Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KÝTA | HOLANDSKÁ KÝTA.

INGREDIENC: Pro 5 osob potřebujeme 3/4 kg vepřové kýty, 40g slaniny, 100g celeru, mrkve a petržele, 60g másla, 20g mouky, 1 citrón, 10g. cukru, 1/4 1 kyselé smetany, kousek tymiánu, sůl, pepř a nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z vepřové kýty opereme, zbavíme tuku a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Potom v kastrole na rozpáleném zbytku slaniny osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu s novým kořením, tymiánem a pepřem. Na to vložíme do kastrolu maso, podlijeme je polévkou n ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ NUDLIČKY S CUKETOU AKEDLUBNY.

INGREDIENCE: 50g rostlinného oleje, 400g cuket, 200g kedluben, 600g vepřové kýty, sůl, 1 lžíce Solamylu, 100g oleje, 5 stružků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 3 lžíce dezertního vína, 1dl vývaru, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku krátce osmažíme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a kedlubny. Napůl měkké je vyjmeme do misky. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky,trochu osolíme, obalíme v Solamylu a na horkém oleji za stálého míchání orestujeme. Přebytečnou část oleje slijeme ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ MASO MYSLIVECKÉ.

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty, 1 lžíce červeného vína, rozemleté divoké koření zázvoru, sul, olej na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na hranolky (sousta), osolíme, promícháme s rozemletým divokým kořením ,(nové koření, pepř, tymián ) a zázvorem a necháme v chladu proležet.Červené víno promícháme s olejem , upravíme do středu stolu na hořák a maso opékáme. Hotové namáčíme do citrónové, rajčatové nebo pepřové omáčky.Podáváme s kousky černého chleba. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ MASO PO DEBRECÍNSKU.

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty nebo plece, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100g rajčat, 100g zelených paprik(nebo 150g sterilovaného leča), vývar, 700g brambor,40g slaniny, 150g debrecínské klobásy nebo spišské klobásy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, potřeme je solí a pepřem a poprášíme moukou. Opečeme je po obou stranách na sádle na pánvi a položíme do kastrolu. Ve zbylém sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papri ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ PLÁTKY NA MAJOLCE.

INGREDIENCE: 600g vepřového masa (4 plátky nebo kotlety),1 cibule, rostlinný olej na smažení, 100g tvrdého sýra, 50g anglické slaniny, 50g gothajského salámu, 4 vejce, 1 majolka, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plátky nebo kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a lehce posypeme pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Pak do pánve vložíme ochucené vepřové plátky a opečeme je z obou stran. Potom pánev odstavíme z plotny, maso vložíme do pekáče ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÝ ŘÍZEK SE SÝREM.

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 stroužky česneku, 1 vejce, trochu strouhaného muškátového oříšku, sladké papriky, mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: 8 řízků silně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Nyní smícháme mouku s trochou papriky a maso poprášíme. Vejce rozkvedláme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Řízky omočíme nejprve ve vejci, potom v mouce s paprikou, do níž jsme přimíchali teď i strouhaný sýr. Smažíme na oleji, přičemž dbáme n ..

VEPŘOVÉ KÝTA | MORAVSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 vejce, 2 dl mléka, 40g sýru Moravský bochník, 50g hladké mouky, olej, rajská jablíčka, 1 citrón, pažitka, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme napříč 8 řízků, které slabě naklepeme a osolíme. Z vajec, mléka, strouhaného sýra, mouky a soli připravíme těsto, ve kterém řízky obalíme a usmažíme na oleji do zlatova. Ozdobíme je čtvrtkami upečených rajských jablíček a plátky citrónu, obalenými v rozsekané pažitce. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ RAŽNIČI.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sůl, mletý pepř, česnek, olej, 2 cibule, hořčice, kečup.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu (nedoporučuji frikando) nakrájíme přes vlákno na menší plátky. Paličkou plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, zakapeme olejem, naskládáme do misky a v chladu necháme odležet. Odleželé plátky pečeme na pánvi po obou stranách. Opečené plátky klademe na talíř, posypeme na jemné plátky nakrájenou cibuli a přestříkáme kečupem a hořčici. Vhodnou přílohou jsou hr ..

VEPŘOVÉ KÝTA | OHNIVÉ MASO.

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sterilovaná okurka, cibule, hořčice, sůl, 2dkg maizena nebo solamyl,1/2 l bílého vína, pepř, pálivá paprika , podle chuti feferonky, olej. POSTU PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a zakapeme olejem. Na osmaženou cibuli dáme maso, na drobno nakrájenou okurku, feferonky , hořčici a podusíme. Měkké maso zaprášíme maizenou přidáme víno. Příloha se podává kari rýže. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz