INGREDIENCE: 500g hub, 1 cibule, 3 lžíce sádla, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 rajčata, 4 zelené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, očištěné a oprané houby, na proužky nakrájené zelené papriky a na čtvrtky rozkrájená rajčata. Osolíme a vše společně dusíme asi čtvrt hodiny. Ke guláši můžeme přidat také pokrájené, předem podušené telecí maso a společné dohotovit. Dusíme pokud možno bez přilévání vody. Podáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 500 g hub, 3lžíce sádla, 2 menší cibule, 1 zelená paprika, 1 rajče, sůl, kmín, mletá sladká paprika, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pokrájené houby podusíme na cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Pak přidáme na nudličky pokrájenou papriku a na kolečka pokrájené rajče: Osolíme, okmínujeme, přidáme mletou sladkou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Měkké houby zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a krátce po ..
INGREDIENCE: 600-700 g různých ryb, sůl, 60g slaniny, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 300g brambor, mletý kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté ryby zbavíme kostí, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát na chladném místě. Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Pak přidáme mletou papriku, očištěné a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, posypeme mletým kmínem a dusíme dopoloměkka. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájené ryby a dus ..
INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika).POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu vys ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 2 větší cibule, 4 lžíce sádla, 800g brambor, sůl, 1 lžička sladké mleté papriky, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme a podusíme na sádle. Přidáme lančmít nakrájený na kostky a osmahneme. Přidáme syrové brambory nakrájené na kostky, osolíme, opaprikujeme, opepříme, promícháme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, až jsou skoro měkké. Mouku rozkvedláme v troše vody, přilijeme do guláše a dodusíme. Podáváme se zeleninovým ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar (voda) podle potřeby, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 250g žampiónů, 3 zelené papriky, 4 rajčata, 30g slaniny, 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a vmícháme sladkou mletou papriku. Na malé kousky rozdělené kuře na ní krátce opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 1/2 masoxové kostky, kmín, sůl, 1/8 l smetany (nebo mléka), 2-3 lžíce hladké mouky, 4 vuřty, 1 lžička sladké mleté papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka, podusíme na třech lžících tuku - nejlépe na sádle, na kterém jsme předem osmažili drobně pokrájenou cibuli. Po osmažení je zalijeme vodou s masoxem tak, aby byly zpola potopeny, přidáme kmín, sůl a dusíme, až brambory změknou. Pak pokrm zahustíme smetanou, ve k ..
INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 1 lžíce sádla 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, 4 dl vývaru z masoxu nebo vody.,feferonky, 1 sterilovaná okurka, sůl, polévkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme mletou sladkou papriku, vmícháme kečup, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme. Potom přidáme obsah konzervy a drobně rozsekané feferonky. Vše zamícháme a dobře prohřejeme. Nakonec vmícháme sterilovanou okurku nakrájenou na nudličky: Podle potřeby dochut ..
INGREDIENCE: 300g špekáčků, 50g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, vývarz ½ kostky masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kávové smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nadrobno nakrájíme, rozškvaříme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, po zpěnění vmícháme a opečeme oloupané a na kolečka nakrájené špekáčky, zasypeme je mletou paprikou, osolíme, opepříme, promícháme, aby se paprika dobře rozpustila v tuku a hned zali ..
INGREDIENCE: 30d g vuřtů nebo točeného salámu, 50g slaniny, 1-2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, 2 papriky, 3 tvrdší rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobně nakrájené rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, k tomu přidáme oloupané na kostky nakrájené vuřty a rychle je opečeme. Pak vše zaprášíme moukou, trochu osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Nyní k vuřtům přidáme oči ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA