrkou osušíme, obalíme ve strouhance smíchané s moukou osmažíme v horkém tuku. Kolečka cibule z marinády osmažíme a rovněž položíme na králíka. Marinádu si připravíme tímto způsobem; stejný díl vody a vinného octa, cibuli krájenou na kolečka, petrželku, bobkový list, celý pepř a sůl svaříme dáme vychladnout. Do vychladlé ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naložíme do receptu( Smažený králík po Francouzsku) na 2-3 hodiny. Těsně před vyjmutím si připravíme těsto ze 1/4 l vody, 90g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 3 žloutků, soli a ze sněhu ušlehaného ze 2 zbylých bílků. V tomto těstíčku porce králíka omáčíme a smažíme v rozpáleném tuku do růžova. ..
POSTUP PŘÍPRVY: Na kousky nakrájeného králíka osolíme. Pak nakrájíme 60g slaniny, cibuli, kořenovou zeleninu, necháme vše zpěnit a přidáme nasolené maso. Zakryté dáme dusit asi na 3/4 hodiny. Potom zaprášíme lžící mouky, zalijeme 1/4 1 vývaru nebo horké vody a 1/41 kyselé smetany, přidáme kávovou lžičku sladké papriky a to vše řádně povaříme. Maso vyndáme na mísu a omáčku na ně procedíme. Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou halušky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou slaninu rozpustíme v pekáči, vložíme rozkrájeného králíka, na něj dáme na kolečka pokrájenou cibuli, kytičku petrželky, několik zrnek pepře, bobkový list, květ a sůl. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo potopené, a vaříme půl hodiny. Pak procedíme a maso se slaninou si dáme zvlášť. Omáčku zahustíme bledou jíškou a přidáme do ní několik ošlejchů (ty můžeme nahradit několika nejmenšími cibuličkami), dovaříme do měkka, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme sekané kapary a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu ze dvou sklenek vína ,jedné sklenky vinného octa, krájené cibule, několika pepřů, jalovců a bobkového listí, což všechno dohromady necháme přejít varem. Ve vychladlé marinádě necháme máčet králíka dva dny. Pak jej osušíme, protáhneme slaninou, osolíme a pečeme na rozpuštěné slanině. Při pečení podléváme marinádou. Omáčku zahustíme moukou a povařenou scedíme na králíka. Do omáčky můžeme rovněž přidat kyselou smetanu. Tento způsob úpravy je zvlášť výhodný, m ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájenou petržel, celer a cibuli osmahneme na tuku do zlatova, přidáme lžíci cukru a dusíme, až cukr zhnědne. Pak zalijeme vinným octem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a tymián, osolíme, vložíme rozkrájeného králíka, podle potřeby zalijeme slepičím vývarem a dusíme. Když maso změkne, vyjmeme je, omáčku zaprášíme moukou a podle potřeby ještě zředíme. Přidáme jednu lžíci bezinkové marmelády a osminku červeného vína, nakapeme citrónovou šťávu, přistrouháme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA