INGREDIENC: Pro 5 osob potřebujeme 3/4 kg vepřové kýty, 40g slaniny, 100g celeru, mrkve a petržele, 60g másla, 20g mouky, 1 citrón, 10g. cukru, 1/4 1 kyselé smetany, kousek tymiánu, sůl, pepř a nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z vepřové kýty opereme, zbavíme tuku a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Potom v kastrole na rozpáleném zbytku slaniny osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu s novým kořením, tymiánem a pepřem. Na to vložíme do kastrolu maso, podlijeme je polévkou n ..
INGREDIENCE: 50g rostlinného oleje, 400g cuket, 200g kedluben, 600g vepřové kýty, sůl, 1 lžíce Solamylu, 100g oleje, 5 stružků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce octa, 3 lžíce dezertního vína, 1dl vývaru, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku krátce osmažíme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a kedlubny. Napůl měkké je vyjmeme do misky. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky,trochu osolíme, obalíme v Solamylu a na horkém oleji za stálého míchání orestujeme. Přebytečnou část oleje slijeme ..
INGREDIENCE: 600g vepřové kýty, 1 lžíce červeného vína, rozemleté divoké koření zázvoru, sul, olej na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na hranolky (sousta), osolíme, promícháme s rozemletým divokým kořením ,(nové koření, pepř, tymián ) a zázvorem a necháme v chladu proležet.Červené víno promícháme s olejem , upravíme do středu stolu na hořák a maso opékáme. Hotové namáčíme do citrónové, rajčatové nebo pepřové omáčky.Podáváme s kousky černého chleba. ..
INGREDIENCE: 600g vepřové kýty nebo plece, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100g rajčat, 100g zelených paprik(nebo 150g sterilovaného leča), vývar, 700g brambor,40g slaniny, 150g debrecínské klobásy nebo spišské klobásy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, potřeme je solí a pepřem a poprášíme moukou. Opečeme je po obou stranách na sádle na pánvi a položíme do kastrolu. Ve zbylém sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papri ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa (4 plátky nebo kotlety),1 cibule, rostlinný olej na smažení, 100g tvrdého sýra, 50g anglické slaniny, 50g gothajského salámu, 4 vejce, 1 majolka, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové plátky nebo kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme a z obou stran osolíme a lehce posypeme pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Pak do pánve vložíme ochucené vepřové plátky a opečeme je z obou stran. Potom pánev odstavíme z plotny, maso vložíme do pekáče ..
INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 stroužky česneku, 1 vejce, trochu strouhaného muškátového oříšku, sladké papriky, mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: 8 řízků silně naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Nyní smícháme mouku s trochou papriky a maso poprášíme. Vejce rozkvedláme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Řízky omočíme nejprve ve vejci, potom v mouce s paprikou, do níž jsme přimíchali teď i strouhaný sýr. Smažíme na oleji, přičemž dbáme n ..
INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 2 vejce, 2 dl mléka, 40g sýru Moravský bochník, 50g hladké mouky, olej, rajská jablíčka, 1 citrón, pažitka, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty nakrájíme napříč 8 řízků, které slabě naklepeme a osolíme. Z vajec, mléka, strouhaného sýra, mouky a soli připravíme těsto, ve kterém řízky obalíme a usmažíme na oleji do zlatova. Ozdobíme je čtvrtkami upečených rajských jablíček a plátky citrónu, obalenými v rozsekané pažitce. ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sůl, mletý pepř, česnek, olej, 2 cibule, hořčice, kečup.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kytu (nedoporučuji frikando) nakrájíme přes vlákno na menší plátky. Paličkou plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, zakapeme olejem, naskládáme do misky a v chladu necháme odležet. Odleželé plátky pečeme na pánvi po obou stranách. Opečené plátky klademe na talíř, posypeme na jemné plátky nakrájenou cibuli a přestříkáme kečupem a hořčici. Vhodnou přílohou jsou hr ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, sterilovaná okurka, cibule, hořčice, sůl, 2dkg maizena nebo solamyl,1/2 l bílého vína, pepř, pálivá paprika , podle chuti feferonky, olej. POSTU PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a zakapeme olejem. Na osmaženou cibuli dáme maso, na drobno nakrájenou okurku, feferonky , hořčici a podusíme. Měkké maso zaprášíme maizenou přidáme víno. Příloha se podává kari rýže. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA