POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom.třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nudlové těsto s hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutku a vody. Dlaní propracované těsto má být lesklé a suché. Těsto, rozválené na placky, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu zaschnout, přičemž je několikrát obrátíme. Placky musí být vláčné; jsou-li přeschlé, lámou se. Pak třikrát umeleme ve strojku: 200g hovězího masa z plece nebo hrudí, 150 g prorostlého vepřového masa z plece nebo z krku zároveň s 60g cibule. Utřeme do pěny 30g másla a za stálého míchání k ..
POSTUP PŘÍPRAVY: K téhle indické pochoutce použijeme 1/2 kg masa. Hovězího, vepřového, telecího, z kuřat, čím více druhů, tím lépe. Umeleme 2 cibule, pálivou zelenou papriku (v zimě ji nahradí feferonky) hrst usekané petrželky, 4 stroužky česneku, lžičku zázvoru, přidáme 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, lžičku práškového cukru, špetku skořice, polévkovou lžíci kečupu a worcesteru. Potom nakrájíme dvě cibule a na oleji je osmažíme do zlatova, ..
INGREDIENCE: 4 libové hovězí plátky z kýty, sůl, mletý pepř, 50 g hladké mouky, 40 g sádla,20 g másla, 150 g mrkve, l 00 g petržele, 1 cibule, 1/4 l vývaru, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu nařízneme na třech místech; naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na sádle a másle. Přeložíme je do nádoby z jenského skla; přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a petržel, drobné rozsekanou cibuli, na vše nalijeme tuk od opékání, přilijem ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 40g sádla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1,5 dl vývaru, 1,5 dl kysané smetany, 4 tenké plátky uzené slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, prudce opečeme po obou stranách na sádle a přeložíme do nádoby z jenského skla. K sádlu přilijeme olej, zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem, vložíme roštěnky a dusíme doměkka. Měkké maso přeložíme na mísu, do š ..
INGREDIENCE: 800 g roštěnce nebo zadního hovězího masa,1 láhev aleje; worcesterská omáčka, tatarská omáčka, křenová omáčka, kečup,cibulky, okurky . POSTUP PŘÍPRAVY: Na stůl rozestavíme již hotové koupené omáčky, talířek s rozkrájenými okurkami a mističku s cibulkami. Zapálený vařič dáme do středu stolu a na něj postavíme již rozehřátý olej v misce nebo kotlíku. Maso předem rozkrájené postavíme v misce vedle nádoby na fondule. Každý z hostu si napichuje na vidlici kousek masa, ochutí jej worcest ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA