Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | SKVRNY OD RZI.

Odstraníme na bílých látkách kyselým mlékem. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | UZENINY NEVAŘÍME VE VODĚ:

Uzeniny urovnáme na pařák a necháme je pomalu prohřívat. Budou jako z udírny. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | UTÍKÁ TI MLÉKO:

Při svařování se mléko nesrazí, když do něj přidáš kostku cukru nebo nádobu před vařením vypláchneš vodou. Mléko při dosažení bodu varu nevzkypí,potřeš-li okraj hrnce pečlivě tukem.Aby mléko nezkyslo dej do 1 litru kostku cukru , nebo v něm rozmíchat špetku sody bikarbony. Stejného výsledku docílíš když do nádoby vložíš čerstvý list křenu. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | TAJEMSTVÍ AROMA KÁVY:

Čerstvě umletá káva nám bude déle vonět, když ji nasypeme do dobře těsnící nádoby a ihned dáme do chladničky.Ráno si pak odsypeme jen takové množství které obvykle spotřebujeme. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | URČITĚ BEZ ŠKRALOUPU:

Aby se ti na omáčce neudělal škraloup, který není ani dobrý, ani estetický, napíchni na vidličku malý kousek másla a několikrát jim přejeď po povrchu omáčky.Uvidíš ,škraloup se neudělá. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak vyklápíme bábovku

Na povrch formy přiklopíme rovný talíř nebo plochou mísu a formu obrátíme. Neodpadne-li bábovka od formy hned, zchladíme obrácený povrch formy utěrkami namáčenými ve studené vodě. Tak se bábovka odlepí od stěn formy a dobře se vyklopí, aniž bychom ji potrhali ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Játrové knedlíčky do polévky

Hovězí polévku si lze jen stěží představit bez játrových knedlíčků. S těstem se ale špatně pracuje, lepí se a knedlíčky nemají ten správný tvar. Proto si zavářku připravíme dříve a uložíme ji alespoň na jednu hodinu do ledničky ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Topinky nebudou masné

Topinky nenasáknou tuk. Starý chléb nejlépe zužitkujeme na topinky. Ty ale při smažení nasáknou příliš mnoho tuku. Pokud však před smažením postříkáme chléb trochou vlažné vody, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak lehko oloupat salam

Snadno oloupané uzeniny Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáz ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak lehce nastrouhat sýr

Snadno nastrouhaný sýr Máme-li sýr tvrdý, a ještě k tomu rozdrobený na kousky, pak nejde téměř vůbec strouhat. Existuje ale snadná pomoc. Struhadlo lehce potřeme jedlým olejem, a pak se dějí doslova zázraky. Je-li sýr okoralý potom ho namočíme na potřebnou dobu do mléka, kde znovu krásně zvláční ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz