Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČERVENÁ ŘEPA S CELEREM.

INGREDIENCE: 2 kg červené řepy, l kg očištěného celeru, 1 vetší křen, 1,4 l vody, 3 dl octa,1/2 lžičky drceného anýzu, 3 lžíce soli, 2-3 lžíce cukru, kousek křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Červené řepě seřízneme chrást, omyjeme ji a dáme vařit asi na pul hodiny. Pak ji scedíme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer omyjeme, oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, vhodíme do vody, přidáme trochu octa nebo kyseliny citrónové a uvaříme téměř doměkka. Celer nakrájíme na nudličky a smícháme s připra ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PATIZONY STERILOVANÉ V SLADKOKYSELÉM NÁLEVU.

INGREDIENCE: Nálev pro 5 kg oloupaných patizonů zbavený semen, 2 / vody, 4 dl 8% octa, 160 g cukru, 65 g soli, 14 kuliček nového koření, 14 zrnek pepře, 7 zrnek hřebíčku, 1/2 lžičky tymiánu, 2 lžičky semínek hořčice, l bobkový list, l okvětí kopru.POSTUP PŘÍPRAVY: Patizony můžeme nakládat s okurkami nebo dýní. Nakrájíme je na kostičky, natlačíme do horkou vodou vymytých litrových lahví, zalijeme krátce povařeným horkým nálevem, uzavřeme víčky a 20 minut sterilujeme při 85 °C. Po uplynutí této do ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | CHALUPÁŘSKÁ ČALAMÁDA.

INGREDIENCE: 1 kg cibule, 1 kg okurek, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 1 kg bílého hlávkového zelí, 1 patizon, cuketa nebo dýně (oloupaná s vykrojenými semeníky) nálev: 1,5 l vody, 2 dl octa, 2 dl oleje, 200 g cukru, 50 g soli, dle chuti můžeme přidat i lžičku čili koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu očistíme, pokrájíme nebo nastrouháme, zalijeme nálevem a společně povaříme 10 minut. Pak sběračkou naléváme do sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut varem. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČALAMÁDA Z ČERVENÉ ŘEPY.

INGREDIENCE: 2,5 kg uvařené červené řepy, 1 kg zelí, 1 kg paprik nakrájených na proužky, 500 g cibule nakrájené na půlměsíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme v míse s ½ l oleje, ½ l octa, 250 g cukru, 1 sáček Deka. Necháme do druhého dne odležet a plníme do sklenic a zaváříme při teplotě 85°C asi 15 minut. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČERVENÁ ŘEPA SE ZELÍM.

INGREDIENCE: 1 kg červené řepy, l kg bílého hlávkového zelí, 200 g oloupané cibule, 3 lžíce nastrouhaného křenu.Nálev: 1/2 l vody, 1/4 l 8% octa, 2 lžíce soli, 120 g cukru, několik kuliček pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu očistíme, půl hodiny vaříme, pak ji ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Zelí nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící vody, po minutě slijeme a necháme okapat. Křen nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme, zalijeme nálevem, který jsme si připrav ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | CELEROVÝ SALÁT S PAPRIKAMI.

INGREDIENCE: 1,5 kg očištěného celeru, 3 mrkve, 5 pěkných červených paprik (nejlépe kapií), 2 zelené papriky, 5 menších žampionů nebo jiných tvrdších hub, nálev z Pikanty nebo Novy.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nakrájíme na proužky, stejně pokrájíme i papriky, mrkev nakrájíme na špalíčky nebo jí ozdobně nakrájíme na kytičky a žampiony na plátky. Malé žampiony můžeme nakrájet na čtvrtky. V hrnci svaříme vodu se lžičkou soli a trochou octa, vsypeme připravenou zeleninu i žampiony a vše 7 minut p ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ZELENINA V SOLI.

INGREDIENCE: 2 kg mrkve, l kg očištěného celeru, l kg kořenové petržele, l menší květák, 500 g kedluben gigant, l menší kapusta, 500 g cibule, 4 stroužky česneku, l,5 kg soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu namočíme, omyjeme, oloupeme, nastrouháme nebo velmi drobně pokrájíme, dáme do větší nádoby, promícháme se solí a napěchujeme do menších skleniček tak, aby v zelenině nebyla ani bublinka vzduchu. Povrch ještě posypeme solí, uzavřeme víčky a uklidíme do chladu a temna. Při používání vrchní vrstvu sol ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KEČUP S ČESNEKEM.

INGREDIENCE: 3 kg rajčat, l kg červených paprik, 4 jablka, 500 g cibule, palička česneku, 1-3 feferonky, 1,5 dl octa, 150 g cukru, 3 bobkové listy, lžička nového koření, 1/2 lžičky pepře, l lžička soli, větší špetka Sorbanu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, papriky a jablka omyjeme, z paprik vykrojíme semeníky a vše pokrájíme nahrubo a vhodíme do většího kastrole. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření, feferonky bez semínek a prolisovaný česnek. Pokud je třeba, směs mírně podlijeme vodou a ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ZNOJEMSKÉ OKURKY 1

INGREDIENCE: 4 l vody, 1 l a 2 dl octa, 300 g cukru, 160 g soli, 50 koleček sacharinu svařených na zálivku, kterou používáme dle potřeby.POSTUP PŘÍPRAVY: Do každé sklenice dáme: 2 bobkové listy, 5 zrnek nového koření, 3 kolečka cibule, 3 kolečka mrkve, 3 kolečka křenu, l okvětí kopru. Do paprik a čalamád na l sklenici 2 lžíce oleje, sterilujeme 20 minut. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | KŘENÍK.

INGREDIENCE: 250 g křenu nebo l větší kořen, l dl oleje, 2 lžíce cukru, 3 lžičky octa, l lžička soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Křen očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme nebo ho nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme olej, ocet, cukr a sůl, vše dobře promícháme a naplníme do malých skleniček. Uzavřeme a uchováváme v chladničce. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz