Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | JANG-CCHUNG ČCHAO NIOU-ŽOU-S (maso po čínsku s cibulí)

POSTUP PŘÍPRAVY: K této specialitě si nejprve připravíme pravou čínskou kořeněnou omáčku. Protože však víno Šao-sing bychom sháněli s velkými obtížemi a přípravek Wej-su bychom.třeba ani nedoptali, nahradíme je našimi výrobky a budeme si gratulovat, že jsme dostali aspoň ty. Kořeněnou čínskou omáčku si upravíme z půl lžíce polévkového koření Vitana, lžíce vermutu, kávové lžičky worcesteru, kávové lžičky octa, na špičku nože glutasolu, přibližně stejného množství cukru a lžíce ve vodě máčené škro ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | SIBIŘSKÉ PELMENĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nudlové těsto s hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutku a vody. Dlaní propracované těsto má být lesklé a suché. Těsto, rozválené na placky, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu zaschnout, přičemž je několikrát obrátíme. Placky musí být vláčné; jsou-li přeschlé, lámou se. Pak třikrát umeleme ve strojku: 200g hovězího masa z plece nebo hrudí, 150 g prorostlého vepřového masa z plece nebo z krku zároveň s 60g cibule. Utřeme do pěny 30g másla a za stálého míchání k ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HAJDARÁBADSKÁ HOMOLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: K téhle indické pochoutce použijeme 1/2 kg masa. Hovězího, vepřového, telecího, z kuřat, čím více druhů, tím lépe. Umeleme 2 cibule, pálivou zelenou papriku (v zimě ji nahradí feferonky) hrst usekané petrželky, 4 stroužky česneku, lžičku zázvoru, přidáme 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, lžičku práškového cukru, špetku skořice, polévkovou lžíci kečupu a worcesteru. Potom nakrájíme dvě cibule a na oleji je osmažíme do zlatova, ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ ZADNÍ A LA (ESTERHÁZY).

INGREDIENCE: 4 libové hovězí plátky z kýty, sůl, mletý pepř, 50 g hladké mouky, 40 g sádla,20 g másla, 150 g mrkve, l 00 g petržele, 1 cibule, 1/4 l vývaru, 2 dl kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky po obvodu nařízneme na třech místech; naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme po obou stranách na sádle a másle. Přeložíme je do nádoby z jenského skla; přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a petržel, drobné rozsekanou cibuli, na vše nalijeme tuk od opékání, přilijem ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ROŠTĚNKY (CSIKÓS).

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 40g sádla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1,5 dl vývaru, 1,5 dl kysané smetany, 4 tenké plátky uzené slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, prudce opečeme po obou stranách na sádle a přeložíme do nádoby z jenského skla. K sádlu přilijeme olej, zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem, vložíme roštěnky a dusíme doměkka. Měkké maso přeložíme na mísu, do š ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BURGUNSKÉ MASOVÉ FONDULE.

INGREDIENCE: 800 g roštěnce nebo zadního hovězího masa,1 láhev aleje; worcesterská omáčka, tatarská omáčka, křenová omáčka, kečup,cibulky, okurky . POSTUP PŘÍPRAVY: Na stůl rozestavíme již hotové koupené omáčky, talířek s rozkrájenými okurkami a mističku s cibulkami. Zapálený vařič dáme do středu stolu a na něj postavíme již rozehřátý olej v misce nebo kotlíku. Maso předem rozkrájené postavíme v misce vedle nádoby na fondule. Každý z hostu si napichuje na vidlici kousek masa, ochutí jej worcest ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz