Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | VRABCI SE ZELÍM.

INGEDIENCE: 4 vrabci , 10dkg slaniny, 7-10dkg strouhanky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vrabci bez hlaviček , vykuchaní,osolení a řádně opraní se nechají chvíli odležet. Dno kastrůlku se vyloží plátky slaniny, do toho se vloží vrabci,osolí, posypou strouhankou, občas se podlévají a přikryté se dusí. Hotoví brabci se narovnají na mísu,polijí vlastní šťávou a obloží dušeným zelím. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KŮZLEČÍ NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 600g kůzlečího masa, 30g másla, 1 cibule, sladká paprika, 2 dl smetany, 20g mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme sladkou papriku a na menší kousky rozřezané kůzlečí maso. Vše posolíme, přikryjeme a dusíme. Když je maso měkké, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a necháme ji dobře povařit. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ITALSKÉ BRODETTO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dostali jame malého kapříka, okouna a línka. Jak to udělat, aby se ti, které podělíme, nedomnívali, že tu nejlepší rybu mám já? Upravíme je dohromady - každý dostane od každé kousek. Bude to něco na způsob slavné francouzské bouillabaisse. Všechny ryby vykucháme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V rozpáleném oleji zpěníme ne kolečka nakrájenou cibuli, stroužek utřeného česneku a jemně nasekanou petrželku. Do toho přidáme kousky osoleného rybího masa a necháme je slabě opéci. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BOLOŇSKÁ PIZZA S MLETÝM MASEM.

INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 150 ml mléka, 2 vejce, tuk na vymazání pekáčku. Náplň: 300 g mletého masa, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 1 malý pórek, 150 g tvrdého sýra, petrželka, POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl a olej. Přidáme mléko a vejce. Vypracujeme v míse hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané mísy nebo pekáčku. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BOLOŇSKÁ PIZZA

INGREDIENCE: Těsto: 30 g droždí, 11/2 kávového šálku vlažné vody, špetka cukru, 3 1/2 šálku polohrubé mouky,1/2 lžičky soli, šálek oleje. Náplň: 2 cibule, 2 lžíce oleje, 6 rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku,2 stroužky česneku, 1 lžička cukru, sůl, pepř, 300 g měkkého salámu, špetka dobromyslu, 3 feferonky, 3 lžíce nastrouhaného sýra, 6 sardelových řezů. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a čtyřmi lžícemi vlažné vody. Necháme na teplém místě vykynout. Do mísy s moukou přidáme sůl a př ..

SPECIALITY RŮZNÉ | FONDUE S PRAŽSKOU PŘÍCHUTÍ.

INGREDIENCE: 200 g sýra Primátor, i smetanový tavený sýr, 1 stroužek česneku, 300 ml bílého vína, 1 neplná lžíce maizeny, mlety pepř, muškátový oříšek, 30 ml Griotky, 5 nožiček pražských párků, 5 menších cibulí, rohlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Misku vytřeme česnekem, nalijeme do ní sladké kořeněné bílé víno a zahřejeme. Potom za stálého míchání přidáme na drobné kostičky nakrájený Primátor a tavený smetanový sýr. Zahříváme, až se za stálého míchání sýr roztaví. Do roztaveného sýra přidáme ve 2 lžícíc ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ FONDUE SE ŠUNKOU NA TOASTECH.

INGREDIENCE: 400 g sýra Otava, špetka zázvoru, větší stroužek česneku, špetka soli, 150 ml bílého vína, 250 ml vody, 1 smetanový sýr, 300 g šunky, 300 g rybího filé, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 chlebíčková veka, tuk na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Chlebíčkovou veku rozkrájíme na tenké plátky a na tuku opečeme toasty. Rybí filé povaříme 5 minut ve 200 ml vody se lžící citrónové šťávy a se špetkou soli, potom necháme prochladnout. Vodu s vínem přivedeme téměř k varu v misce vytřené česnekem. Potom př ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PIVNÍ FONDUE.

INGREDIENCE: 450 g tvrdého sýra Primátor, i00 ml světlého piva; hořčice, pepř, 300 g chlebíčkové veky nebo anglického bílého chleba. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme rozstrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme na hladkou hmotu. Necháme ho trochu zchladnout a natřeme na plátky veky nebo bílého chleba. Urovnáme na horký plech a krátce v troubě zapečeme, až sýr na povrchu zezlátne. Podáváme horké k pivu nebo čaji. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PASTEVECKÉ FONDUE.

INGREDIENCE: 250 g sýra Primátor, 150 ml bílého vína, 5 g maizeny, mletý pepř, muškátový oříšek, 400 g bílého chleba, 2-3 stroužky česneku, sůl, 60 g másla na vymazání, 250 g šunky nebo šunkového salámu, 50 g žampiónů, 20 g másla, 5 malých rajčat POSTUP PŘÍPRAVY: Do hlubší pánve nalijeme víno a zahřejeme je, přidáme na malé kostičky nakrájený nebo rozstrouhaný sýr a za stálého míchání ho necháme roztavit. Když je směs hladká přidáme v trošce vína rozmíchaný škrob, pepř a muškát. Vymícháme na te ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SÝROVÁ FONDUE S PAPRIKOU.

INGREDIENCE: 400 g sýra Primátor, špetka pepře, větší stroužek česneku, špetka zázvoru, sůl, 250 ml bílého vína, 250 ml vody, na špičku nože glutasol, 1 lžíce maizeny, očištěné plátky paprik a na kolečka rozkrájené rohlíky jako na jednohubky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu převaříme, přidáme do ní víno, rozstrouhaný sýr, pepř, zázvor, glutasol, rozetřený česnek a v malém množství vody rozmíchanou maizenu. Směs zahříváme, ale nevaříme. Rozmíchanou hmotu upravíme na lihový vařič do středu stolu a podávám ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz