INGREDIENCE: 1 kuře, 4 vejce, 4 plátky šunky, 10 dkg tvrdého sýra, 1 citrón, hladká mouka a strouhanka na obalení, tuk na smažení, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře opatrně vykostíme tak, abychom nepoškodili prsní a stehenní svalovinu. Menší kousky masa můžeme použít do jiného pokrmu nebo k přípravě silného drůbežího vývaru. Prsní svalovinu rozdělíme na dvě části a další dva plátky získáme ze stehna. Maso naklepeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každý díl masa položíme plátek š ..
INGREDIENCE: 300 g brambor (krájených) 80 g mouky poloh., česnek - 2 stroužky, olej stolní na smažení, kmín, majoránka, sůl, kuřecí směs na žampiony, 480g kuřecích prs, 120 g drůbežích, nebo vepř. jater, 110 g žampionů (i steril. 4 ks křepelčích vajec, 20 g cibule, 120 g olej stolní, 40 g másla, víno bílé stolní, Amylon Škrob -Solamyl, sůl, pepř černý mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Hnízda: Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme polohrubou mouku, kmín, majoránku, česnek a ..
INGREDIENCE: 1 celé kuře, sůl, 3 stroužky česneku, ml. paprika, 40g rostlinného tuku, 30g uzené slaniny, 1 lžička Solamylu, 2 dl vývaru nebo vody, 40g másla. POSTUP PŘÍPAVY: Omyté kuře mírně osolíme, potřeme utřeným česnekem na povrchu i uvnitř, poprášíme ml. paprikou nebo grilovacím kořením, vložíme do tukem vymazaného pekáče, posypeme drobně nakájenou slaninou, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě pod pokličkou doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a odléváme horkou v ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sýra, šalvěj, tymián. Omáčka: 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 lžíce bílého vína 100 g pomazánkového másla, sůl, šalvěj, tymián, 125 ml šlehačky, 400 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso tence naklepeme. Na každý plátek dáme plátek slaniny a sýra, mírně osolíme a posypeme šalvějí a tymiánem. Svineme do závitků, upevníme párátky nebo nití, vložíme do pekáče a zalijeme připravenou omáčkou, kterou jsme připravily z přísad a r ..
INGREDIENCE: 600g větších kuřecích prsíček, 250g kysaného zelí, 50g slaniny, 60g cibule, sůl, pepř, 40g oleje, 1 lžíce másla, 80g cibule, 3 stroužky česneku, 20g hl. mouky, 30g tuku, 3 dl vývaru nebo vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prsíček nakrájíme řízky a jemně naklepeme do šířky. Kysané zelí promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, drobně nakrájenou cibuli a trošku soli a pepře. Takto upravené zelí klademe na naklepané řízky, pevně zatočíme, sepneme párátky, osolíme a opepříme. V kastrolu na ..
Pokud chceme kuře naplnit nádivkou, osolíme ho, nádivku vložíme do břišní dutiny nebo pod kůži nad prsíčky, sešijeme nití nebo spíchneme jehlicemi, aby nádivka při pečení nevytékala a upečeme jako v předešlém předpise. Kuře však pečeme pomaleji, zvlášť Je-li nádivka v břišní dutině, aby se maso dostatečně propeklo a aby se propekla i nádivka. Někdy můžeme také péct nádivku mimo kuře, a to buď ve vymaštěném alobalu, nebo v kastrůlku. Nádivka pečená přímo v kuřeti má však lepší chuť. INGREDIENCE: ..
INGREDIENCE: 1 větší kuře, 5 tvrdších rohlíků, 4 vejce rozšleháme s necelou osminou litru mléka, cibule, 200 g debrecínky nebo dobrého uzeného, česnek, pažitka, petrželka, mladé kopřivy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře vykostíme a naplníme nádivkou, kterou připravíme následovně: Tvrdší rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce s mlékem. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme uzeninu, vmícháme utřený česnek, posekanou pažitku a petrželku. Rozšleháme vejce s mlékem a zalijeme jimi rohl ..
INGREDIENCE: 1200g kuřecích čtvrtek nebo stehýnek, 50g oleje, 120g cibule, 3 stroužky česneku, 4 bobule jalovce, 5 celých pepřů, 3 kuličky nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, špetka tymiánu, sůl, ě dl vývaru nebo vody, 1 dl bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g strouhaného sýra, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí čtvrtky opečeme krátce po obou stranách na horkém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli a hrubě nasekaný česnek, osmáhneme, vložíme koření, trochu zalijme tep ..
INGREDIENCE: 1 větší kuře, 3 dl bílého vína, 100 g másla, 100 g šalotky, 0,2 dl koňaku, 2 dl smetany, 200 g žampionů, zelená petržel, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře osolíme a opepříme, vložíme do zapékací misky , ve které jsme rozpustili část másla. Kuře po všech stranách opečeme za stálého podlévání vínem. Opečené kuře vyjmeme a uložíme do tepla. Nakrájenou šalotku opečeme dosklovita na zbývajícím másle a přidáme do stavy spolu s žampiony nakrájenými na plátky, přilijeme koňak, zbylé víno a promí ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 3 housky nakrájíme na kostky namočíme do mléka a vymaškáme. Přidáme 3 žloutky, sůl, muškátový květ a ze 3 bílků sníh. Nalije se na předpečené a naporcované kuře a zapeče, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA