INGREDIENCE: U nás ho nahradíme dosažitelnější zeleninou - krabicí zmrazeného leča. K ní si připravíme 2 cibule, 6 vařených brambor, hrst podušené rýže, 1/2 kg prorostlého vepřového masa, lžíci sádla, 60g ztuženého tuku. V letním období můžeme zmrazené lečo nahradit 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata, vařené brambory a cibuli na kolečka. Papriky, rajčata a cibuli promícháme, maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozpálen ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na tento pokrm lze použít maso vepřové, mladé hovězí nebo drůbeží maso. Maso. naklepeme opepříme osolíme a paličkou vklepeme strouhanou housku. Obalíme v rozšlehaném vejci a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pak vždy mezi dva řízky dáme plátek anglické slaniny nebo polského salámu, kroužky cibule, nudličky papriky, spíchneme k sobě párátky a dáme do tlakového hrnce, do kterého jsme na dno dali děrovanou vložku Podlijeme vývarem z masoxu. Délka dušení záleží na kvalitě masa. Po ..
INGREDIENCE: 400 g vepřového plecka, 400 g skopového plecka, 3 lžíce sádla nebo oleje, 8 menších cibulí, 8 paprik, 5 stroužků česneku, svazek petrželky, 2lžičky sladké mleté papriky, sůl, 1 lžička mletého bílého pepře, špetka pálivé mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, cibulí na kolečka, papriky na nudličky, česnek nasekáme, omytou petrželku drobně nakrájíme, všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme a necháme 2 hodiny přikryté stát. Pak směs nasypeme do kastrolu ..
INGREDIENCE: 6 vepřových kotlet, tuk na smažení. Směs: 2 celá vejce, + lžička soli, pepř, 3 lžičky maggi, 3 lžičky worcesteru, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce solamylu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, nařízneme na 4 místech a namočíme po obou stranách ve směsi. Namočené naskládáme do misky a zalijeme zbytkem nakládací směsi. Necháme do druhého dne v chladničce odležet. Na pánvi rozpálíme tuk a kotlety do něj vkládáme . trochu jimi pohneme aby se nepřipalovaly, zhruba po 4 minutách je obrátíme a p ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 80 g sádla 2 cibule, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky a 1 rajče (nebo 4lžíce sterilovaného leča), 500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 1 dl bílého vína, kmín, majoránka, saturejka, špetka hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích a u kosti nařízneme naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zapráš ..
INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 2 Lžíce sádla, 1 Lžíce hladké mouky, 2 větší cibule, 250 g jablk, 1 l hovězího vývaru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, oprané a tuku zbavené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pokrájíme na nudličky a prudce opečeme na sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme vysmahnout a zaprášíme moukou.. Dále přidáme oloupaná, na hranolky nakrájená jablka, zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. Podáváme s opékanými brambory nebo s rýží. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, nakrájené na kousky, stroužky nasekaného česneku,1/3 hrnku limetové šťávy, 1 hrnek cukru krystalu,1 lžička mletého nového koření, hrnky hovězího vývaru, 1 cibule, nakrájená nadrobno, 2 lžíce olivového oleje,2 lžíce kari koření, lžička skořice, 4 mrkve, nakrájené na kolečka , brambory, nakrájené na kousky, 1 červená paprika, nakrájená na kousky, 3 bobkové listy,1 snítka tymiánu, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso smícháme s česnekem a limetovou šťávou a necháme 60 min ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 cibule, 90 g sádla, 40 g slaniny, 100 g uzené klobásy, 80 g rajčat, 1 zelená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme na ni kotlety a po obou stranách je pomalu dusíme. V jiné nádobě rozpustíme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná a pokrájená rajčata, papriku pokrájenou na nudličky, vše osolíme a přidáme ke kot ..
INGREDIENCE: 400g libového vepřového plecka, 4 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje do marinády, 4 cibule nakrájené na tenké kolečka, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky (nebo maggi), 1 lžíce kari, 1 lžíce ml. papriky, 1 lžička drceného pepře, 1 lžíce pálivé papriky, 2 celá vejce, 2 špetky soli, olej na smažení. Z tohoto uvedeného množství zhotovíme zhruba 12-15 placiček.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, nakrájíme na velice malé kostičky. Dáme do misky, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně ..
INGREDIENCE: 750 g vepř. kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepř. jater, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g rostlinného tuku, 5 dl vývaru¸40 g hladké mouky. Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakrájenou cibulku usmažíme, vložíme kotlety, podlijeme vodou z hub a dáme péci. Měkké maso vy ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA