INGREDIENCE: 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, olej, kari koření, pepř, sůl, Glutasol, 50 g rozinek, 100 g mandlí, malá konzerva ananasu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, vložíme do nádoby, zalijeme vodou, mírně osolíme a 15 minut dusíme na malém plameni. Pak necháme chvíli dojít. V širším kastrole rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm 1-2 malé lžičky kari koření, vsypeme rýži, ochutíme glutasolem a pepřem a promícháme, až ryže krásně zežloutne. Vmícháme spařené a v horké ..
INGREDIENCE: 120 g rýže, 1 l mléka, 30 g cukru, sůl, 10 g másla, 1 /2 vejce, ovoce (jablka, meruňky, broskve).POSTUP PŘÍPRAVY: Do máslem vymazané ohnivzdorné misky dáme spařenou rýži. Poklademe ji kousky ovoce, posypeme cukrem, pokapeme máslem, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce. Mírně osolíme. Pečeme až hodinu. ..
INGREDIENCE: 250g rýže, sůl, 200g pórku, 1 sklenice (360 ml) dýňového kompotu, 400g libového salámu, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1/8 l čirého vývaru z kostí, bílý pepř, chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Pórek opereme a nakrájíme na jemné proužky. Na sítu necháme době okapat dýni, můžeme jí ještě nakrájet na drobnější kousky. Oloupeme salám a nakrájíme ho na proužky. Ve velké pánvi zahřejeme tuk, na kterém salám s pórkem opečeme. Uvařenou rýži necháme na st ..
INGREDIENCE: 300g rýže, 100g vařeného uzeného masa, 1 cibule, 20g sádla, 100g čerstvých hub nebo sterilovaných žampiónů, 100g sterilovaného hrášku, 1 vejce, 20g oleje, 150g rajčat, strouhaný tvrdý sýr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, osolíme a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme. Pak přidáme uvařenou rýži, vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso, omeletu nakrájenou na nudličky, osolíme a vše z ..
INGREDIENCE: 200g rýže, 30g oleje, 30g cibule, sůl, hřebíček, 200g konzervovaného hrášku, 30g nastrouhaného sýraPOSTUP PŘÍPRAVY: Udušenou rýži promícháme se scezeným a prohřátým hráškem. Podle chuti dokořeníme. Sběračkou nebo šálkem vytvoříme na talíři dva kopečky, posypeme strouhaným sýrem a podáváme. Podáváme-ti jako samostatný pokrm, doplňujeme vždy salátem, nebo zbytky šťávy z masa. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 1 l vývaru z masa, 1 menší cibule, 1 hřebíček, 50 g másla, 200 g sýra (ementálu, eidamu apod.), sůl, petrželka nebo lžíce zeleného hrášku.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme vařící vodou, necháme oschnout a pak osmahneme na másle. Opraženou rýži zalijeme vývarem, přidáme cibuli do které vpíchneme hřebíček Rýži dusíme pod pokličkou v troubě Než ji podáváme, vmícháme na kostičky nakrájený sýr a nahřátý syrový zelený hrášek. Rizoto můžeme zdobit plátky opečené slaniny nebo d ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 2 lžíce másla nebo oleje, 2 cibule, do níž jsme vpíchli 3 hřebíčky, sůl, 7 dl vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, vložíme do skleněné či porcelánové mísy vhodné do mikrovlnné trouby, pokapeme máslem či olejem, osolíme a do středu rýže vložíme cibuli s hřebíčky, vše zalijeme vodou, zakryjeme víkem a dusíme 10 minut při plném výkonu mikrovln. Pak necháme ještě 5 minut pod poklicí dojít. Vyjmeme, vidličkou promícháme, cibuli s hřebíčky ..
INGREDIENCE: 500g vařené rýže, 100g špenátu, 3 vejce, 1 lžíce bešamelu, 2 dl oleje, 50g strouhanky, 100g sýra, sůl, bílý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařenou rýži smícháme s nasekaným špenátem a bešamelem. Přidáme vejce, dochutíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše dobře promícháme a necháme hodinu uležet. Sýr nakrájíme na malé hranolky, které rýžovou směsí důkladně obalíme. Krokety vnoříme do rozšlehaných vajec a poté v rozpáleném oleji usmažíme ..
INGREDIENCE: 100g rýže, 1 celer, 50 g másla, polévka, 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme ve větším množství osolené vody, scedíme a propláchneme Oloupaný celer nastrouháme na malé nudličky a dusíme na másle. Podle potřeby podlijeme polévkou nebo vodou. Měkký spojíme s připravenou rýží, osolíme a opepříme. Do této směsi rozklepneme vejce, promícháme a lžící vykrajujeme krokety, které obalujeme ve strouhance a dozlatova smažíme. Hodí se k pečeným i k dušen ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 80 g másla, 1 lžička kari koření, 250 g kulaté rýže, 800 ml vývaru z kostky, 50 g strouhaného sýra, bílý pepř, sůl, 1 vejce, 100 g anglické slaniny .POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na trošce másla, přidáme kari a rýži a zalijeme vývarem. Promícháme a dusíme asi 15 minut. Vychladlou rýži smícháme s vejcem, sýrem, solí a pepřem. Slaninu rozkrájíme na nudličky a na pánvi rozškvaříme. Z rýžového těsta vytvarujeme 8 placiček, které po obou stranách na más ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA