Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 menší květák, asi 250 g vařených brambor, 2 žemle, 1/4 l mléka, 120 g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub (houby hřibovité, klouzky, holubinky i jiné houby, zvláště ve směsi), 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na vysmažení.POSTUP PŘPRAVY: Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce namoč ..

HOUBY | CIBULE PLNĚNÁ HOUBOVOU NÁDIVKOU (DUŠENÁ)

INGREDIENCE: 8 větších cibulí, voda, sůl, lžička cukru, 10 g sádla,( houbová nádivka), trochu vývaru ze zeleniny anebo vývaru připraveného z masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, očištěné cibule u kořínkové části trochu skrojíme, aby cibule pěkně stály, a pak je krátce povaříme v osolené, nepatrné přislazené vodě. Potom z každé cibule skrojíme vršek a střed cibule opatrné lžičkou vydlabeme, a to natolik, aby na cibuli zůstaly alespoň tři vnější dužnaté listeny. Vnitřky vydlabané cibule nadrobno rozs ..

HOUBY | HOUBY JAKO DRŠŤKY.

INGREDIENCE: 600gčerstvých hub ( kloboučky dutonožek, mlynářky, kuřátka zlatá, kotrč kadeřavý, hlíva ústřičná, muchomůrka růžová ),3/4 l vývaru ze zeleniny nebo vývaru z kostky masoxu, 80g slaniny, 80g cibule, 50g hl.mouky, 2 stroužky česneku, trochu majoránky a pepře, sůl, 100g uzeného vařeného masa a petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby ve vývaru asi 10 minut povaříme, pak je scedíme a prochladlé nakrájíme na tlustší proužky. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadr ..

HOUBY | SEKANÁ PEČENĚ Z HUB.

INGREDIENCE: 600g různých tvrdších hub, 80g slaniny nebo tučné od šunky, 50g cibule, 3 žemle, 4 dl mléka, 2 vejce, a 1 žloutek, sůl, mletý pepř, petrželka, strouhanka podle potřeby, bílek, 50g sádla a trochu vývaru připraveného z kostky masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a za občasného míchání dusíme. Po vysmahnutí šťávy, kterou houby při dušení pustily, kastrol s ..

HOUBY | HOUBOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 500 g tvrdších hub (nejlepší jsou podoubky, růžovky a dutonožky), sůl, 2 vejce, hl. mouka, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné houby rozkrájíme na silnější plátky. Osolíme je, obalíme v mouce, rozmíchaných vejcích a strouhance. V rozpáleném tuku je smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme k nim vařené brambory a tatarskou omáčku. ..

HOUBY | HOUBOVÝ GULÁŠ S KYSANOU SMETANOU.

INGREDIENCE: 500 g čerstvých hub, 80 g sádla, 2 cibule, 1 zelený paprikový lusk, 1 dl kysané smetany, lžíci hladké mouky, vodu, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme podušené houby, vyčištěný a na nudličky pokrájený paprikový lusk a pokrájené rajce. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a vše dusíme doměkka. Do kysané smetany zakvedláme hladkou mouku a přid ..

HOUBY | ČERNÝ KUBA.

INGREDIENCE: 500 g krup (nebo krupek perliček), l velká cibule, 100 g sádla, 2 hrsti sušených hub, pepř, sůl, drcený kmín podle chuti, l palička česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme studenou a teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín (asi 112 lžičky) a vaříme za častého promíchání na mírném ohni doměkka. Občas přilijeme vodu, aby se kroupy nenapalovaly. Sušené houby namočíme alespoň na hodinu, pak je v téže vodě, kterou osolíme, uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme ..

HOUBY | HOUBOVÉ KROKETY.

INGREDIENCE: 1/2 kg hub, 200 g mletého masa, 50 g slaniny, 30 g másla, půl cibule, 2 vejce, 2 žemle, l syrový strouhaný brambor, 1/4 l mléka, trochu mouky, sůl, pepř, stroužek česneku, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle rozkrájíme na kostičky, dáme je do misky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. V kastrole rozpustíme máslo, do něho vložíme nadrobno rozkrájenou cibulku s usekanou petrželkou. Dozlatova osmahneme. Potom přidáme očištěné a nadrobno rozkrájené houby a dusíme je pod pokličk ..

HOUBY | HOUBOVÁ POCHOUTKA.

INGREDIENCE: 12 větších kloboučků bedly jedlé, 3-4 stroužky česneku, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, potřeme česnekem utřeným se solí a na oleji prudce upečeme dochřupava. Podáváme s krajíčkem chleba a se salátem z okurek, paprik a rajčat. Možno připravit i na slanině. ..

HOUBY | DUŠENÉ LIŠKY.

INGREDIENCE: 400 g lišek, 30 g rostlinného tuku, 1 stroužek česneku, bílý pepř, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lišky očistíme, větší překrájíme, opláchneme dobře pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozehřejeme tuk, přidáme oloupaný stroužek česneku, krátce podusíme a vyjmeme. Přidáme houby a dusíme tak dlouho, až jsou měkké a šťáva vydušená. Osolíme, opepříme, promícháme s petrželkou a podáváme jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz