INGREDIENCE: 500g žampiónů, olej, 3 feferonky, 3 středně velké pórky, mletý pepř, kari koření, kmín, 600g vepřového masa, sůl, 2,5 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky petrželka, celerová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby pokrájíme na větší kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájené feferonky, přidáme pokrájený pórek, houby, mletý pepř, kari, kmín a na kousky nakrájené maso, osmažíme, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. ..
INGREDIENCE: 300g bílých fazolí, 200g uzeného bůčku, 2 lžíce tuku, 1 cibule 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, česnek, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané, propláchnuté fazole namočíme na tři hodiny do vody, pak je dáme vařit, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové uzené maso a vaříme společné. Když je obojí měkké, zahustíme růžovou cibulkovou jíškou, přidáme podle chuti sůl, papriku, kterou jsme zpěnili na tuku, rajčatový protlak, utřený če ..
INGREDIENCE: 500g vepřové kýty, 4 lžíce sádla, 2 menší cibule, špetka hladké mouky 1 lžička mleté sladké papriky, 60g žampiónů, 2 feferonky, 8 lžic sterilovaného leča, worcester, 1 lžíce kečupu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, zprudka opečeme na sádle, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Po zpěnění ji zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme mletou sladkou papriku, potom na plátky nakrájené žampióny a drobně rozsekané feferonky; zalijeme několika lžícemi vod ..
INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 100g šunky, 100g žampiónů, 2 cibule, 8 lžic bílého vína, sladká mletá paprika, mletý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, rychle ji osmahneme na oleji a másle, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli a žampióny, na nudličky nakrájenou šunku a osmažíme je, až cibule zesklovatí. Do směsi vmícháme mletou papriku, zalijeme vínem a 6 lžícemi vody, osolíme, opepříme a podusíme a ..
INGREDIENCE: 400g vepřového plecka, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 2 kapie, 150g měkkého salámu nebo klobásy, 50g vepřového sádla, 1/16 l smetany, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v celku omyjeme a po osušení je nakrájíme na menší kostičky o hraně 1,5-2 cm.Nakrájenou cibuli a s trochou soli utřený česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme protlak, promícháme a vložíme maso. Podusíme, osolím ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA