INGREDIENCE: 1 kg kapra, 100 g rozinek máčených v rumu, 150 g cibule, 1 citrón, 1 lžička sladké papriky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, 2 banány. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi opečeme kapra a vyjmeme. Nakrájenou anglickou slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, rozinky namočené v rumu, posypeme sladkou paprikou, zakapeme citrónem, vrátíme rybu a dáme péct do trouby. Pečeme asi 20 minut při 180 °C. Před koncem pečení přidáme nakrájený banán. ..
INGREDIENCE: Potřebujeme: větší porce kapra, citrón, sýr,vejce, hladkou mouku,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky kapra řádně opereme. Pak osušíme a pokapeme šťávou. z citrónu a dáme do chladna asi 45 minut odležet. Poté osolíme,opepříme,obalíme v hladké mouce. Rozšleháme vejce a přidáme nastrouhaný sýr. V této směsi obalíme připravené porce. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji dozlatova. Jako přílohu podáváme bramborový salát. ..
INGREDIENCE: 800g kapra, 4 vejce, 300g hladké mouky, 1dcl mléka, 100g eidamu, 50g slaniny, olej na smažení, nasekaná zelená petrželka, sůl. Citrónová omáčka: 100g jogurtu, 1 citron, na špičku nože kurkumy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme a nakrájíme na porce. Z mléka, vajec, strouhaného sýra, nadrobno nakrájené slaniny, petrželky a soli připravíme těstíčko. Porce kapra obalíme v těstíčku a pomalu na oleji usmažíme dozlatova. Podáváme s citronovou omáčkou. Jogurt smícháme se šťávou z citronu, s ..
INGREDIENCE: Kapr, sůl, petrželka, bylinkové máslo, 5 paprik, 4 cibule, rajčata, 5 stroužků česneku, 3 zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, zbavíme šupin, nakrájíme na podkovy, osolíme, přidáme petrželku a položíme jej do nádoby ze skal. Přidáme asi 250g bylinkového másla, které rozdělíme na části a rovnoměrně rozložíme do nádoby. K porcím kapra přidáme papriku, cibuli a rajčata, dále stroučky česneku a šlehačkovou smetanu. Papriku a cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na pol ..
INGREDIENCE: 1,5 kg kapra, sůl, citrón, 100g šunky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 3 malé kyselé okurky, strouhanka, 150g oleje na smažení, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra očistíme, rozpůlíme a vykostíme. Nařežeme z něj širší porce. Každou porci osolíme, zakapeme citrónem, na vnitřní stranu dáme plátek šunky a ¼ okurky. Potom porce svineme jako roládu a sepneme jehlou. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance a pomalu smažíme dozlatova. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, bezlepková mouka, 1 velké vejce, 2 lžíce mléka, kukuřičná strouhanka, tuk na smažení, dílky citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Osušíme je, osolíme, obalíme v bezlepkové mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a v kukuřičné strouhance. Usmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovým salátem. ..
INGREDIENCE: 1 kg ryby, sůl, pepř, 80 g slaniny, 60 g másla, 1-2 sklenky bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a očištěného kapra bez hlavy a bez ploutví osolíme a opepříme. Do pekáče dáme na menší kousky rozdělené máslo na ně vložíme rybu a pokryjeme ji plátky slaniny. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Asi po čtvrt hodině se začíná máslo zabarvovat. Aby se nepřipálilo, přilijeme sklenku vína a rybu vždy po chvíli přelijeme šťávou. Podle potřeby přilijeme i další víno. Pečeme celkem asi 40 mi ..
INGREDIENCE: Na jednu porci: 150g kapra, ½ kolečka citronu, sůl, pepř, ½ lžíce oleje, ½ cibule, bobkový list, 5g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do porce kapra vytvoříme zářez a vložíme do něj půl kolečka citronu, kapra osolíme, opepříme. Misku z varného skla nebo na pečení vymažeme olejem, rovnoměrně obložíme tenkými kolečky cibule, přidáme bobkový list a porci kapra, kterou posypeme strouhankou, zakapeme olejem a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Jako přílohu podáváme pečené brambo ..
INGREDIENCE: 2 kg kapra, 5dcl bílého vína , 250g čerstvých žampionů, 1 pórek, 1 zelená paprika, 1 balíček slaných burských oříšků, máslo, koření na ryby, worcesterská a sójová omáčka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného a vykostěného kapra nakrájíme na filety, dáme do mísy, zalijeme vínem a necháme přes noc uležet. Pekáč vyložíme alobalem potřeným máslem a rozložíme na něj mírně osolené kapří filety, které posypeme kořením na ryby, na kolečka nakrájeným pórkem, plátky žampionů a směsí z nakrájen ..
INGREDIENCE: 600 g kapra, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1 malý celer, 1 řapíkatý celer, sladká paprika, bílý pepř, sůl, polévkové koření, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra osolíme, opaprikujeme, opepříme a na másle lehce opečeme. Na máslem vymazaný alobal položíme orestovanou zeleninovou směs a na ní kousky kapra. Přidáme plátky másla a pečeme v troubě asi 20 minut. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA