INGREDIENCE: 3 balíčky dětských piškotů, kompotované višně, brandy.Krém: 1 l smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 150g měkkého tučného tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce mouč. cukru, 1 balíček vanil. cukru, kompotované višně.Poleva: 100g čokolády na vaření, 1/8 l smetany ke šlehání.Ozdoba: 1/8 l smetany ke šlehání, 1 balíčku ztužovače šlehačky kompotované višně.POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty lehce pokapeme trochou nálevu z kompotu smíchaného s brandy. Do dortové formy vyložené alobalem sklád ..
INGREDEINCE: 100g mandlí, 4 vejce, 140g krupicového cukru, 80g hl. mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, ovoce na ozdobu. Krém: 1 balíček pudinkového prášku s kakaovou nebo čokoládovou příchutí, 3 dl mléka, 60g čokolády na vaření, 100g másla. Poleva: 150g mouč. cukru, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Mandle vsypeme do vařící vody, spaříme asi 40 vteřin, scedíme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Po vychladnutí několik mandlí odložíme na ozdobu, ostatní u ..
INGREDIENCE. 4 bílky, špetka soli,2 lžičky citrónové šťávy, l balíček vanilkového cukru, 250 g cukru, 250 g mletých lískových oříšků.NA KRÉM: 40 g cukru, 30g škrobové moučky, 1 žloutek, 1 velké mango, 150g šlehačkyNA OZDOBU: 1 malý banán, 1 kiwi, 150 g šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky se soli, citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu, za stálého šlehání přidáváme pomalu cukr a přibližně ještě 10 minut šleháme. Troubu předehřejeme na 100 °C. Lískové oříšky vmícháme do baiser ..
INGREDIENCE: Rozpočet na piškoty: 150g cukru, 6 žloutků, vanilka, citrónová kůra, ze 6 bílků sníh, 180g hrubé mouky, 10g cukru na posypání, 10g másla na papír, 150g meruňkové zavařeniny, 1/4 l šlehané smetany na ozdobu, 30g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme piškoty: prosátý, tlučený cukr žloutky a tlučenou vanilku třeme v míse 1/2 hod. Pak přidáme z bílků tuhý sníh současně s hrubou moukou. Těsto vložíme do papírového kornoutu s hladkou trubičkou a uděláme na plech papírem vyložený a sy ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA