POSTUP PŘÍPRAVY: Velké oprané kuře nasekáme na dílky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole do zlatova na oleji, ke kterému pro chuť přidáme kousek másla. Pak maso vyjmeme a do kastrolu nakrájíme očištěné žampióny nebo hříbky. V omastku je trochu podusíme, pak přidáme velmi jemně krájenou cibuli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce portského vína, 1/2 sklenice vývaru, vložíme kuře zpět a zakryté dusíme na mírném ohni. Při podávání lehce posypeme každý dílek kuřete jemně ..
INGREDIENCE: 1/2 kg rýže, 200g šunky, 200g slaniny, 1/2 kuřete nebo slepice, klobásu nebo párek, cibulku, česnek, 6 vajec, pepř, hřebíček, bobkový list, olej a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu. Všechno necháme dusit,do měkka. Pak přidáme ryži a vodu a necháme pomalu vařit. Hotový pokrm vyklopíme na mísu a odstraníme bobkový list. ..
POSTUP PŘPRAVY Dobře opláchnuté á osušené kuře tresírjujeme - už víme, že je to sešití silnou niti - i s drůbky. Pak je vložím do hrnce, ve kterém je nakrájena 1 mrkev, brukev, pórek a přidán bobkový list tymián a hřebiček. Vše zalijeme 2 1 horké vody a osolím. Na prudkém ohni nechám vařit 30 minut bez pokličky. Po 30 minutách kuře vytáhneme a uložíme je do studena. Polévku z kuřete a zeleniny vaříme dél, tak dlouho, až se polovina vody vypaří - proto jsme nedali poklici – a zůstane jen 1 litr. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a rozčtvrcené kuře dáme dusit na omastek s celou oloupanou, rozmačkanou cibulí a s práškovou paprikou. Občas podléváme vývarem. Když je kuře hotové, silně je opepříme a zahustíme omáčku rozemletými burskými oříšky. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře omyjeme a osušíme utěrkou. Rozsekneme je po páteři na dvě půlky, osolíme, vydatně opepříme a po obou stranách potřeme nastrouhaným česnekem. Pak obě půlky položíme kůží do rozpáleného oleje a zatěžkáme je, aby se maso při pečeni nestahovalo. Necháme péci po 10 minutách na každé straně. Na talíři obložíme čtvrtkami, posolených a mírně opepřených rajčat. ..
INGREDIENCE: Toto kuře má zvlášť dobrou a zajímavou chuť, neboť je smažíme se sýrem. připravíme si80g strouhaného eidamu, 150g hladké mouky, 2 dl mléka a 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře - očištěné a oprané - rozdělíme na 4 porce, které povaříme asi 20 minut v osolené vodě. Pak je vyjmeme, částečně odkostíme a vychladlé porce obalíme v mouce. Ze zbylé mouky, vajec, mléka a strouhaného eidamu si připravíme těstíčko, které přisolíme, velmi jemně opepříme a jednotlivé porce v něm namáčíme a obracíme, ..
Známe už dvě kuřata po Gruzínsku: Tabaka a Tamara. Nyní přistoupíme k třetímu gruzínskému receptu; je to studená lahůdka, kterou zvlášť oceníme v horkých letních dnech. Můžeme ji připravit z kuřete nebo i z půlky mladší slepice.Dobře očištěné kuře dáme v celku vařit do slané vody a kořenovou zeleninou. Vody nedáme příliš, abychom získali vývaru jen tolik, kolik ho upotřebíme na omáčku. Uvařené kuře nebo slepici vyndáme, rozporcujeme a zprudka opečeme na pánvi v horkém omastku. Mezi vařením jsme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Asi půlkilové vykuchané a očištěné kuře ponoříme do horkého zeleninového vývaru a uvaříme je do měkka. Dáme odkapat, necháme vychladnout a pak celé kuře omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme strouhankou a v dostatečném množství rozpáleného oleje do zlatova vysmažíme - smažení má trvat nejvýš 6 minut. Hotové kuře dáme na vyhřátou mísu a obložíme opékanými brambory, dušným zeleným hráškem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělím na čtyři kusy. Ty posolím, opepřím a smažím na oleji, do kterého jsem přidal kousek másla, asi 10 minut po obou stranách, 100g vepřového pečeného masa a 100 g šunky, l00 g žampiónů nebo hříbků. Žampióny nebo hříbky jemně podusím na másle a spolu se šunkou a pečeným vepřovým masem dvakrát umelu na strojku. Do této směsi rozmíchám 1 vejce, pak 40g třeného másla a nakonec odhodlaně přidám kalíšek koňaku. Tak vzniklou směsí potřu kousky kuřete a vrhnu se na další přípr ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Půlku kuřete očistíme, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Dáme do misky, přidáme k němu půlku syrového vejce, lžíci vodou máčené škrobové moučky, osolíme, promícháme a na hodinu dáme do chladna. Mezitím si připravíme kořeněnou čínskou omáčku. Potom si nakrájíme cibuli a paprikové lusky (cibule asi 100g, paprik přibližně také tolik) a v pánvi je krátce podusíme. Přidáme k nim vychlazené a rozkrájené kuřecí maso, promícháme, prudce opečeme, zalijeme kořeněnou omáčkou, vše doh ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA