INGREDIENCE: 7 bílků, 350 g krupicového cukru, 170 g kokosu, 100 g mletého cukru. Krém: 1 máslo, 3 lžíce cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s krupicovým cukrem ušlehat do tuha ve vodní lázni (asi 15 min.), potom je nutno nechat 2 hodiny v klidu - ne déle, protože pak mohou bílky téct. Po 2 hodinách přidáme k ušlehaným bílkům kokos a mletý cukr. Tvarujeme na plech s pečícím papírem pomoci šablony laskonky, pečeme cca 7-9 min. při teplotě 180 °C. Laskonky sundá ..
INGREDIENCE: 1 kondenzované slazené mléko, 200 g kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme dohromady a tvoříme na plech kokosky, které necháme chvilku vysušit v troubě. Vyzkoušejte, jsou opravdu skvělé! ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 200 g másla (Hery), 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, vanilkový a moučkový cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Postup zpracování a pečení je klasické. ..
INGREDIENCE: Těsto: 300 g ml. cukru, 4 bílky, 200 g ml. ořechů, 2 lžíce hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem šlehat nad parou do zhoustnutí, odstavit, vmíchat ořechy a mouku a stříkat sáčkem na plech rohlíčky nebo tyčinky. Péct v mírně vyhřáté troubě, spíš sušit, jako sněhové cukroví. Krém se dělala klasický pudinkový s máslem, jen se do něj přidá trochu nescafé. Krém zdobičkou nastříkat na rohlíčky, dát na chvíli do mrazáku a pak máčet v čokoládové polevě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 180 g hořké čokolády, 60 g Iva tuk, 600 g nugátu-vše rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme: 300 g posekaných ořechů nebo mandlí, 6 lžic rumu. Z hmoty utvoříme koule a obalíme je v pražených nasekaných mandlích. ..
INGREDIENCE: 360 g hery, 110 g moučkového cukru, 1x vanilkový cukr 3 žloutky 460 g nahřáté hladké mouky, marmeláda (nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Šleháme (utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem (klasicky co se používá, když tř ..
INGREDIENCE: 200 g, másla, 1 vanilkový cukr, 75 g mouč. cukru, 1 vejce, 250 g hl. mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g letých lískových oříšků, 125 g nugátu, tmavá dortová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme všechny přísady a vyšleháme elektrickým mixerem, pak krátce propracujme ručně a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180°C asi 7 minut. Nugát rozpustíme nad párou, po mírném ochlazení namočíme jednu stranu spodního kolečka a přilepíme druhé ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 25 g kokosového oleje, 200 g čokolády na vaření, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce rumu, 100 g strouhaného kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo a kokosový olej rozpustíme na mírném ohni, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání nechat všechno mírně povařit. Poté vmícháme vanilkový cukr, mouč. cukr, strouhaný kokos a rum, dobře promícháme. Stále poměrně tekutou hmotu odstavíme na 2-3 hodiny do lednice, mícháme ji jednou nebo dvakrát za hodinu ..
INGREDIENCE: 560 g hl. mouky, 160 g mouč. cukru, 400 g másla, 200 g mletých lískových oříšků a arašídů, 100 g ml. cukru a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, oříšky a máslo nakrájené na malé kousky uhněteme v těsto. Těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Poté tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech, pečeme při teplotě 175 stupňů cca. 15 min. Ještě horké je obalujeme v cukru nebo po vychladnutí namáčíme rohy v rozehřáté čokoládě. ..
INGREDIENCE: 4 bílky, 250 g hrubého krystalu, 150 g mletých ořechů, 40 g rozinek, 30 g kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky dotuha ušleháme, přidáme ostatní přísady, lehce promícháme a na plech klademe oválné kopečky. Ozdobíme je polovinou loupané mandle nebo lískového oříšku a sušíme v mírné troubě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA