INGREDIENCE: 6 rohlíků (nakrájet na kostičky), 6 vajec (z bílků sníh), 300 g uzeného bůčku (pokrájet na kostičky), 1 menší pórek (nakrájet na nudličky), 2 velké cibule, 50 g másla,1 a půl hrnku mléka, olej na smažení, citrónová kůra z půlky citrónu (nastrouhat na jemno), mletý kmín,mletý pepř, majoránka(asi lžíce), asi 4 stroužky nastrouhaného česneku, sůl podle potřeby, trocha vegety. POSTUP PŘÍPRAVY: Osmažit cibulku na kostičky do lehce zlatavá na oleji, přidat bůček, kmín a odstavit. Zalije ..
INGREDIENCE: 600 g uzené krkovice, 8 rohlíků, 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce oleje, špetka muškátového oříšku, 250 ml mléka, sůl, pepř, 500 g mladých výhonků kopřiv, petrželka, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky rozšleháme ve vlažném mléce, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidáme olej. Směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Kopřivy spaříme a posekáme nadrobno. Petrželku nakrájíme. Dále přidáme nadro ..
INGREDIENCE: 1 raná kapusta, 2 růžice brokolice, 2 rohlíky rozmočené v troše mléka, 500 g mletého masa, 3 žloutky a 3 bílky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 3 žampióny, 1 párek, sádlo a strouhanka na formu, 5 rajčat, strouhány sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut, pak přidáme brokolici a ještě asi 10 minut vaříme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Mleté maso vhodíme na osmaženou cibulku, na níž jsme opekli plátky žampiónů, promícháme, ..
INGREDIENCE: 400g mletého masa, 1cibule, 1 vejce, hladká mouka na zahuštění, hořčice, kečup,1 velké lečo i s nálevem, 150 g strouhaného sýra, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s vajíčkem,nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a mouku, vytvarujeme karbanátky a poskládáme na zvýšený plech, každý potřeme hořčicí, kečupem a navrch hromádku leča. Pečeme cca 30minut. Na každý karbanátek dáme hromádku sýra a zapékáme 5minut. Podáváme s brambory. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového masa z plece, 3 lžičky Vegety , 1/8 l šlehačky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 50 g slaniny, strouhanka, 1 vejce, 1 lžíce sádla nebo oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme na strojku (nebo si ho necháme umlít u řezníka), vmícháme lehce osmaženou cibuli na slanině, přidáme česnek, koření, žloutek a šlehačku. Vše důkladně promícháme, podle potřeby zahustíme trochou strouhanky a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce. Pak vytvarujeme 2 šišky, potřeme je rozšleh ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z plece, 2 rohlíky, šálek mléka, 2 lžíce koření do mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce strouhanky, 1 špekáček, sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté vepřové maso smícháme s rozmočenými rohlíky, přidáme koření, nadrobno nakrájené cibule, vyklepneme vejce, přidáme nadrobno nakrájený, předem sloupnutý špekáček a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme válečky velikosti palce, které hned smažíme na sádle (nebo na jiném tuku či oleji). Podáváme horké s chlebe ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa (vepřové a hovězí), 2 housky rozmočené v mléce, 50g slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, 2 párky, 4 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině rozkrájené na kostičky osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme do mletého masa, přidáme česnek nastrouhaný nebo pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř, vejce a mouku. Pokud je třeba, přidáme trochu strouhanky. Na pomoučeném prkénku vytvarujeme plát, vložíme do něj podéln ..
INGREDIENCE: 1 hlávka zelí, sůl. Nádivka: 250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 250 g rýže, 3 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce nasekané petrželky nebo kopru, sůl, vývar, 60 g rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku zelí opereme, zbavíme košťálu a povaříme ve slané vodě. Jednotlivé listy oddělíme. Na každý list rozložíme rovnoměrně nádivku, ale neklademe ji těsně ke krajům. Listy zabalíme a převážeme nití. Holubce srovnáme do kastrole, podlijeme vývarem, navrc ..
INGREDIENCE: 250 g vepřové plece bez kostí, 150 g zadního hovězího masa, 50 g slaniny, 200 g bílé veky, 6 vajec, 300 g konzervovaného leča, 100 sádla, 50 g cibule, 5 g česneku, 75 g kyselých okurek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, ve vodě namočenou veku a cibuli umeleme na masovém strojku, přidáme jedno vejce, sůl, utřený česnek, pepř a poloviční dávku na kostičky nakrájené slaniny. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které opékáme na sádle. Podáváme vždy dva karbanátky - jeden se sáz ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa z kýty, 1 cibule, sůl, pepř, 1 vejce, 1 rohlík rozmočeny ve vodě nebo v polévce, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce oleje, strouhanka na obalení, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Libové hovězí maso jemně umeleme na strojku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vejce, rozmočený rohlík, sušenou petrželku, olej a důkladně promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme kuličky nebo šištičky ze směsi, kterou vykrajujeme lžičkou. Hned vkládáme do roze ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA