INGREDIENCE: 5 velkých vajec, 120 g pískového cukru, l vanilkový cukr, 120 g tuku Hera, 150 g mletého máku, 50 g mletých ořechů, 50 g hrubé mouky, 2/2 lžičky skořice, l lžička prášku do pečiva, l lžíce rumu, mouka a tuk na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky, cukr a rozehřátý tuk Ušleháme do pěny (můžeme přidat 5 lžic horké vody), vmícháme mletý mák a ořechy, mouku s práškem do pečiva, skořici, rum a hustý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a upečeme pomalu ve vyh ..
INGREDIENCE: 200 g cukru moučka, 2 vejce, lžička citrónové šťávy, cukr vanilka, 300 g hrubé mouky, 5 bílků, 30 g másla, 30 g hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, 2 celá vejce, 5 žloutků a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citrónovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme do růžova asi 45 minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklos ..
INGREDIENCE: 2 hrnky (po ¼ l ) polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 2 vejce, citronová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr a žloutky utřeme do pěny, zlehka přimícháme mléko, mouku s práškem do pečiva, olej a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě. Po upečení můžeme různě zdobit, čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou. ..
INGREDIENCE: 200 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 200 g pomletých vlašských jader, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 sklenice oleje, 1/2 sklenice mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s olejem a moučkovým cukrem. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně do této směsi vlijeme mléko. Do směsi přidáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Na závěr vmícháme do těsta rozemleté vlašské ořechy. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 1 hrníček krupicového cukru, 2 hrníčky hladké mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa,1 hrníček mléka. 1/2 hrníčku oleje, strouhanou citronovou kůru z 1 citronu, sůl, 2 čokolády na vaření, čokoládovou rýži. Náplň: 2 kostky měkkého tvarohu, 1 hrníček moučkového cukru,1 hrníček mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 2 vejce - vše rozmícháme do hladka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem ..
INGREDIENCE: 400 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g moučkového cukru, špetka soli, 200 g rostlinného tuku, 2 malá vejce, na ozdobu sekané oříšky nebo mandle. Náplň: 3 lžíce marmelády, 4 dl mléka, l lžíce másla, 500 g měkkého tvarohu, 200 g cukru, l vejce, l vanilkový pudink. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, špetkou soli a zaděláme změklým tukem a vejci hustší hladké těsto. Vyválíme ho na rozměr pekáče, pekáč vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, ..
INGREDIENCE: 370 g hladké mouky, 3 vejce, 1 zakysanou smetanu, sůl, jíšku ze sádla POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, vajec, smetany a soli zaděláme těsto. Mezitím uděláme klasickou jíšku, kterou necháme vychladnout. Poté těsto rozválíme, potřeme jíškou, složíme a necháme hodinu odpočinout. Následně těsto rozdělíme na tři části, rozválíme je a plníme různými náplněmi. Zabalíme, konce přimáčkneme, dáme na plech a potřeme vejcem. Pečeme do růžova. ..
INGREDIENCE: Listové těsto, 1 zakysaná smetana, 1 hořká čokoláda, (ovoce podle chuti). POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto vyvalíme na plat, rozkrojíme na čtverce různé velikosti, posypeme mouč. cukrem a dáme péci. Po upečení necháme vychladnout a na těsto dáme zakysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu bez tuku a můžeme ozdobit ovocem. ..
INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 250 g cukr moučky, 250 g medu, 3 vejce, necelá lžička jedlé sody, ml. skořice, perníkové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, necháme do druhého dne odležet. Rozválíme tenký plát, vykrajujeme kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem. Když zrůžoví, vyjmeme a okamžitě stáčíme do kornoutků a dáme asi tři kousky do sebe a vložíme do sklenice, aby držely tvar uší. Necháme zchladnout. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka zalijeme vodou a octem, aby nezhnědla, a podle chuti přidáme cukr, sůl a jemně nastrouhaný křen. Můžeme zlahodnit přistrouháním ořechů nebo mandlí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA