INGREDIENCE: 500 g zemiakov, soľ, olej, cibuľu, mletú sladkú papriku, 200 ml kyslej smotany, 2 nožičky debrecínskych párkov. POSTUP PŘÍPRAVY: Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mletú papriku, uvarené zemiaky a zalejeme kyslou smotanou. Pridáme na kolieska pokrájané debrecínske párky a všetko spolu prehrejeme. ..
INGREDIENCE: 500g drobných brambor, 4 špekáčky, 4 cibule, po 1 červené a žluté paprice, 3 lžíce másla, 1 lžíce ml. sl. papriky, sůl, pepř, špetka chilli, snítka tymiánu. POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. Špekáčky nakrájíme na plátky asi 3 cm silné. Cibule oloupeme rozčtvrtíme je. Rozpůlíme papriky a odstraníme semínka. Lusky omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Ve velké pánvi s vysokým okrajem rozpustíme máslo. Nasypeme na ně brambory a asi 5 minut je smažíme. ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor, 1 cibule, 80 g oleje, 4 rajčata, 3 lžíce strouhaného sýra, 50 g anglické slaniny, pepř, sul, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky. K rozškvařené anglické slanině, pokrájené na nudličky, přilijeme olej, přidáme kolečka cibule, oloupaná spařená rajčata nakrájíme na kolečka a směs společně osmahneme. Pak vložíme připravené brambory, opepříme, osolíme a krátce prohřejeme. Porce na talířích sypeme strouh ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 % másla, 4 vejce, 100 g eidamu, 100 g pečeného drůbežího masa, asi 1/2 l mléka, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme horké mléko a máslo a vypracujeme hladkou kaši. Ohnivzdornou misku vymastíme, urovnáme do ní kaši a do povrchu uděláme prohlubně. Ty do poloviny zasypeme nakrájeným drůbežím masem a pak do každé rozklepneme vajíčko. Posolíme ho, posypeme pažitkou a celý pokrm ..
INGREDIENCE: 3 kuřecí řízky, 1 vejce, trochu solamylu, 1 cibuli, kus pórku, sójovou omáčku, 1 dl vína (na barvě nezáleží, dám tam to, co mám zrovna otevřené), červenou papriku (syrovou). POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborák popisovat nebudu, i když já do něj například přidávám trochu strouhanky, aby byl zlatavější a křupavější. Nudličky masa osolím a namočím do těstíčka z vejce a škrobu, nechám odležet, zatím si nakrájím zeleninu na nudličky. Maso pak osmažím dozlatova, vyndám a na pánev hodím zeleninu, ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 4 vejce, 4 lžíce kysaného mléka, 4 lžíce oleje, špetka kari, 1 hlávka salátu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory necháme povařit doměkka, nakrájíme je na plátky a poprášíme kari kořením. Žloutky smícháme s kysaným mlékem, osolíme, opepříme a směs přilijeme k plátkům brambor. Zlehčíme sněhem z ušlehaných bílku a promícháme. Potom hmotu rozdělíme na 4 díly a po jednom pečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Dvěma vidličkami trháme na kousky, které ještě asi 4 ..
INGREDIENCE: Menší kulaté brambory, sůl (nejlépe mořskou), olivový olej, ml. černý pepř, rozmarýn (nebo jiné bylinky co máte rádi). POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce řádně očistíme a vaříme v osolené vodě tak dlouho, až jdou lehce napíchnout na vidličku. Scedíme je a přendáme je na plech postříkaný olejem. Mačkadlem na brambory každý brambor rozmáčkneme (asi do poloviny aby se otevřeli, ne úplně rozmáčknout!!), nemáte-li mačkadlo, stáčí rozmáčknout dnem od sklenice. Každý rozmáčklý brambor p ..
INGREDIENCE: 2,5 kg brambor, sýr žervé, sůl, pepř, trocha cary koření (nebo jiné koření kdo jak má rád), máslo, sladká smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Poté scedíme a přendáme do suchého hrnce. Postavíme na sporák na nejmenší stupeň a rozšťoucháme je (nemixujeme, byla by z toho gumová kejda), aby unikala pára z brambor, to děláme tak 3 minuty a sporák vypneme, přidáme žervé a pořád šťoucháme, přidáme máslo, sůl cary, pepř, smetanu a hněteme dále do hladka. Vymažem ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g anglické slaniny, sůl, kmín, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. V utěrce je osušíme a pečeme v ohnivzdorné míse, jejíž dno jsme pokryli plátky anglické slaniny. Každou vrstvu brambor solíme a kmínujeme. Upečeme v dobře vyhřáté troubě a povrch posypeme usekanou pažitkou. ..
INGREDIENCE: Uvařené brambory, hladká mouka, sůl, sádlo, povidla nebo marmeláda. POSTUP PŘÍPRVY: Nejprve den předem uvaříme brambory asi 1kg. Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Na pomoučněný vál dáme strouhané brambory, špetku soli a hladkou mouku. Tu přidáme takové množství, aby se těsto dobře propracovalo a na vále nepřilepovalo. Mouky dáme přiměřené množství, aby placičky nebyly tvrdé. Vypracujeme hladké těsto a dáme stranou. Ukrajujeme malé kousky, cca 3cm x 3cm, ze kterých vyvalu ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA