INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek po 120 g, sůl, 40 g hladké mouky, 80 g sádla, 30 g másla, vývar, 80 g mrkve, 80 g petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g másla a 10 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, omoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, a to podle tloušťky žebírek na každé straně asi tři až čtyři minuty. Pečená žebírka vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, přilijeme k ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, lístky šalvěje, sůl, pepř, 10 malých cibulek, 125 ml bílého vína, 125 ml šlehačky, lístky tymiánu. POSTUP PŘÍPAVY: Kotlety opláchneme pod studenou vodou, osušíme, špičkou nože našikmo nařízneme.česnek nakrájíme na plátky a vložíme do nářezu. Olej rozehřejeme kotlety po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a ochutíme solí a pepřem. Cibulky sloupneme, osmáhneme na šťávě z kotlet a zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit, přilijeme šlehačk ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách do červena. Maso vyjmeme, na pánev přidáme sladkou smetanu a necháme ji povařit s jablky nakrájenými na kostky a bílým vínem. Dochutíme bílým pepřem a osolíme. Opečené maso přelijeme omáčkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji po obou stranách do červena. Maso vyndáme a do tuku na pánvi přidáme kousek másla a předem povařené hrozinky. Podusíme je, ochutíme bílým pepřem a přelijeme přes žebírka. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepáme, osolíme, opečeme a vyjmeme je z pánve. Na ní připravíme z tuku a mouky přírodní šťávu, do které maso opět vložíme a udusíme. Jablka oloupáme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na kolečka. Ta obalíme v těstíčku, usmažíme a podáváme k dušeným žebírkům, politým vlastní šťávou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Každé žebírko slabě naklepáme a osolené opečeme do červena na oleji s máslem. Oprané sušené švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout a vypeckujeme. Do prázdných otvorů vložíme po jedné upražené mandli, švestky namočíme v řídkém pivním těstíčku z 1/4 1 světlého piva, 3 vajec a hladké mouky a vysmažíme na oleji. Ke každé porci masa přiložíme 10 takových švestek a vše polijeme vlastní šťávou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš slabé kotlety vykostíme, hranou ruky naklepeme, opepříme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyndáme na talíř a na omastku, který nám na pánvi zbyl, zpěníme nadrobno usekanou cibulku. Pak ji odstavíme, přidáme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a houby, posypeme paprikou, navrch naklademe opečené kotlety, podlijeme lžíci vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Když máme kotlety hotové, přendáme je na mísu, do zbylé šťávy Přidáme hustou kyselou smetanu, ..
INGREDIENCE: 600g vepřové kotlety, 200g holandského kmínového tvrdého sýra, 200 g šunky v celku, 500g rajčat, 50g oleje, 500g brambor, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečeni nakrájíme na kotlety, které nakrojíme od kosti a potom nakrojíme i jejich okraje. Maso se tak dobře propeče a nekroutí se. Na předehřátou pánev vlijeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Mírně je osolíme a na povrch dáme malé špalíčky sýra, které se na horkém mase rozpustí. Maso přeložíme do zapékací misky. Do pánve vložíme na ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 60 g sádla, 3 stroužky česneku. Kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. V horkům sádle je prudce opečeme po obou stranách dočervena, potřeme je drceným česnekem a na mírném ohni je podusíme ještě 2 minuty. Podáváme polité vlastní šťávou, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 cibule, 40 g sádla, 40 g slaniny, 100 g uzené klobásy, 80 g rajčat, 1 zelená paprika . POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme kotlety a po obou stranách je pomalu dusíme: V jiné nádobě rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná a pokrájená rajčata, papriku pokrájenou na nudličky, vše osolíme a přidáme ke kotletám ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA