Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA OBLOŽENÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 6 vepřových žebírek po 120 g, sůl, 40 g hladké mouky, 80 g sádla, 30 g másla, vývar, 80 g mrkve, 80 g petržele, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g másla a 10 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, omoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, a to podle tloušťky žebírek na každé straně asi tři až čtyři minuty. Pečená žebírka vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, přilijeme k ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 4 kotlety, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, lístky šalvěje, sůl, pepř, 10 malých cibulek, 125 ml bílého vína, 125 ml šlehačky, lístky tymiánu. POSTUP PŘÍPAVY: Kotlety opláchneme pod studenou vodou, osušíme, špičkou nože našikmo nařízneme.česnek nakrájíme na plátky a vložíme do nářezu. Olej rozehřejeme kotlety po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a ochutíme solí a pepřem. Cibulky sloupneme, osmáhneme na šťávě z kotlet a zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit, přilijeme šlehačk ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO S JABLKY I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách do červena. Maso vyjmeme, na pánev přidáme sladkou smetanu a necháme ji povařit s jablky nakrájenými na kostky a bílým vínem. Dochutíme bílým pepřem a osolíme. Opečené maso přelijeme omáčkou. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO S HROZINKAMI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji po obou stranách do červena. Maso vyndáme a do tuku na pánvi přidáme kousek másla a předem povařené hrozinky. Podusíme je, ochutíme bílým pepřem a přelijeme přes žebírka. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO S JABLKY II.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepáme, osolíme, opečeme a vyjmeme je z pánve. Na ní připravíme z tuku a mouky přírodní šťávu, do které maso opět vložíme a udusíme. Jablka oloupáme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na kolečka. Ta obalíme v těstíčku, usmažíme a podáváme k dušeným žebírkům, politým vlastní šťávou. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO SE ŠVESTKAMI.

POSTUP PŘÍPRAVY: Každé žebírko slabě naklepáme a osolené opečeme do červena na oleji s máslem. Oprané sušené švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout a vypeckujeme. Do prázdných otvorů vložíme po jedné upražené mandli, švestky namočíme v řídkém pivním těstíčku z 1/4 1 světlého piva, 3 vajec a hladké mouky a vysmažíme na oleji. Ke každé porci masa přiložíme 10 takových švestek a vše polijeme vlastní šťávou. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | BAKOŇSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš slabé kotlety vykostíme, hranou ruky naklepeme, opepříme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyndáme na talíř a na omastku, který nám na pánvi zbyl, zpěníme nadrobno usekanou cibulku. Pak ji odstavíme, přidáme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a houby, posypeme paprikou, navrch naklademe opečené kotlety, podlijeme lžíci vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Když máme kotlety hotové, přendáme je na mísu, do zbylé šťávy Přidáme hustou kyselou smetanu, ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | HOLANDSKÝ GRATINOVANÝ KOTLET.

INGREDIENCE: 600g vepřové kotlety, 200g holandského kmínového tvrdého sýra, 200 g šunky v celku, 500g rajčat, 50g oleje, 500g brambor, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pečeni nakrájíme na kotlety, které nakrojíme od kosti a potom nakrojíme i jejich okraje. Maso se tak dobře propeče a nekroutí se. Na předehřátou pánev vlijeme olej a kotlety po obou stranách opečeme. Mírně je osolíme a na povrch dáme malé špalíčky sýra, které se na horkém mase rozpustí. Maso přeložíme do zapékací misky. Do pánve vložíme na ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | VEPŘOVÉ KOTLETY NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 60 g sádla, 3 stroužky česneku. Kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. V horkům sádle je prudce opečeme po obou stranách dočervena, potřeme je drceným česnekem a na mírném ohni je podusíme ještě 2 minuty. Podáváme polité vlastní šťávou, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | DEBRECÍNSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 cibule, 40 g sádla, 40 g slaniny, 100 g uzené klobásy, 80 g rajčat, 1 zelená paprika . POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme kotlety a po obou stranách je pomalu dusíme: V jiné nádobě rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná a pokrájená rajčata, papriku pokrájenou na nudličky, vše osolíme a přidáme ke kotletám ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz